KORODI ATTILA, DESPRE INTERZICEREA PIEŢELOR ÎN SPAŢII ÎNCHISE:''Oraşele montane vor avea o problemă majoră''

G.U.
Miscellanea / 09 noiembrie 2020

''Oraşele montane vor avea o problemă majoră''

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, consideră că oraşele montane vor avea o problemă majoră dacă se va menţine interzicerea funcţionării pieţelor în spaţii închise, ţinând cont că temperaturile în aceste zone vor fi foarte scăzute, conform Agerpres.

Korodi Attila a declarat astăzi că piaţa oraşului funcţionează temporar în aer liber iar în luna decembrie ar putea reveni în hala centrală, dar dacă reglementarea naţională de interzicere a pieţelor în spaţii închise nu va fi schimbată, atunci vor fi probleme.

"Noi calculăm că în luna decembrie se poate reîntoarce piaţa pe stabilimentul vechi, dar cu infrastructură nouă, tot în aer liber. Deci, nu avem probleme din punct de vedere epidemiologic, vom avea probleme din punct de vedere al temperaturilor foarte scăzute. Dacă rămâne reglementarea naţională de a interzice pieţele în spaţii închise, atunci Miercurea Ciuc va avea o problemă. Totodată, în decembrie, am putea să dăm din nou în funcţiune piaţa în hala centrală revitalizată şi dacă nu se poate întoarce piaţa în spaţiu închis, atunci am putea găsi o soluţie hibridă ca depozitul legumelor temporar, zilnic, să fie în spaţiu închis şi vânzarea lor să fie în spaţiu deschis. Adevărul este că oraşele montane vor avea o problemă majoră şi aici Guvernul are o responsabilitate să reglementeze. Chiar, de exemplu, prin limitarea radicală a numărului de acces în halele închise, dar halele închise ar trebui să funcţioneze bine reglementate", a declarat Korodi Attila.

Acesta a mai spus că autorităţile locale au fost neplăcut surprinse de această decizie şi că au la dispoziţie o lună să se pregătească şi să găsească o soluţie, notează sursa citată.

"Avem o lună, încercăm să ne pregătim, am fost surprinşi neplăcut de această decizie, pentru că din punct de vedere epidemiologic putem înţelege aceste măsuri, dar dacă acestea sunt luate fără o precizare clară în comparaţie cu marile centre comerciale, cred că facem o greşeală. Aşa că, avem o lună să ne pregătim cum putem în Miercurea Ciuc", a conchis Korodi Attila.

Piaţa agroalimentară din Miercurea Ciuc a fost mutată, încă de la începutul stării de urgenţă, în parcarea sălii de sport a oraşului, iar vechile tarabe au fost demolate şi s-au efectuat lucrări de reparaţii atât în exterior, cât şi în hala centrală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro