Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

KLAUS IOHANNIS:"Acţiunile premierului Dăncilă generează grave blocaje cu consecinţe negative"

M.A.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că "acţiunile premierului Dăncilă generează grave blocaje cu consecinţe negative pentru români", inclusiv imposibilitatea organizării examenului de rezidenţiat. Şeful statului afirmă că, pentru numirea unui ministru titular la Educaţie, premierul trebuie să se prezinte în Parlament, lucru pe care l-a amânat, în ciuda deciziei Curţii Constituţionale, informează News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că "insistenţa cu care prim-ministrul Viorica Dăncilă refuză să solicite acordul Parlamentului pentru un nou Guvern generează gravul blocaj în care se adâncesc instituţiile statului român".

"Cu fiecare zi, se văd noi consecinţe negative majore, ultimul exemplu fiind organizarea examenului de rezidenţiat. Prin recenta sa decizie, Curtea Constituţională a statuat în mod clar că, odată cu ieşirea ALDE de la guvernare, preşedintele României poate numi miniştri titulari numai cu aprobarea prealabilă a Parlamentului. Nici nu era nevoie de o decizie a CCR pentru a se constata evidenţa necesităţii de a respecta un articol din Constituţie. Dacă ar fi acţionat cu bună-credinţă şi ar fi dorit cu adevărat să evite orice blocaje, doamna Dăncilă ar fi trebuit, aşa cum i-am cerut, să meargă în Parlament şi să obţină validarea pentru noul său Guvern", a transmis Iohannis.

Şeful statului susţine că, pentru numirea unui ministru la Educaţie, trebuie cerută aprobarea Parlamentului.

"Dacă doamna Dăncilă nu înţelege nici acum sensul deciziei Curţii Constituţionale, îi mai explic încă o dată, în mod public: este fără echivoc faptul că, pentru numirea unui ministru titular la educaţie, premierul trebuie să se prezinte în Parlament. Prin solicitarea adresată astăzi, prim-ministrul practic îmi cere să încalc Legea fundamentală forţând instituirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educaţiei Naţionale, în condiţiile în care pentru acest portofoliu domnul ministru Daniel Breaz a exercitat această funcţie timp de 45 de zile, durată maximă permisă de articolul 107 din Constituţie. La acest moment, singura autoritate competentă să se exprime cu privire la demersurile prim-ministrului şi activitatea Guvernului rămâne Parlamentul, iar, din această perspectivă, dezbaterea moţiunii de cenzură reprezintă cadrul cel mai adecvat", a mai transmis şeful statului.

Preşedintele Iohannis apreciază că anunţul Ministerului Sănătăţii rivind amânarea examenului de reianţiat "arată incapacitatea actualei guvernări de a organiza admiterea la rezidenţiat şi de a gestiona resursa umană din sănătate, resursă vitală pentru buna funcţionare a sistemului".

"Lipsa de respect faţă de absolvenţii de medicină şi faţă de profesia medicală în general, faţă de pacient şi faţă de cetăţean, este o caracteristică a Guvernului PSD. Organizarea rezidenţiatului ar fi trebuit să se facă pe baza unei metodologii clare, iar Guvernul este cel care a întârziat nepermis de mult, ca în fiecare an, aprobarea acesteia. Mai mult, acest examen este îngreunat şi întârziat suplimentar anual şi de numeroasele etape birocratice. Studenţii au nevoie de predictibilitate şi stabilitate şi nu este normal ca pentru cel mai important examen din viaţa lor profesională să afle detalii cruciale, precum numărul de posturi disponibile sau data examenului, cu doar câteva săptămâni înainte. Amânarea examenului de rezidenţiat, o etapă esenţială care defineşte parcursul profesional al oricărui student la medicină, constituie o dovadă în plus a eşecului Guvernului PSD. Această situaţie, care denotă o delăsare jenantă în raport cu o temă de o asemenea relevanţă pentru sistemul de sănătate, arată dimensiunile dezastrului unui guvern lipsit de competenţă şi viziune. În contextul în care foarte mulţi dintre absolvenţii programelor de medicină decid să părăsească ţara, România are nevoie urgent de un nou guvern responsabil, care să îmbunătăţească rapid acest proces", mai arată Iohannis în comunicat.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, amânarea examenului de rezidenţuat care ar fi trebuit să aibă loc în 17 noiembrie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. omul acesta uraste romania si tot ce este ROMAN ,mai rau ca un strain desi se lafaeste ACI pe banii ROMANILOR

    CU 3 ZILE ÎNAINTE SPUNEAI BALAURULE CA DOAMNA PRIM MINISTRU VIORICA DANCILA ÎNCALCĂ CONSTITUȚIA ȘI NU A TRECUT DE CIT O ZI ȘI C. C. R ul. A FĂCUT DREPTATE ȘI A SPUS ADEVĂRUL. UNDE SUNT LIBIDINOȘI, DISPERAȚI, GUNOAIELE, SUGATOARE DE PENISURI CA ȘI TINE CARE NU SE MAI OPRESC 24 DE ORE DIN 24 ADUCÂNDU-I OSANALE ȘI MINȚIND ROMÂNIA. UNDE EȘTI PĂPUȘĂ GONFLABILA CU GURA OBRAZNICA, SUGATORULE DE PENISURI,NIMFOMANULE(ORBAN).UN DE EȘTI GAUOZARULE, ISTERICULE, INSOLVENT UL E AI BĂGAT T. V. REALITATEA ÎN INSOLVENTA CU MINCIUNILE TALE CA NICI DRACUL SA VA EA NU SE UITA LA MINCIUNILE TALE, AI AVUT UN MAGAZIN DE TELEFOANE ȘI LAI FALIMENTAT ȘI PE ACELA ȘI CA SA IEȘI DIN DATORII AI STAT CAPRA DE TIA ÎMPINS LUTUL LA DEAL SUGALAUL, BULANGIUL, POPONARUL, IOHANES IAR TU LAI ÎNECAT BINE INCIT DE FERICIT CE ERA NUMAI PUTEA SA VORBEASCĂ CA TEA PROMOVAT ȘI TEA FĂCUT NUMBER ONE SPRE DISPERAREA SLUGI NEFERICITE (ORBAN) UNDE EȘTI RETARDAT ULE, SCHIZOFRENIE, OLIGOFRENULE(CIOLOS) CARE DIN DRAGOSTE PENTRU TINE A COMANDAT MASACRUL DE LA COLECTIV. CE MAI AVEȚI DE SPUS ACUM ROMANILOR TRĂDĂTORILOR DE TARA, ANTIROMANILOR ROMANILOR ATI DISPĂRUT.DE CE NU FACEȚI SCANDAL CA ÎNCALCĂ CU PERSISTENTA CONSTITUȚIA ACEST NAZIST, FASCIST, HITLERIST. CE MAI AȘTEPȚI BĂUTOR UL E DE SINGE AȘTEPȚI UN SEMNAL DE LA IUBIȚII TAI DIN OCCIDENT LA CARE NE AI VINDUT TARA ȘI LE AI STAT ȘI LE STAI ÎN GENUNCHI CIND MERGI ÎN VIZITA LA EI PE BANII NOȘTRI CA CE SA VEZI TU ÎȚI PERMIȚI DOAR NU DEGEABA EȘTI W. C. UL PUBLIC AL EUROPEI, AL LOR. AȘTEPȚI CA LA O(SUGE) FRAGERISTA, VĂDUVĂ NEAGRA KO(RCITURA)VESI 32 DE ZILE S AU MAI MULT SA PRIMEȘTI UN SEMNAL ȘI ÎMPREUNĂ CU CLICA TA NAZISTA, FASCISTA, HITLERISTA SA MAI COMANZI UN ATENTAT MAI MARE ȘI MAI SINGE ROS, CA LA COLECTIV. DRAGI ROMANII DIN PĂCATE AȘTEPTAȚI-VĂ LA CE ESTE MAI RĂU DE LA ACEST ÎNSETAT, BĂUTOR, DE SINGE, TRĂDĂTOR DE TARA ADICĂ UN MASACRU MAI MARE ȘI MAI SINGE ROS CA LA COLECTIV

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie