La aniversarea a 10 ani, Alfredo Seafood anunţă noi planuri de extindere şi inovaţie

T.B.
Companii / 1 februarie

La aniversarea a 10 ani, Alfredo Seafood anunţă noi planuri de extindere şi inovaţie

Alfredo Seafood, brand românesc de top pe piaţa locală de peşte şi fructe de mare a împlinit 10 ani de activitate în România, se arată într-un comunicat al Alfredo Seafood, remis redacţiei. În acest context, reprezentanţii companiei anunţă noi planuri de dezvoltare a portofoliului de produse, creşterea capacităţilor de producţie, investiţii în inovaţie, dar şi campanii de educare a publicului, conform sursei.

Planurile de dezvoltare au ca principal obiectiv respectarea angajamentului de a oferi consumatorilor români produse de cea mai bună calitate, precum şi consolidarea poziţiei la nivel de industrie, transmite sursa menţionată.

Evoluţia brandului Alfredo Seafood în segmentul de creveţi sau inovaţiile de ambalaj, precum investiţiile în tehnnologia skin de ambalare a peştelui refrigerat, au fost printre iniţiativele care au condus la consolidarea poziţiei pe piaţă, se arată în comunicat.

Evoluţia businessului a atras cu sine şi diversificarea gamelor de produse. Astfel, în 2013, portofoliul Alfredo Seafood cuprindea, în categoria de peşte, macrou, merluciu şi somon, preponderent în formă congelată, transmite compania.

În prezent, sub marca Alfredo Seafood sunt comercializate peste 36 de tipuri de peşte şi fructe de mare, informează sursa. S-au lansat produse inovatoare, cum ar fi sortimentele gata de gătit sau cele ambalate cu tehnologia skin, precum şi numeroase specialităţi din fructe de mare, printre care creveţii, calamarul sau carnea de scoică, conform sursei indicate.

Comportamentul de consum a suferit, la rândul său, transformări importante în ultimii 10 ani, transmite sursa. Românii au devenit tot mai interesaţi să consume peşte şi fructe de mare, în special creveţi, acestea fiind considerate de nutriţionişti printre cele mai sănătoase alimente, cu un conţinut ridicat de proteină şi scăzut de grăsime, se mai arată în comunicat. Potrivit datelor din piaţă, media anuală a consumului de peşte şi fructe de mare din România se ridică la 8-9 kilograme pe cap de locuitor, mai mare de câteva ori faţă de 2013. În prezent, din estimările Alfredo Seafood, piaţa locală de peşte şi fructe de mare se situează la valoarea de aproape un miliard de euro, un prag istoric pentru România, informează compania.

Potrivit comunicatului "Parcursul Alfredo Seafood nu a fost uşor, dar sunt mulţumit de tot ceea ce am realizat până acum. Suntem într-o industrie dificilă şi foarte sensibilă la orice element perturbator economic sau geopolitic. Cu toate acestea, am traversat cu bine perioade dificile precum anii marcaţi de efectele crizei din 2008 - 2009, pandemia de Covid-19 şi conflictul din Ucraina. În tot acest răstimp, am reuşit să ne poziţionăm ca unul dintre jucătorii cheie ai industriei. Ne-am extins capacitatea de procesare şi ambalare a fabricii noastre din Bucureşti de 4 ori, am investit constant în inovaţie şi am lansat gamele Gata de Gătit şi ambalajele 100% reciclabile. Dar dincolo de cifre, sunt recunoscător echipei şi partenerilor mei. Suntem astăzi în acest punct şi datorită lor. A fost un drum sinuous, dar ghidat de pasiune, şi cu siguranţă nu ne vom opri aici", a spus Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood.

Planurile de dezvoltare ale Alfredo Seafood includ şi extinderea pe alte pieţe, marca fiind deja prezentă pe rafturile magazinelor din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria şi Bulgaria, se mai arată în comunicat.

În octombrie 2023, Alfredo Seafood a început şi derularea unei campanii de promovare şi informare a românilor în privinţa beneficiilor consumului de creveţi, care au devenit tot mai căutaţi în ultimii ani, potrivit sursei citate.

La nivel de grup, compania Bistromar la Timona, care deţine şi brandul Alfredo Seafood, a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 120 milioane de lei, în creştere cu peste 15% faţă de 2022, transmite compania.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb