KLAUS IOHANNIS: "Conflictele prelungite, precum cele din regiunea Mării Negre, trebuie gestionate fără întârziere"

F.D.
Politică / 21 septembrie

"Conflictele prelungite, precum cele din regiunea Mării Negre, trebuie gestionate fără întârziere"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri, în discursul rostit la Adunarea Generală ONU, că România a promovat concentrarea eforturilor pe conflictele îngheţate, iar "războiul împotriva Ucrainei ne-a arătat că, în asemenea condiţii, absenţa războiului nu înseamnă pace", subliniind necesitatea gestionării conflictelor din regiunea Mării Negre, informează News.ro.

"România a promovat constant de-a lungul timpului menţinerea aşa-numitelor conflicte îngheţate sau prelungite printre priorităţile de pe agenda noastră şi concentrarea eforturilor pentru rezolvarea acestora", a afirmat preşedintele în discursul său, centrat pe războiul din Ucraina, securitatea energetică, protejarea mediului şi securitatea alimentară.

El a argumentat că "războiul împotriva Ucrainei ne-a arătat că, în asemenea condiţii, absenţa războiului nu înseamnă pace".

"Conflictele prelungite, precum cele din regiunea Mării Negre, trebuie gestionate fără întârziere", a subliniat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai declarat că misiunile ONU de menţinere a păcii au fost întotdeauna un instrument de importanţă primordială pentru protejarea păcii şi a securităţii.

"Contribuţia solidă a României la diverse operaţiuni în jurul globului constituie o dovadă a angajamentului nostru. Trebuie să ne asigurăm că, în conformitate cu agenda Acţiunii pentru Menţinerea Păcii, misiunile ONU de menţinere a păcii devin mai eficiente şi contribuie la soluţii politice pentru rezolvarea conflictelor, plasând drepturile omului în centrul acţiunilor. De asemenea, avem nevoie de acţiuni ferme ale comunităţii internaţionale pentru a proteja şi a promova drepturile omului. Trebuie să consolidăm sistemul ONU pentru Drepturile Omului şi să asigurăm finanţarea sustenabilă şi adecvată pentru toate activităţile acestuia", a afirmat Iohannis.

"Recunoaştem rolul esenţial jucat de actorii din societatea civilă şi de apărătorii drepturilor omului în promovarea şi protejarea drepturilor omului. Asigurarea funcţionării adecvate a instituţiilor democratice, susţinerea respectării statului de drept şi garantarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale rămân esenţiale", a declarat preşedintele amintind că, "în baza acestor convingeri ferme, România şi-a depus candidatura pentru un loc în Consiliul Drepturilor Omului, pentru mandatul 2023-2025".

"Doresc să închei prin a sublinia că trebuie să restabilim încrederea publicului în eficienţa multilateralismului. Doar împreună vom reuşi să identificăm şi să implementăm soluţii sustenabile pentru a asigura pacea globală, prosperitatea, respectarea drepturilor omului şi realizarea unui mediu înconjurător sănătos pentru generaţiile următoare!", a conchis Iohannis.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Plavanica, muta-ti cuibul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro