Klaus Iohannis participă săptămâna viitoare la Adunarea Generală a ONU

G.D.
Politică / 16 septembrie

Klaus Iohannis participă săptămâna viitoare la Adunarea Generală a ONU

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 20-21 septembrie 2022, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii, conform comunicatului Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, participarea Preşedintelui României la sesiunea din acest an va constitui o oportunitate de evidenţiere a poziţiei ţării noastre cu privire la actualele provocări globale, în contextul agresiunii ilegale şi neprovocate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, care necesită solidaritate, unitate şi reacţie rapidă, bazate pe respectarea dreptului internaţional.

Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia, de asemenea, în cadrul intervenţiei sale naţionale, necesitatea unor soluţii comune în ceea ce priveşte celelalte provocări la nivel global precum securitatea energetică, schimbările climatice, securitatea alimentară şi accesul la educaţie.

Tema celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU o constituie "Soluţiile prin solidaritate, sustenabilitate şi ştiinţă". Totodată, printre priorităţile sesiunii de anul acesta se vor afla pacea şi securitatea umană, dezvoltarea durabilă, principiul "a nu lăsa pe nimeni în urmă", incluziunea socială, securitatea cibernetică, drepturile omului, biodiversitatea, managementul apelor şi gestionarea provocărilor globale, precum schimbările climatice şi pandemia de COVID-19, pe baza datelor ştiinţifice.

Segmentul de dezbateri generale la nivel înalt debutează la data de 20 septembrie 2022, acesta marcând cel mai important eveniment internaţional anual de diplomaţie multilaterală, subliniază sursa citată.

Preşedintele României va susţine marţi, 20 septembrie 2022, în prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale, intervenţia naţională în plenul Adunării Generale a ONU.

Totodată, la invitaţia Preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, a Preşedintelui Republicii Senegal şi Preşedinte al Uniunii Africane, Macky Sall, a Preşedintelui Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sanchez, şi a Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, Preşedintele Klaus Iohannis va participa la Summitul global dedicat securităţii alimentare (Global Food Security Summit). Cu acest prilej, Preşedintele României va transmite un mesaj privind eforturile ţării noastre de a sprijini tranzitul cerealelor din Ucraina şi de a răspunde preocupărilor la nivel global privind evitarea unei crize alimentare.

În marja Adunării Generale a ONU, va avea loc, de asemenea, Summitul Transformării Educaţiei (Transforming Education Summit-TES), în cadrul căruia Preşedintele României va transmite un mesaj video în care va face referire la o serie de angajamente ale României în domeniul educaţiei, în linie cu obiectivele Summitului. La iniţiativa Preşedintelui Klaus Iohannis, România co-prezidează linia tematică "Profesorii, predarea şi cariera didactică", din cadrul acestui Summit.

Programul Preşedintelui României cuprinde, totodată, o serie de evenimente formale consacrate, incluse în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

În marja participării la Adunarea Generală a ONU, Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere bilaterală cu Preşedintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpass.

Vizita Preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale Americii va include şi o deplasare la San Francisco (California) în perioada 22-23 septembrie 2022. Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu membrii comunităţii româneşti.

De asemenea, Preşedintele României se va întâlni cu reprezentanţi ai conducerii unor companii din domeniul tehnologiilor innovative, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deci se duce acolo ca să răspândească mesaje progresist globaliste conform Agendei de la Davos in timp ce românii riscă să moara de frig și foame in case la iarnă

    Sa vezi ce le ranjeste fasolea pe acolo,asa cum în parlamentul european când ne spunea tovarășa Ursula ca trebuie sa facem foamea și frigul mai aveau un pic încingea un dans asa mare bucurie era pe ei

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro