LA FINALUL ANULUI 2021Digi Communications N.V a înregistrat venituri de 1,5 miliarde de euro

G.B
Piaţa de Capital / 28 februarie

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.

Digi Communications N.V a înregistrat venituri de 1,5 miliarde de euro la finalul anului 2021. Veniturile Grupului au crescut cu 12,7% faţă de perioada anterioară. EBITDA ajustată de 525 de milioane de EURO (inclusiv IFRS 16) a marcat o creştere de 9,4% (480 de milioane de EURO la 31 decembrie 2020). EBITDA ajustată (excluzând IFRS 16) a progresat cu 8,4%, ajungând la 439,1 milioane de euro. Veniturile din operaţiunile continue s-au ridicat la 1,3 miliarde euro, iar EBITDA ajustată (excluzând IFRS 16) a fost de 410 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, DIGI şi-a menţinut profilul de lider de piaţă în ţara noastră şi a continuat avansul în Spania. Numărul unităţilor generatoare de venituri (RGU) a depăşit 20 de milioane (inclusiv Ungaria), în creştere cu 13% faţă de anul anterior.

Grupul menţionează că, în data de 03 ianuarie 2022, Digi Communications N.V. ("DIGI") a finalizat cu succes tranzacţia privind cesiunea operaţiunilor sale din Ungaria către 4iG, pentru un preţ de 625 de milioane de euro, după ce, în data de 29 noiembrie 2021, părţile au agreat vânzarea. O parte din suma încasată, în valoare de 272 de milioane de euro, a fost utilizată pentru a rambursa parţial datoria financiară a Grupului, în ianuarie 2022.

Serviciile de televiziune cu plată, din cadrul operaţiunilor continue ale Grupului (televiziune prin cablu şi prin satelit în România), au avansat cu 8,4%, de la 4,7 milioane RGU la 5,1 milioane RGU. Extinderea reţelei fixe şi investiţiile în infrastructură au adus o creştere semnificativă a serviciilor de internet fix, de la 3,5 milioane RGU la 4,3 milioane RGU (în România şi Spania), +21,2% faţă de perioada anterioară. Serviciile de comunicaţii mobile (România, Spania şi Italia) au avansat de la 6,3 milioane RGU la 7,5 milioane RGU, +19,3%.

"Anul 2021 a adus o serie de schimbări importante în structura şi dinamica Grupului DIGI, inclusiv vânzarea operaţiunilor noastre din Ungaria, obţinerea de spectru suplimentar în România, precum şi intrarea pe piaţa de telecomunicaţii din Portugalia. Aceşti paşi importanţi vor modela profilul dezvoltării afacerii noastre pe termen lung. Ne bucurăm că am obţinut performanţe financiare şi operaţionale semnificative. Vom continua eforturile care ne-au adus rezultate solide şi investiţiile în infrastructură şi tehnologie, pentru a creşte business-ul şi a menţine un nivel ridicat de calitate a serviciilor oferite clienţilor noştri.

Le suntem recunoscători colegilor din toate teritoriile pentru profesionalismul şi competenţa de care dau dovadă. Datorită efortului comun, clienţii noştri au acces, în mod constant, la servicii performante şi accesibile", a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro