Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

KLAUS IOHANNIS:"Digurile nu sunt suficiente pentru stoparea inundaţiilor"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Inundaţiile provocate de fenomenele meteo extreme din această lună, care s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, sunt consecinţa amplificării schimbărilor climatice şi a ignorării timp de ani de zile a acestor pericole, a afirmat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul unei declaraţii de presă.

Preşedintele a precizat că luna iunie 2020 este cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani, fapt care a generat inundaţii severe şi numeroase probleme într-un interval de timp foarte scurt. Domnia sa consideră că este nevoie de o schimbare rapidă de abordare pentru a putea răspunde eficient unor situaţii de o asemenea amploare şi că trebuie depăşită mentalitatea că e suficient să construim încă câteva diguri pentru a stopa inundaţiile. "Digurile nu sunt suficiente", a afirmat Klaus Iohannis care a spus că soluţiile pentru combaterea inundaţiilor sunt conservarea fondului forestier şi campanii susţinute de împădurire, care au nenumărate efecte benefice atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru protecţia malurilor cursurilor de apă.

Referitor la punerea în practică a acestor soiluţii, preşedintele Klaus Iohannis a spus: "O parte semnificativă din fondurile europene de care va beneficia România în următorul exerciţiu bugetar 2021-2027 va trebui să fie direcţionată către proiecte legate de combaterea schimbărilor climatice, aşa numitul Pachet Green Deal, propus de Comisia Europeană. Împreună cu Guvernul, vom face demersurile necesare astfel încât proiecte de acest tip să poată fi implementate şi să aibă drept efect prevenirea unor inundaţii similare cu cele din aceste zile sau chiar unele mult mai grave. Această schimbare de mentalitate despre care vorbeam este obligatoriu să aibă loc acum pentru a evita aceste drame pe care oamenii le trăiesc în fiecare an când avem ploi abundente".

Preşedintele ţării a făcut un apel la solidaritate şi le-a transmis cetăţenilor să evite deplasările în zonele cu risc de inundaţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. vorbe!

    Acuma zici : mega viitura la 1 m de BARAJ!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie