Kreminul acuză SUA că au ordonat Kievului să comită atacul cu dronă şi tentativa de asasinare a lui Putin

I.A.
Internaţional / 4 mai

Kreminul acuză SUA că au ordonat Kievului să comită atacul cu dronă şi tentativa de asasinare a lui Putin

Kremlinul acuză astăzi Statele Unite de faptul că au dat Kievului ordinul să atace cu dronă preşedinţia rusă şi să-l asasineze pe Vladimir Putin, la o zi după ce serviciul de presă al acesteia a acuzat Ucraina că a încercat să-l asasineze pe preşedintele rus, în noaptea de marţi spre miercuri, relatează news.ro.

Armata şi serviciile ruse au doborât două drone, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, un atac care nu s-a soldat cu victime, iar şeful statului rus nu era prezent la Kremlin, potrivit aceleiaşi surse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări că Ucraina "nu l-a atacat pe Putin".

O înregistrare video postată de publicaţii ruse pe reţele de socializare surprindea o dâră de fum deasupra Kremlinului, imagini a căror autenticitate nu a putut fi stabilită.

Precizând că liderul rus nu a fost rănit, Kremlinul a ascuzat ieri: "Considerăm aceste acţiuni drept o tentativă de act terorist şi un atentat împotriva preşedintelui Vladimir Putin".

Întrebat dacă Kremlinul crede că Statele Unite se află în spatele atacului cu dronă, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns că "fără îndoială, asemenea decizii, definirea scopurilor, definirea mijloacelor, toate astea, sunt dictate Kievului de către Washington".

El a subliniat: "Suntem foarte conştienţi de acest lucru".

Peskov a declarat: "Suntem foarte conştienţi că decizii cu privire la asemenea acţiuni şi asemenea atacuri teroriste nu sunt luate la Kiev, ci la Washington. Iar Kievul execută deja ceea ce i se spune să facă".

El a adăugat: "Asemenea încercări de a respinge acest lucru, atât la Kiev, cât şi la Washington sunt, bineînţeles, absolut ridicole".

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a plusat - fără să prezinte vreo dovadă -, prezentând punctul de vedere al Rusiei despre felul cum sunt luate aceste decizii.

Peskov a declarat: "Ştim că adesea nu Kievul stabileşte obiectivele însele. Ele sunt stabilite la Washington, iar apoi aceste obiective sunt aduse la Kiev pentru ca Kievul să îndeplinească (aceste sarcini)".

Acesta a continuat: "Kievului nu i se acordă de fiecare dată dreptul să- aleagă mijloacele, acestea sunt şi ele ordonate peste ocean".

El a subliniat: "Washingtonul trebuie să înţeleagă clar că noi ştim asta".

Peskov nu a prezentat nicio probă pentru a susţine aceste acuzaţii, nu a prezentat alte detalii cu privire la presupusul atac ucrainean şi a anunţat că informaţii vor fi prezentate ulterior.

El le-a spus jurnaliştior că Putin este "calm", în pofida atacului care viza să-l asasineze.

Acesta a adăugat: "Ştiţi că, în asemenea situaţii dificile şi extreme, preşedintele rămâne întotdeauna calm, stăpân pe sine, clar în evaluările pe care le face, în ordinele pe care le dă".

Peskov a concluzionat: "Aşadar, nimic nu s-a schimbat în acest sens", a conchis p.

Rusia a acuzat ieri Ucraina de acest atac cu dronă vizând asasinarea lui Vladimir Putin la Kremlin, reşedinţa oficială a preşedinţilor ruşi, cel mai important simbol al puterii de la Moscova.

Ucraina a negat orice implicare în acest atac.

Oficiali americani au anunţat că evaluează incidentul şi că nu deţin informaţii despre autori.

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb