Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

KLAUS IOHANNIS: Viitorul buget al UE ar trebui să fie unul corespunzător

I.D.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că viitorul buget multianual al Uniunii Europene ar trebui să fie unul "corespunzător", informează Agerpres.

Întrebat care ar trebui să fie dimensiunea viitorului buget, şeful statului a răspuns: "Una corespunzătoare".

El a mai arătat că există posibilitatea ca în reuniunea de vineri a Consiliului European să se mai discute despre pachetul de extindere privind Macedonia de Nord şi Albania.

"Aseară nu am reuşit să ajungem la o concluzie comună. Asta nu înseamnă că nu va avea loc un început de discuţie cu ei, dar nu astăzi şi nu mâine. Este o situaţie care va trebui discutată în profunzime cu Macedonia de Nord şi cu Albania şi există posibilitatea să se mai discute astăzi pe subiect. Această decizie este la preşedintele Tusk", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Şeful statului a precizat joi că la reuniunea de vineri se va discuta despre viitorul Cadru Financiar Multianual şi s-a declarat nemulţumit cu privire la acesta, arătând că România nu sprijină reducerile de fonduri pentru Politica Agricolă şi pentru Politica de Coeziune.

"Vom avea mâine o discuţie pe aşa-numitul MFF - Cadrul Financiar Multianual - şi pot să vă spun că am nemulţumiri aici. Preşedinţia noastră a făcut progrese, cu bună credinţă, cu parteneri, împreună s-au făcut progrese pe acest Cadru Financiar Multianual. Acum, Preşedinţia (Consiliului UE - n.r.) mi se pare că nu procedează corect, fiindcă practic au solicitat să se meargă înapoi la ce a fost înainte de Preşedinţia noastră şi au venit cu nişte propuneri pe care nu le agreez şi nu le sprijin sub nicio formă. Nu pot să fiu de acord să avem reduceri pe Politica Agricolă şi pe Politica de Coeziune, aceste lucruri mi se par greşite. Este o abordare pe care nu o sprijină România şi acest lucru îl voi spune foarte clar când ajungem la acest capitol", a spus Iohannis înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS