Klaus Iohannis a discutat cu liderii UE despre protocoalele de testare şi vaccinul Covid-19

J.P.
Miscellanea /

Klaus Iohannis a discutat cu liderii UE despre protocoalele de testare şi vaccinul Covid-19

Klaus Iohannis a discutat în cadrul reuniunii Consiliului European, despre problemele cu care se confruntă statele membre UE în gestionarea pandemiei de Covid-19. Preşedintele a spus că există probleme în stabilirea unor protocoale comune de testare Covid-19 şi recunoaştere a acestora între statele membre UE, pentru a facilita libera circulaţie. De asemenea, şeful statului a precizat că trebuie luate măsuri pentru evitarea eventualelor deficienţe care ar putea apărea în lanţul de aprovizionare cu un vaccin împotriva Covid-19, conform Digi24.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat joi, 19 noiembrie a.c., la reuniunea membrilor Consiliului European, în format de videoconferinţă, dedicată aspectelor legate de gestionarea pandemiei de COVID-19.

Videoconferinţa a fost convocată de către Preşedintele Consiliului European, domnul Charles Michel, fiind cea de-a doua reuniune pe această temă, după cea organizată la data de 29 octombrie 2020. Liderii statelor membre UE au abordat aspecte legate de gestionarea curentă a crizei sanitare generate de pandemia de COVID-19, în principal cu privire la testare, vaccinuri şi măsuri luate la nivel naţional.

În cadrul intervenţiei sale, Preşedintele României a evidenţiat faptul că întărirea coordonării statelor membre este prioritară, în contextul în care răspândirea virusului la nivelul UE este în continuare îngrijorătoare.

În ceea ce priveşte testarea, Preşedintele României a menţionat faptul că este importantă asigurarea schimbului regulat de informaţii şi de bune practici privind strategiile şi abordările de testare. Cu privire la recunoaşterea reciprocă a testelor, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că acest demers ar facilita libera circulaţie în Uniune. Totodată, Preşedintele României a arătat că există încă probleme specifice, care trebuie soluţionate pentru a facilita o abordare comună, cum ar fi corelarea testelor rapide cu cele RT-PCR, convenirea unui set de criterii şi condiţii comune pentru a se asigura un mecanism eficient.

Referitor la vaccinuri, Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat eforturile Comisiei Europene în ceea ce priveşte negocierile cu producătorii de vaccinuri.

Preşedintele României a menţionat că, la nivel naţional, strategia de vaccinare anti- COVID-19 este în curs de finalizare şi, în acest sens, au fost luate în considerare orientările relevante ale Uniunii Europene şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că desfăşurarea unei asemenea campanii de vaccinare pe scară largă, într-o perioadă de timp scurtă, implică o cantitate foarte mare de consumabile medicale. În consecinţă, Preşedintele României a atras atenţia că trebuie luate toate măsurile necesare pentru a evita orice deficienţă care ar putea apărea în lanţurile de aprovizionare.

În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că procedurile de achiziţie comune lansate de Comisia Europeană sunt utile şi reprezintă importante instrumente pe care statele membre se pot baza în campania de vaccinare.

În acelaşi timp, Preşedintele României a reiterat importanţa unei comunicări publice adecvate în ceea ce priveşte vaccinarea, pronunţându-se pentru o campanie de comunicare eficientă la nivelul Uniunii, pentru a evidenţia beneficiile vaccinării împotriva COVID-19.

În ceea ce priveşte abordarea pe termen lung în domeniul sănătăţii, Preşedintele Klaus Iohannis a salutat recentele propuneri ale Comisiei Europene privind consolidarea cooperării în cadrul Uniunii Europene", arată un comunicat emis de Administraţia Prezidenţială.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In 30 de ani Justitia din Romania nu a fost in stare sa judece dosarul Revolutiei. Au trecut peste 5 ani de la dosarul Colectiv si Justitia din Romania nu a fost in stare sa gaseasca vinovatii. Cazul Caracal in care politia si procurorii au stat in fata portii pentru ca Dinca sa isi stearga urmele. Justita nu a dat niciun verdict in acest caz. Dosarul 10 august, batuti de PSD, clasat de PNL. Justitia din nou apara sistemul Mafiot. In schimb Justitia primeste pensii speciale si ies la pensie la 50 de ani pentru servirea sistemului si pentru a cheltui pensia speciala. Acelasi lucru primesc si celelalte organe Politia si Jandarmeria.De 30 de ani votam un sistem corupt si plin de Mafioti si Hoti. In continuare iti place sa ii votezi. Cazul Hexi Pharma unde sistemul medical te omora cu zile, ca de altfel si acum cazul de la Piatra Neamt unde sistemul pe fata a omorat oamenii, se va cerceta, verdictul nimeni vinovat. Normal Justitia va taragana cazul ani de zile. Voteaza in continuare sistemul mafiot instituit de PSD si PNL de 30 de ani Romaniei. Aceste clanuri isi numesc oameni fara nicio valoare in toate institutiile statului. PSD=PNL= 1%, tu poti sa faci asta, acum.

    1. Liderii Europei,ne-au transmis placuta suedeza.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

03 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5028
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3968
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9570

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie