LA DATA DE 29 OCTOMBRIE SIF5 convoacă acţionarii pentru aprobarea unui program de răscumpărare reprezentând 5% din societate

A.B.
Piaţa de Capital /

 SIF5 convoacă acţionarii pentru aprobarea unui program de răscumpărare reprezentând 5% din societate
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Carmen Popa nu va candida pentru un post de administrator al SIF Oltenia

  Actualizare -

  Alegerea administratorilor SIF Oltenia (SIF5) prin metoda votului cumulativ încalcă prevederile legale, întrucât nu corespunde solicitării înaintate de SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), reiese dintr-o notificare a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), publicată astăzi de SIF5 pe site-ul opertorului pieţei noastre de capital.

  Parctic, Autoritatea arată că, în cererea celor două SIF-uri din data de 1 septembrie, la rezoluţia aferentă punctului 4, se menţionează: "alegerea a cinci administratori ca membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia pentru un mandat de patru ani, care îşi vor exercita mandatul de la data autorizării acestora de către ASF, urmată de înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului".

  Dar, în convocatorul SIF-ului pentru adunarea din data de 29 octombrie, la rezoluţia de la punctul 4, se specifică: "alegerea, cu aplicarea metodei votului cumulativ, a cinci administratori ca membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia pentru un mandat de patru ani, care îşi vor exercita mandatul de la data autorizării acestora de către ASF, urmată de înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului".

  Astfel, cererea SIF1 şi SIF4 nu a fost respectată întrucât reprezentanţii SIF Oltenia au eliminat punctul solicitat de cele două SIF-uri şi au introdus un alt punct (care include aplicare metodei votului cumulativ), nefiind astfel respectate prevederile art. 92, alin (23) din Legea nr. 24/2017, reiese din notificarea ASF.

  În aceste condiţii, Autoritatea de Supraveghere Financiară somează Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia ca, în termen de cinci zile de la comunicare, să introducă pe ordinea de zi a adunării acţionarilor din data de 29 octombrie toate punctele solicitate de SIF1 şi SIF4, inclusiv rezoluţia mai sus menţionată.

  Decizia ASF poate fi contestată în 30 de zile, de la data comunicării, dar contestaţia nu suspendă executarea.

  ---

  Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) sunt convocaţi într-o adunare extraordinară, la data de 29 octombrie, în vedere aprobării derulării unui program de răscumpărare a 26,108 milioane de acţiuni, reprezentând 5% din capitalul societăţii, preţul maxim de achiziţie fiind de 3 lei/acţiune, se arată într-un raport al SIF5 publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

  Programul se va derula până la data de 31 martie 2021, acţiunile răscumpărate urmând să fie anulate, în vederea reducerii capitalului social al SIF-ului.

  Convocarea adunării vine în urma necesităţii modificării Actului Constitutiv al societăţii, autorizat în august de către ASF şi la solicitarea unui grup de acţionari format din Business Capital for Romania - Opportunity Fund Cooperatie, Allianz - Ţiriac Pensii Private, Broadhurst Investments Limited, Romarta, Metex Big şi Clairmont Holdings, ce deţin 5,24% din capitalul SIF-ului, se mai arată în raport.

  De asemenea, acţionarii vor mai avea pe masă, aprobarea reducerii capitalul societăţii de la 52,214 milioane de lei la 50 milioane de lei, prin anularea a 22,149 milioane de acţiuni dobândite de societate în cadrul ofertei derulate între 22 iulie şi 4 august.

  Tot în data de 29 octombrie, va avea loc şi adunarea generală a acţionarilor SIF Oltenia, în care se vor alege, prin metoda votului cumulativ, cinci administratori ca membri ai Consiliului SIF-ului, cu un mandat de patru ani.

  Carmen Popa, administrator neexecutiv al Consiliului de Administraţie al societăţii, a anuţat astăzi că nu îşi va depune dosarul de candidatură în vederea participării la alegerile ce se vor desfăşura la finele lunii viitoare.

  Carmen Popa a transmis: "În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 11 septembrie 2020, când am votat pentru aplicarea art. 167, alin.1 din Regulamentul ASF nr.5/1990 privind desfăşurarea alegerilor prin metoda votului cumulativ, am avut în vedere crearea posibilităţii ca ceilalţi membri ai Consiliului să îşi depună candidaturile, dacă doresc".

  De asemenea, actualul administrator al SIF-ului a solicitat ca decizia sa să fie comunicată public, astfel încât toţi acţionarii societăţii să ia cunoştinţă de acest fapt şi un număr cât mai mare de persoane să îşi depună dosarele de candidatură pentru asigurarea unui viitor Consiliu diversificat.

  A.I.

  Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Nu pleaca usor Tudor de la conducere; sunt curios ce va mai face acuma; oare iese circ iar?

   TUDORICAAAAAA

   SE STRANGE LATU 

   De ce să plece băi ratatilor? Eu așa mizerii de oameni nu credeam că sunt la bursă! Cum să preferi pe cineva care nu-ți dă nimic, Drăgoi,în locul lui Ciurezu. Evident, poate aveti alte interese,pot înțelege dar nu faci din alb negru, trebuie un pic de bun simț!Zgură umană ce sunteți!

   1. Eu nu vreau sa mi dea nimic ca si actionar; dar sa faca dom le sa creasca actiunea; sa investeasca mai mult in rascumparari de actiuni cum fac cei de la FP; daca i asa de devaluat sif5;

    Cu asta sunt perfect de acord! De altfel să fiu în locul Dlui Ciurezu aș vinde tot portofoliul lichid, aș da dividende de aproximativ 1.5 lei si l-aș lasă pe Drăgoi cu ochii in soare! Nu va face asta din păcate!

    Nu face asta pt ca e comunist cu apucături vechi, dinozaur care se crede invincibil, si-a pregătit asta în timp! Face exact ca Dragnea sau Ceausescu! Nu Ințelege ca poate fi învins. Bineînțeles ca are dreptate, ca a gestionat mai bine siful, merita mai mult cu siguranță în aceasta poveste! Poate ca are o șansă de revenire cu un parlament PSD , trage de timp pana la alegeri. Cred ca cel mai bun lucru ar fi fost sa acționeze ca administratorul FP! Astia sunt băieți deștepți! La un moment dat totul se va face praf! Ciurezu n-ar tb sa uite cum se prezenta situația la sif cand a început criza și a rămas fără lichidități și a tb sa vândă numai aiurea și s-a dus naibii și VUANul și pretul de 4-5 RON bucata! Dar el știe mai bine!

    Dar și cât a luat...

   Va fi cea mai urata iesire din decor de la acest SIF...

   Va ajunge si Sif5 sa se tranzactioneze cu 60% discount ,la fel ca actionarii ei Sif 1&4...

   1. Tudorica , câți din cei care au semnat pentru tine te vor însoți la penitenciar ?

    Esti sanatos la cap?

    Esti clar un boschetar!! Păi vino bă pecingine cu o acuzație ceva! Dacă nu o să cred că a avut ceva cu nevasta-ta! Oricum tu nu mai esti bun de nimic!

    Stai sa vezi retardatule :)) Au început sclavii lui Ciurezu sa gâfâie :)) Nenorociților

    Carmen popa crede ca scapă de acțiunea in răspundere...V-a sunat ceasul ..tic-tac! Tu vrei sa spun eu ce au făcut slugile lui Ciurezu? Te vor informa procurorii . Stai liniștit ! Credeați ca va rotunjiți pensiile cu semnături la ordinul lui Ciurezu? Va rotunjiți la puscarie

    Boschetar vei rămâne tu, după ce pleacă Ciurezu ! Așteaptă și vei vedea

   Foarte multe vorbe si putina logica , ca la romani cu capra vecinului.

   1.Este singurul cu profit 

   2.este din putinele care dau dividende constant 

   3.este unul ,care corect a nulat actiunile la rascumparare 

   4.are un portofoliu care va aduce constant dividende.

   5.a facut investitii la momente oportune dar si norocoase(oug 114). 

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  BTPay

  Curs valutar BNR

  15 Ian. 2021
  Euro (EUR)Euro4.8737
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
  Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  Video
  Pagini Aurii
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro