Revista BURSA Construcţiilor

LA DATA DE 16 FEBRUARIEAcţionarii SIF Transilvania - convocaţi să voteze atragerea răspunderii pentru trei membri ai board-ului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 07 ianuarie

Acţionarii SIF Transilvania - convocaţi să voteze atragerea răspunderii pentru trei membri ai board-ului

Crinel Andănuţ, Nicolae Petria şi Gheorghe Luţac sunt acuzaţi de grupul Frăţilă de prejudicierea SIF-ului cu 153.000 lei, sumă ce i-a fost plătită lui Dumitru Carapiti ca indemnizaţie de membru al Consiliului

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) sunt convocaţi, la data de 16 februarie, în vederea aprobării atragerii răspunderii împotriva preşedintelui Crinel-Valer Andănuţ, vicepreşedintelui Nicolae Petria şi a lui Gheorghe Luţac, membru al Consiliului de Supraveghere, pe motivul prejudicierii SIF-ului cu aproape 153.000 lei, sumă ce i-a fost plătită ca indemnizaţie de membru al board-ului lui Dumitru Carapiti, se arată într-un raport al societăţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Convocarea vine în urma solicitării unui grup de acţionari ce deţin cumulat 6,07% din capitalul SIF Transilvania, condus de fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă.

Grupul îşi justifică cererea prin faptul că cei trei, prin hotărârile adoptate şi conduita avută în cadrul Consiliului de Supraveghere, nu au respectat decizia acţionarilor din 28 aprilie 2020, potrivit căreia lui Dumitru Carapiti i-a încetat de drept mandatul de membru al board-ului, ca urmare a aprobării de către AGA a exercitării acţiunii în răspundere, aceştia invocând motivul că legea 31 ar avea greşeli de redactare, se arată într-un raport al SIF-ului de la finele lunii decembrie a anului trecut, când s-a primit solicitarea.

De asemenea, se aminteşte că în data de 2 mai 2020, Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania a adoptat o hotărâre prin care se ia act de voinţa acţionarilor privind încetarea de drept, începând cu 28 aprilie, a mandatului lui Dumitru Carapiti ca membru al board-ului. Atât hotărârea board-ului din 2 mai cât şi o mai multe decizii ale acţionarilor din 28 aprilie au fost atacate în instanţă, dar Tribunalul Braşov a respins cererile reclamanţilor, se arată în raport.

Dar, contrar voienţei acţionarilor, în data de 14 august 2020, Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania a hotărât revocarea deciziei board-ului din mai, permiţându-i lui Dumitru Carapiti să participe la lucrările şedinţelor Consiliului şi plătindu-i indemnizaţia de membru, se menţionează în solicitare.

De asemenea se adaugă că, drept confirmare a voinţei acţionarilor, în luna octombrie Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras avizul de membru în Consiliul SIF-ului lui Dumitru Carapiti pentru abateri multiple.

Amintim că, la începutul lunii decembrie, acţionarii SIF Translilvania au ales un nou Consiliu de Supraveghere, format din Paul-George Prodan, Patriţiu Abrudan, Marius-Petre Nicoară, Constantin Frăţilă şi Radu Momanu, cu un mandat de patru ani începând de la data autorizării de către ASF.

Crinel Andănuţ şi Nicolae Petria nu au primit voturi suficiente pentru a face parte din noul board, în timp ce Gheorghe Luţac nu a mai candidat pentru un nou mandat în Consiliul SIF Transilvania.

Acţiunile SIF Transilvania, emitent a cărui capitalizare se ridică la circa 728,74 milioane de lei, au încheiat şedinţa de tranzacţionare din data de 5 ianuarie la preţul de 0,337 lei, ceea ce oferă un discount de tranzacţionare de circa 33%.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. S-a terminat cumva cisterna de gargara si acum a venit vremea raspunderii? Tristi baieti. Si tristi, ca asta sunteti.

  Fratliaaaaaa, tine o tot asa !!!!! la SAI te ai gandit???

  Deşi Autoritatea a sfătuit iniţial tabăra Frăţilă să ignore voturile "abţinere" pentru AGOA din 28 aprilie, ASF spune acum că pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Carapiti "nu a întrunit numărul de voturi necesare"

  • Noua conducere tratează ASF cu indiferenţă, ASF ameninţă că va "dispune măsuri pentru respectarea prevederilor" legale

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră că propunerea din AGA din 28 aprilie de la SIF Transilvania (SIF3) privind aprobarea acţiunii în răspundere împotriva lui Dumitru Carapiti "nu a întrunit numărul de voturi necesare", astfel că acesta nu a fost demis din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, se arată într-o adresă a reglementatorului din data de 1 iulie 2020. 

  1. Acolo in convocare se vorbeste de lege nu de interpretari si considerente !

   LEGEA SE RESPECTA ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro