KRISTALINA GEORGIEVA:"Marile economii ale G20 au convenit să crească finanţarea FMI"

S.B.
Internaţional / 3 martie 2021

"Marile economii ale G20 au convenit să crească finanţarea FMI"

Cele mai puternice economii ale G20 au fost de acord să suplimenteze rezervele Fondului Monetar Internaţional cu o nouă alocare a drepturilor speciale de tragere (DST) ale fondului, a declarat marţi şeful FMI, într-un potenţial impuls pentru împrumuturile către ţările sărace, informează Reuters.

"Vinerea trecută, la reuniunea G20, am primit, în sfârşit, acordul pentru a lucra la o nouă alocare de DST", a spus Kristalina Georgieva în cadrul Forumului Fiscal African al FMI, transmis online.

"500 de miliarde - din care fiecare membru al FMI ar primi propria parte contribuind la rezerve", a spus Georgieva, fără a specifica unitatea monetară.

Potrivit sursei citate, Italia, care deţine preşedinţia G20 în acest an, face presiuni pentru emiterea unor drepturi speciale de tragere în valoare de 500 de miliarde de dolari, ca o modalitate de a furniza lichidităţi ţărilor sărace afectate puternic de pandemia de COVID-19, fără a le creşte nivelul datoriilor.

Oficialii G20 au anunţat vineri un sprijin larg pentru creşterea rezervelor de urgenţă ale FMI, după ce noua secretară a Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a renunţat la opoziţia predecesorului său, Steven Mnuchin.

Un purtător de cuvânt al FMI a declarat că Fondul formulează o propunere de alocare a DST la cererea G20. Mărimea alocării "se va baza pe evaluarea necesităţii noastre pe termen lung de a completa activele de rezervă existente", a spus el.

Georgieva a mai spus, de asemenea, că fondul va analiza modalităţile de redistribuire a DST, care sunt active suplimentare de rezervă valutare emise de FMI, pe măsură ce o bancă centrală imprimă bani.

"Suntem, de asemenea, foarte interesaţi să ne gândim la un mod în care membrii noştri cu economii puternice, care nu au nevoie de această alocare de drepturi speciale de tragere, să ne împrumute unele dintre aceste DST", a mai spus Georgieva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro