Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Kristalina Georgieva, noul director general al FMI

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Economistul bulgar Kristalina Georgieva a devenit miercuri, în mod oficial, primul director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI) provenit dintr-o economie emergentă, cu obiectivul declarat de a ajuta statele membre să facă faţă încetinirii economice, transmit AFP şi Reuters.

Mandatul său va începe la 1 octombrie şi va dura cinci ani, conform Agerpres.

"Creşterea economică mondială continuă să fie dezamăgitoare, tensiunile comerciale persistă, povara datoriei se agravează în multe ţări", a declarat Kris-talina Georgieva după nominalizarea sa în postul de director general de către Consiliul de Administraţie al FMI. "În acest context, prioritatea mea imediată în fruntea FMI va fi să ajut cele 189 de state membre să minimizeze riscurile de criză şi să fie gata să facă faţă încetinirii economice", a explicat Georgieva, care s-a declarat "onorată pentru că a fost selectată pentru acest post".

În vârstă de 66 de ani, Kristalina Georgieva a beneficiat în ultimul moment de o modificare a statului FMI cu privire la limita de vârstă a directorului general, stabilită anterior la 65 de ani, astfel încât candidatura ei să poată fi una validă.

Confirmarea Kristalinei Georgieva în postul de director al FMI a fost salutată ca un succes în ţara sa natală, care în urmă cu două decenii a beneficiat de un program de salvare din partea FMI. Într-o postare pe Facebook, premierul bulgar Boiko Borisov a felicitat-o pe Georgieva. "Aceasta este o realizare importantă pentru Bulgaria. Sunt convins că se va des-curca de minune cu managementul uneia din cele mai importante instituţii ale lumii", a apreciat Borisov.

Georgieva Kristalina o va înlocui pe Christine Lagarde, care în 2011 a devenit prima femeie la conducerea FMI, iar peste o lună va deveni noul preşedinte al Băncii Centrale Europene.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS