Kremlinul pregăteşte mobilizarea economiei şi industriei ruse pentru un război lung

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 2 iulie

Kremlinul pregăteşte mobilizarea economiei şi industriei ruse pentru un război lung

Un proiect de lege a fost pregătit pentru a forţa întreprinderile să accepte ordinele statului în interesul armatei, notează Ziare.com.

Autorităţile ruse îşi pregătesc economia pentru "obligaţii speciale" de sprijinire a aşa-numitei "operaţiuni speciale" de pe teritoriul Ucrainei, spun analiştii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

La 30 iunie, Kremlinul a propus Dumei de Stat a Rusiei un amendament la legile federale privind aspectele legate de aprovizionare a forţelor armate ruse.

Acesta introduce "măsuri speciale în sfera economică" care obligă întreprinderile ruseşti (indiferent de forma de proprietate) să aprovizioneze operaţiunile militare speciale ruseşti şi operaţiunile antiteroriste.

"Preşedintele rus Vladimir Putin va mobiliza economia şi industria rusă pentru a sprijini ostilităţile în curs, dar nu a luat încă măsuri similare pentru a mobiliza cetăţenii pe scară largă", susţine ISW.

Analiştii se referă la un proiect de lege care permite întreprinderilor să fie forţate să primească ordine de stat în interesul armatei şi serviciilor speciale, iar angajaţilor să lucreze noaptea.

"Amendamentul interzice întreprinderilor ruseşti să refuze să accepte ordinele guvernamentale pentru operaţiuni militare speciale şi va permite Kremlinului să schimbe contractele şi condiţiile de muncă ale lucrătorilor, de exemplu, forţând muncitorii să lucreze noaptea sau de sărbătorile legale", spune ISW.

În descrierea modificărilor, se remarcă faptul că "operaţiunea militară specială" demonstrează un deficit de provizii, şi anume materiale şi piese de schimb necesare pentru repararea echipamentelor militare. De asemenea, se indică faptul că oficialii ruşi trebuie "să-şi concentreze eforturile în anumite sectoare ale economiei".

Forţele ruseşti au continuat eforturile de a încercui Lisiceansk şi au desfăşurat operaţiuni ofensive la sud şi sud-vest de oraş, se mai aratî în ultimul raport al ISW.

Probabil ca trupele ruseşti nu au ajuns încă pe teren la autostrada T1302 Bakhmut-Lisiciansk, dar blochează utilizarea acesteia de către forţele ucrainene prin continuarea atacurilor de artilerie şi aeriene împotriva poziţiilor ucrainene rămase de-a lungul drumului.

Forţele Moscovei s-au concentrat pe regrupare şi îmbunătăţirea poziţiilor lor tactice la nord de Sloviansk.

Trupele ruse nu au efectuat niciun asalt terestru confirmat în nordul regiunii Harkov şi au continuat să bombardeze poziţiile ucrainene la nord de oraşul Harkov.

Forţele ruse au efectuat lovituri de artilerie şi cu rachete de-a lungul Axei Sudice.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cu plata cum ramane, se amana pe termen nedefinit ca doar contributiile firmelor sunt demonstratii de patriotism?

    1. Nu ai tu treaba cu asta....

      E priviegiul russilor...

    Foarte bine! La fel stateam si noi, romanii, inainte de 1989, strins uniti in jurul Comandantului Suprem si a Odioasei lui Sotii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro