LA DATA DE 12 NOIEMBRIEAcţionarii Compa sunt convocaţi pentru constituirea societăţii hoteliere Arini Hospitality

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 08 octombrie 2020

Acţionarii Compa sunt convocaţi pentru constituirea societăţii hoteliere Arini Hospitality

Compania vrea ca, prin Arini Hospitality, să acceseze fonduri nerambursabile şi credite în vederea finanţării şi dezvoltării unui proiect hotelier

Acţionarii Compa Sibiu (CMP) sunt convocaţi, la data de 12 noiembrie, pentru aprobarea constituirii unei societăţi cu răspundere limitată, ce va purta numele de Arini Hospitality şi care va desfăşura activităţi hoteliere, se arată într-un comunicat al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Capitalul societăţii va fi constituit din aport în numerar de două milioane de lei şi de aport în natură reprezentând un imobil din Sibiu cu două etaje şi mansardă plus terenul aferent, aflat în proprietatea Compa.

De asemenea, acţionarilor companiei li se va supune la vot contractarea de către Arini Hospitality a unor fonduri nerambursabile, în vederea finanţării şi dezvoltării Proiectului Hotelier Mercure Sibiu Park Arini & Ibis Styles Sibiu Park Arini, precum şi aprobarea contractării unor împrumuturi în sumă de cel mult opt milioane de euro, tot pentru acelaşi proiect.

Un alt punct pe ordinea de zi constă în aprobarea de către acţionari a delegării Consiliului de Administraţie al Compa pentru stabilirea strategiei de valorificarea a unor terenuri din Sibiu, în suprafaţă totală de 29.441 metri pătraţi, fie prin construirea şi vânzarea sau închirierea de imobile şi a cotei parte de teren, fie prin vânzarea în totalitate sau parţială a acestor terenuri.

Totodată, acţionarilor Compa li se va supune la vot reducerea capitalului societăţii afiliate Transcas din Sibiu, de la 1,5 milioane de lei la 0,75 milioane de lei, prin micşorarea numărului de părţi sociale ale asociaţilor de la 150.000 de părţi sociale la 30.000 de părţi sociale şi majorarea valorii unei părţi sociale de la zece lei la 25 de lei.

Data de referinţă, cea care defineşte acţionarii ce au dreptul să participe la adunarea din 12 noiembrie este 30 octombrie.

Compa Sibiu este puternic afectată de măsurile impuse pentru diminuarea răspândirii pandemiei de Covid-19, raportând, pentru primele şase luni ale anului, o pierdere de 4,06 milioane de lei, faţă de un profit net de 23,75 milioane de lei, în primul semestru al anului trecut.

La data de 30 iunie a acestui an, Ioan Deac, preşedinte şi director general al companiei, avea 19% din producătorul de piese auto, în timp ce Ioan Miclea, director economic, deţinea 18,75% din emitentul cu sediul în Sibiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro