Abonament gratuit

KLAUS IOHANNIS: "Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia"

A.M.
Politică /

"Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu a cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia pentru declanşarea alegerilor anticipate, informează News.ro.

"Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia, noi discutăm pe oportunităţi politice. Dacă voi cere vreodată demisia unui guvern, veţi auzi de la mine. Vă amintiţi că am cerut demisia unor guverne, câteodată cu succes, câteodată demisia a venit puţin mai târziu. Nu am discutat acest aspect. După părerea mea este imposibil de gestionat un an întreg cu aşa mare majoritate pesedistă în Parlament.", a declarat preşedintele după două zile de în care a avut întrevederi cu premierul sau cu premierul şi cu miniştri ai Cabinetului Orban.

Referitor la o variantă de premier, Iohannis a spus: "Vom ajunge în această soluţie şi atunci veţi vedea foarte concret cum vom aborda discuţiile."

Şeful statului a vorbit şi despre situaţia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, spunând că funcţionarea acesteia va trebui reglementată printr-o lege care va fi supusă dezbaterii în Parlament.

Acesta a precizat că opţiunea pentru Ordonanţa de Urgenţă în acest caz este exclusă tocmai ca rezultat al referendumului privind justiţia.

Totodată, Iohannis a reluat argumentele privind necesitatea alegerilor anticipate.

"Pot să vă spun că am o variantă preferată care se numeşte alegeri anticipate", a afirmat Iohannis.

Iohannis a explicat că alegerile anticipate se impun dintr-un motiv foarte clar şi foarte simplu.

"Am avut în 2019 alegeri care au fost câştigate net de PNL şi pierdute de PSD, am avut alegeri prezidenţiale care au fost net câştigate de mine, ca şi reprezentant sau ca şi candidat al Partidului Naţional Liberal, şi au fost clar pierdute de PSD. Toate, dar absolut toate sondajele din ultima vreme arată că românii îşi doresc o schimbare o schimbare inclusiv în Parlament, românii îşi doresc ca PSD să plece de la putere şi trebuie să fim foarte realişti. Am câştigat europarlamentarele, am câştigat prezidenţialele, însă în Parlament sunt tot aceiaşi parlamentari care au fost aleşi în 2016 şi PSD are un număr foarte mare de parlamentari şi PSD nu doreşte să lase puterea din mână şi atunci este natural, în această situaţie în care românii îşi doresc o schimbare, au spus-o la fiecare alegere, să purcedem cât mai repede la alegeri parlamentare", a declarat şeful statului.

El a spus că alegerile trebuie făcute câte mai repede.

"După părerea mea este imposibil de gestionat un an întreg cu aşa mare majoritate pesedistă în Parlament, în condiţiile în care de anul trecut deja românii au spus clar nu PSD-ului la putere. Sigur, auzim tot felul de retorici şi de la PSD şi de la alte partide, fiecare vine cu sfaturi aşa cum cred că trebuie să fie făcută politica, dar eu vă spun foarte clar: semnalele date de români sunt evidente şi alegerile trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu se intră într-o criză politică, se intră într-o procedură care face ca românii să îşi poată exprima votul şi pentru Parlament", a afirmat Iohannis.

Iohannis: În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi

De asemenea, preşedintele a anunţat că, în foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi, dar a refuzat să detalieze dacă acest lucru se va întâmpla prin asumarea răspunderii sau printr-o ordonanţă de urgenţă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cereti guvernului sa permita celor care doresc , sa poata lucra pana la 70 de ani

    1. Eventual să o mierlești la locul de muncă))))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Energia în priză
DTLAWYERS
Nuclearelectrica
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

30 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8698
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1617
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3406
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.1123

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie