KLAUS IOHANNIS:"România rămâne angajată, alături de parteneri, pe continentul african, prin participarea la misiuni ONU şi UE"

G.B
Politică / 12 ianuarie

Klaus Iohannis (Sursa foto: Administraţia Prezidenţială)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Administraţia Prezidenţială)

Ţara noastră rămâne angajată, alături de partenerii săi principali, pe întregul continent african, prin participarea la misiuni ONU şi UE, a declarat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, potrivit Agerpres.

"Constatăm că numărul, complexitatea şi interdependenţa conflictelor cresc - din vecinătatea României până în Mediterana şi dincolo de ea, pe continentul african. De aceea, România rămâne angajată, alături de partenerii săi principali, pe întregul continent african, prin participarea la misiuni ONU şi UE, în ţări precum Mali, Sudanul de Sud, Republica Democratică Congo, Niger sau Somalia. Vom participa, de asemenea, cu ofiţeri de stat major la misiunea UE din Mozambic, recent lansată. Am luat decizia de a participa şi la misiunea Takuba şi sprijinim activ Coaliţia Internaţională pentru Sahel", a spus Iohannis, în cadrul reuniunii de la Palatul Cotroceni.

În ceea ce priveşte regiunea indo-pacifică, el a arătat că ţara noastră se va concentra în acest an şi pe dezvoltarea relaţiilor cu ţări din această zonă cu care împărtăşeşte aceeaşi viziune.

"Vom continua demersurile politice pentru obiectivul, aflat în stadiu avansat, de a ridica nivelul relaţiei bilaterale cu Japonia la nivel de Parteneriat Strategic, dar şi pentru a dezvolta Parteneriatul Strategic cu Republica Coreea, Parteneriatul extins cu India şi relaţiile cu Australia şi Noua Zeelandă. Va fi continuată politica dezvoltării relaţiilor cu statele arabe, inclusiv cu cele din Golf şi Magreb, cu accent pe dimensiunea economică. Va fi dezvoltată pe mai departe relaţia cu caracter strategic cu Statul Israel, cu accent pe dimensiunea de cooperare economică, securitară şi sectorială", a afirmat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, un alt obiectiv important de politică externă pentru ţara noastră este deschiderea negocierilor de aderare a ţării la OCDE.

"În acelaşi timp, cooperarea şi multilateralismul reînnoit rămân repere în eforturile noastre de combatere a ameninţărilor hibride, de frânare a încălzirii globale, recuperare economică verde, digitalizare incluzivă şi securitate cibernetică. În ceea ce priveşte securitatea climatică, de exemplu, vom continua extinderea şi consolidarea reţelei României de ambasade verzi, de diplomaţie climatică, create în 2021", a mai spus Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. antrenandu-ne in misiuni live, reale, oamenii militari ... acestia vor fi pe deplin pregatiti sa deconstruiasca acasa orice atacator militar (uite de exemplu in ultimele 3 saptamani baietii nostri s-au jucat live cu munitie reala in Mali cu baietii de la Wagner ... ;) ... )

    e o idee buna.

    vor fi pregatiti pentru orice si vor castiga intotdeauna !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9210
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8330
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0392
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8375
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.1646

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro