KMG a respins propunerea ca Rompetrol Well Services să distribuie dividende de 84,4 milioane lei

A.I.
Piaţa de Capital / 29 ianuarie 2021

KMG a respins propunerea ca Rompetrol Well Services să distribuie dividende de 84,4 milioane lei

KMG International a respins, în adunarea de ieri, propunerea finlandezilor de la KJK Balkan Holding ca Rompetrol Well Services (PTR) să distribuie 84,37 milioane de lei ca dividende, sumă provenită din alte rezerve şi câştiguri reportate din profitul net al companiei obţinut în anii trecuţi, reiese din raportul emitentului publicat, astăzi, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, a fost respinsă politica de distribuire a profitului şi dividendului Rompetrol Well Services propusă de KJK, fiind aprobată cea propusă de KMG International.

"Rata de distribuire a dividendelor, sub rezerva celorlalte prevederi ale prezentei Politici, este stabilită la minim 30%, atât timp cât există suficiente disponibilităţi de numerar, calculată după cum urmează: Sold numerar N + Sold net cash pooling N + Numerar din operaţiuni N +1 + Numerar din investiţii N + 1 + Costuri financiare N + 1 + Rambursări obligatorii de împrumuturi N + 1, unde N este reprezentat de anul pentru care se face distribuţia, în timp ce N+1 este reprezentat de anul următor. Pentru N+1 calculul este pregătit pe baza bugetului", este propunerea KMG International conform materialelor informative pentru adunare.

Tot ieri, Utekov Yedil şi Doszhanov Abzal, ambii cetăţeni de naţionalitate kazahă, au fost aleşi ca membri ai Consiliului de Administraţie al Rompetrol Well Services, cu mandat până în 29 aprilie 2022, în condiţiile în care Timur Zhetpisbayev şi Saduokhas Meraliyev au renunţat la funcţiile de administratori.

KMG International deţine 73% din Rompetrol Well Services, în timp ce la KJK Balkan Holding are 10,68% din capitalul furnizorului de servicii conexe extracţiei petrolului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro