KLAUS IOHANNIS, LA CONSULTĂRI CU PARTIDELEDacian Cioloş, desemnat premier

J.P.
Politică / 11 octombrie

Dacian Cioloş, desemnat premier

Actualizare - MARCEL CIOLACU: "Desemnarea lui Cioloş reprezintă primul pas spre anticipate"

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că Partidul Social Democrat nu va vota un guvern condus de Dacian Cioloş. Acesta precizează că desemnarea lui Cioloş "reprezintă primul pas spre anticipate" Citeşte mai mult...

---

Actualizare - GEORGE SIMION: "Nu există o majoritate care să îl susţină pe Cioloş"

Deputatul George Simion, copreşedinte AUR, consideră că nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru "pare doar un joc politic", el precizând că aşteaptă următoarea "mişcare" a şefului statului, în condiţiile în care "nu există o majoritate care să îl susţină" pe liderul USR Citeşte mai mult...

---

Actualizare - CSOMA BOTOND: "Pentru UDMR va fi foarte greu să susţină un guvern condus de Dacian Cioloş"

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat astăzi că pentru formaţiunea pe care o reprezintă va fi foarte greu să susţină un guvern condus de Dacian Cioloş, iar preşedintele Klaus Iohannis probabil că se bazează pe majoritatea de la moţiunea de cenzură, formată cu PSD şi AUR Citeşte mai mult...

---

Actualizare - RADU OPREA:"Iohannis a făcut doar o rocadă în alianţa pierzătorilor nominalizându-l pe Dacian Cioloş"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat astăzi că preşedintele Klaus Iohannis a făcut "doar o rocadă în alianţa pierzătorilor" nominalizându-l pe Dacian Cioloş candidat la funcţia de prim-ministru Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Decretul privind desemnarea lui Cioloş candidat la funcţia de prim-ministru, semnat de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra Citeşte mai mult...

---

Actualizare - DACIAN CIOLOŞ, DUPĂ NOMINALIZAREA LA FUNCŢIA DE PREMIER: ''Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiţi''

Liderul USR, Dacian Cioloş, consideră "o onoare şi o mare responsabilitate" desemnarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru şi precizează că Uniunea Salvaţi România va avea o şedinţă a Biroului Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât Citeşte mai mult...

---

Actualizare - ALFRED SIMONIS: "În niciun caz nu vom susţine candidatura lui Dacian Cioloş ca premier. E o propunere neserioasă, arată o disperare a preşedintelui."

---

Actualizare - Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Dacian Cioloş

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pentru soluţionarea crizei politice, că a decis ca Dacian Cioloş să fie desemnat pentru postul de prim-ministru

---

Actualizare - MARCEL CIOLACU: "I-am transmis preşedintelui Iohannis că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar"

Marcel Ciolacu a declarat astăzi, după consultările de la Palatul Cotroceni, că i-a transmis preşedintelui că fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de un guvern minoritar, indiferent de formaţiunea politică.

"I-am transmis preşedintelui Iohannis că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar. România se află într-o criză socială, economică şi sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă nu va putea depăşi această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se creează o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul de vedere al PSD se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate. Nu credem că în acest moment se poate creiona o majoritate pentru un guvern stabil. L-am asigurat pe preşedinte că românii nu vor fi abandonaţi: tot ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de Parlamentul României, iar senatorii şi deputaţii social-democraţi vor lucra în acest sens 24 de ore din 24. Am depus deja la Birourile Permanente solicitări pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze şi sperăm ca în această săptămână sau săptămâna viitoare legea să meargă la promulgare. Vom aproba toate solicitările guvernului pentru depăşirea pandemiei, crizei sanitare şi economice. România trebuie să depăşească şi criza socială" a declarat Ciolacu.

---

Actualizare - Preşedintele Iohannis încheie consultările cu delegaţia grupului parlamentar al minorităţilor naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis încheie, astăzi, cu delegaţia minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament runda de consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Delegaţia grupului parlamentar al minorităţilor naţionale este condusă de Varujan Pambuccian.

---

Actualizare - Preşedintele Iohannis discută cu delegaţia UDMR

Preşedintele Klaus Iohannis discută, astăzi, la Palatul Cotroceni cu delegaţia UDMR, în cadrul consultărilor privind desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Din delegaţia UDMR fac parte: preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, ministrul interimar al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, liderul senatorilor UDMR, Turos Lorand, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad-Andras.

---

Actualizare - Preşedintele Iohannis discută cu delegaţia AUR

Preşedintele Klaus Iohannis discută, astăzi, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Alianţei pentru Unirea Românilor, în cadrul consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Din delegaţia AUR fac parte copreşedinţii formaţiunii George Simion şi Claudiu Târziu, precum şi Marius Lulea, Dan Tănasă şi Dumitrina Mitrea.

---

Actualizare - Preşedintele Iohannis discută cu delegaţia USR

Preşedintele Klaus Iohannis discută, luni, la Palatul Cotroceni cu delegaţia USR, în cadrul consultărilor privind desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Delegaţia USR este formată din: Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea.

USR participă la consultările de la Cotroceni avându-l ca propunere de premier pe preşedintele partidului, Dacian Cioloş, după cum a decis, luni, Biroului Naţional al formaţiunii.

---

Actualizare - Cîţu: "Când vom avea majoritatea, vom avansa şi propunerea de premier"

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, că liberalii nu au avansat la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis o propunere de premier.

---

Actualizare - Preşedintele Iohannis discută cu delegaţia PSD

Preşedintele Klaus Iohannis discută, luni, la Palatul Cotroceni cu delegaţia PSD, în cadrul consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Delegaţia PSD este formată din preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu, secretarul general, Paul Stănescu, şi trei reprezentanţi ai administraţiei locale.

---

Actualizare - USR îl va propune pe Dacian Cioloş premier, la consultările de la Cotroceni

USR participă la consultările de la Cotroceni având ca propunere de premier pe preşedintele partidului, Dacian Cioloş, a decis, luni, Biroul Naţional al formaţiunii.

---

Actualizare - Preşedintele Iohannis discută cu delegaţia PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, prima fiind invitată delegaţia PNL.

Liberalii sunt reprezentaţi de preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

Şeful statului îi are alături pe consilierii prezidenţiali Mihaela Ciochină şi Daniela Bârsan.

---

Actualizare - AUR participă la consultările de la Cotroceni cu o delegaţie condusă de George Simion

Delegaţia AUR care va participa la consultările de la Palatul Cotroceni va fi condusă de deputatul George Simion, copreşedinte al partidului.

Din delegaţie vor mai face parte Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, Marius Lulea, Dan Tănasă şi Dumitrina Mitrea.

---

Actualizare - UDMR participă la consultările de la Cotroceni cu o delegaþie formată din cinci membri, condusă de Kelemen Hunor

Delegaţia Uniunii Democrate Maghiare din România care va participa la consultările de la Palatul Cotroceni va fi condusă de preşedintele Kelemen Hunor, conform unei decizii luate luni de conducerea formaţiunii.

Din delegaţie vor mai face parte ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, liderul senatorilor UDMR, Turos Lorand, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad-Andras.

---

Preşedintele Klaus Iohannis are, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, conform Agerpres.

Conform programului anunţat, consultările vor începe la ora 12,00, cu Partidul Naţional Liberal. La ora 13,00 sunt aşteptaţi reprezentanţii Partidului Social Democrat. Urmează la ora 14,00 - Uniunea Salvaţi România, la ora 16,00 - Alianţa pentru Unirea Românilor, la ora 16,30 - Uniunea Democrată Maghiară din România. Runda de consultări se va încheia la ora 17,00 cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

"Voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieşire din această criză. (...) Eu, personal, sunt total implicat şi eu sunt hotărât să găsesc, împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară, o ieşire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără Guvern. Suntem în pandemie, suntem în plin val patru, pentru că prea puţini români s-au vaccinat. Suntem într-o criză a preţurilor la energie, care nu a fost generată de noi şi este o criză globală şi va trebui să-i facem faţă. Pe de altă parte, suntem aproape în pragul iernii şi sunt nenumărate probleme care trebuie să fie rezolvate de un Guvern cu puteri depline, deci este clar, cu maturitate, cu calm trebuie să găsim soluţii pentru această criză guvernamentală", spunea, săptămâna trecută, şeful statului, Klaus Iohannis.

PNL a anunţat că se va prezenta la consultările cu şeful statului cu o delegaţie formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

Liberalii au precizat că nu vor face nicio nominalizare de prim-ministru, având în vedere că, în acest moment, nu au o majoritate.

"Având în vedere că, în acest moment, nu avem o majoritate în Parlamentul României, la aceste consultări, PNL nu va face o nominalizare de premier. Biroul Executiv Naţional al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier", au transmis vinerea trecută liberalii.

PNL şi-a schimbat, în acest fel, poziţia, după ce, anterior, anunţase că nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL.

PSD nu merge în acest moment la Cotroceni cu nicio propunere de premier, însă o decizie finală va fi luată luni dimineaţă la şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, a anunţat, duminică, Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al social-democraţilor.

"PSD nu merge în acest moment cu nicio propunere pentru că vrem să vedem ce vrea preşedintele, în primul rând. Preşedintele este cel care s-a aflat în spatele, cel puţin, a unei părţi din această criză, cea politică, a girat-o până la urmă, girându-l pe Florin Cîţu. (...) Analizăm această situaţie, vom vedea luni dimineaţă, înainte de a merge la Cotroceni. Avem un Birou Naţional, putem să facem şi un Consiliu Naţional (...). Dar, în acest moment, cred că în această fază nu suntem hotărâţi pentru că nu suntem siguri de intenţia preşedintelui", a afirmat Dîncu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, miercurea trecută, că social-democraţii rămân consecvenţi că soluţia rezolvării crizei o reprezintă alegerile anticipate şi până atunci un guvern de specialişti să conducă ţara. El a respins şi posibilitatea ca PSD să susţină un guvern minoritar al PNL.

USR va merge la consultările de la Cotroceni cu o delegaţie formată din: Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea.

Delegaţia va avea un "mandat clar în privinţa reformelor pe care viitorul premier trebuie să le îndeplinească" într-un calendar asumat de toate partidele care formează coaliţia de guvernare, au anunţat recent reprezentanţii USR.

Preşedintele formaţiunii, Dacian Cioloş, a reiterat că doreşte un alt premier. "Suntem gata să continuăm într-o coaliţie cu PNL şi cu UDMR, dacă avem un alt premier. E de discutat cine poate să fie, dar cel puţin Florin Cîţu a demonstrat că nu e capabil să conducă un Guvern de coaliţie şi să modereze o relaţie de lucru între miniştri din diferite partide, ci îi atacă pe unii şi îi susţine pe alţii. De asta avem nevoie de un alt premier", preciza Cioloş.

El a arătat că, în cazul în care PNL nu are propuneri, USR ar putea avansa un nume pentru funcţia de premier, menţionând că acesta poate fi el, Cristian Ghinea sau Cătălin Drulă.

AUR va participa la consultările de la Palatul Cotroceni, însă nu ia în calcul o alianţă cu PSD la guvernare şi nu va susţine "niciodată" o alianţă PNL-UDMR-USR, pentru că este "toxică", a anunţat, săptămâna trecută, copreşedintele AUR George Simion.

"Noi întotdeauna suntem deschişi la dialog şi vom participa întotdeauna la consultări. (...) Noi ne aliem doar cu poporul român, discutăm în schimb cu domnul Ciolacu pentru a găsi o formulă bună de Guvern de specialişti. (...) Coaliţia asta toxică (PNL-UDMR-USR - n.r.) a arătat ce poate. Nu o să ne aliem şi nici nu o să-i susţinem cu votul nostru", a precizat Simion.

UDMR va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, iar dacă PSD nu vine cu o coaliţie, "PNL are următoarea prioritate", a precizat marţea trecută liderul formaţiunii, Kelemen Hunor.

"Noi tot timpul mergem la consultări, indiferent unde ne aflăm, de ce parte a Parlamentului - în opoziţie sau la guvernare. Mergem la consultări şi, bineînţeles, după consultări, vom şti cine cu ce propunere vine, cine ce propunere are. (...) Dacă PSD nu vine cu o coaliţie, PNL are următoarea prioritate, care ar avea capacitatea de a coagula o majoritate pentru a susţine un guvern, să câştigăm timp, să trecem peste iarnă şi bineînţeles acest lucru înseamnă că, după aceea, de fiecare dată trebuie să negociem pentru susţinerea guvernului", a menţionat Kelemen Hunor.

Opinia Cititorului ( 13 )

 1. Dupa doar un an, liberalii nu mai reprezinta nimic in optiunile electorale iar Johannis nu face altceva decat sa incerce uzurpe inca o tura puterea cu loazele sale. Vine pleasca de bani de la Bruxelles dar daca nu are procurorii nu pot liberalii sa praduiasca la liber. Nasol. Curat ghinion, dom' profesor.

  Laureniu Reghecapf divorteaza si lui iohanis ii arde de consultari.

  ASTA - I ECONOMIA DE PIAȚĂ : IUȚALEA DE MÂNĂ ȘI NEBĂGAREA DE SEAMĂ = CONCURENȚĂ .

  hai ca de data asta ciolosica va duce psd-ul la peste 50%!!

  1. dar poti sa spui de ce sa voteze lumea psd daca ciolos guverneaza rau ? te-ai gandit sau n-ai cu ce ?

   Voteaza psd pentru ca oamenii prefera sa voteze raul cel mai mic. ciocolos este atat de nociv (la fel ca-citu) incat marea majoritate a politicienilor este de preferat.

   ca sa citam din cocosila...nu ciolosila...."pai vezi ca esti prost!!".....

  Cei nevaccinați, atacurile la baioneta vor deveni frecvente! Pentru convoaiele cu hrana, pentru benzina! Kyry era un moron cu ștampila, proslavea dictaturi militare precum Franța, Italia! Halal Europa Nazista, Halal SUA, devenita Închisoarea Popoarelor din Țara Libertății! Un copil din SUA ajunsese in scaunul cu rotile după vaccin! Când zilnic mor 800 de oameni de diverse boli, nu doar CoVid-19, acestui criminal ii pasa? Un proces NUREMBERG pentru Draghi, șefii Hexagonului, șefii la lume din pandemie, trebuie sa înceapă! Televiziunile sunt deja urate in ultimul hal de populație! La fel și politicienii pro-Green Pass!

  1. Contra hosts TV! Pentru ca ei au salarii de la $ 7,000 pe luna și le mai trimit și mesaje otrăvite cetățenilor! Sa-și sterilizeze copiii! Sa-i bage in scaunul cu rotile! In timp ce populația e sărăcită și otrăvită! Și câștiga cel mult $ 500 pe luna!

   Alo Bălăceanca. Luați-le telefonul că numai tâmpenii ne scriu pe net.

   Weirdo!

  De îndată cu celeritate șeful renunță la ,, Pas. cu Pas " .

  ciolos este cea mai proasta optiune din cate puteau sa fie facute.

  sunt sigur ca iohannis l-a desemnat pe deviantul ciolos ca razbunare pe tot poporul roman care a inceput sa il huiduie pe iohannis....  

  ciolos e cea mai proasta optiune posibila.  

  ACEST OM NU VA FI PRIM-MINISTRU.  

  Eu consider ca nu se califica pentru a fi prim-ministru si in consecinta NU VA FI PRIM-MINISTRU.

  Viziunea lui iohannis nu e relevanta.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro