ÎN PRIMULUI TRIMESTRU AL ANULUI 2021Grupul Financiar Banca Transilvania a înregistrat un profit net de 656 milioane de lei

J.P.
Bănci-Asigurări / 29 aprilie

Grupul Financiar Banca Transilvania a înregistrat un profit net de 656 milioane de lei

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la finalul primului trimestru la 110,9 miliarde lei, iar creditele au crescut până la 43,09 miliarde lei. Depozitele clienţilor au ajuns la 93,19 miliarde lei: dintre acestea, 64,22 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 28,96 miliarde lei, depozitele companiilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania este de 656,33 milioane lei, din care cel al băncii este de 581,26 milioane lei. Subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu aproximativ 75 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT. Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 45,61% calculat cu un impact anualizat al contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie.

"Vedem semne încurajatoare, economia României şi-a revenit bine în primele trei luni ale anului, însă provocările nu au trecut. Acum depindem de ritmul vaccinării, dar şi de restricţiile de călătorie şi consum din celelalte ţări europene şi din lume, iar ritmul revenirii va fi corelat direct cu cel al marilor economii din Uniunea Europeană. Suntem optimişti, dar rămânem în gardă şi ţinem aproape de clienţii cu credite şi de cei care au nevoie de finanţare pentru susţinerea business-ului lor, a consumului şi a economiei. Banca Transilvania a funcţionat cu motoarele turate în primele trei luni ale anului, ceea ce se vede în numărul record de finanţări acordate", declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 3,73% la 31 martie 2021. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 131%. Solvabilitatea băncii este de 23,82% şi cuprinde profitul aferent trimestrului încheiat. Fitch Ratings a menţinut ratingul Băncii Transilvania pentru finanţări pe termen lung (IDR) la "BB+", cu perspectivă negativă, precum şi ratingului de viabilitate (VR) la nivelul "bb+".

Soldul creditelor imobiliare/ipotecare este de 13,8 miliarde de lei, iar al creditelor IMM, aproximativ 17,8 miliarde lei. Banca a ajuns la 4,4 milioane de carduri în portofoliu, dintre care peste 530.000 sunt carduri de credit.

Planurile BT pentru 2021, aprobate de acţionari. Anul Relansării

La Adunarea Generală a Acţionarilor BT din 28 aprilie a.c., acţionarii au aprobat propunerea Consiliului de Administraţie privind închiderea anului 2020, repartizarea profitului, precum şi majorarea capitalurilor proprii cu 573.8 milioane de lei.

Rezultatele băncii din 2020 susţin rolul BT de pilon principal al relansării economiei în 2021. Pentru acest an, Banca Transilvania şi-a propus următoarele:

+11,3% active, până la 115 miliarde de lei;

49,3% cost/venit pentru eficienţă operaţională;

+7,9% credite brute;

47,9% credite/depozite;

+11,6% total resurse de la clienţi.

Bugetul de investiţii BT pentru 2021 este de 400,88 milioane de lei şi va fi alocat în proiecte de IT, pentru carduri, iniţiative digitale şi reţea. La Banca Transilvania, headline-ul acestui an este Relansare. BT doreşte să joace un rol major în susţinerea firmelor, oamenilor şi a economiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu cat rata de capitalizare este mai mare cu atat mai rau arata economia; caci se aspira accelerat lichiditatea din piata odata cu propagarea inflatiei in alte lanturii de distributie si servicii.

    Cu cat rata de capitalizarea este mai mare cu atat riscul si instabilitatea in zona respectiva este mai mare; cu cat capitalizarea este echilibrata cu atat economia creste corect pe trend. 

    Au inregistrat profit pe seama panicii ce a dat soc in inflatie, devalorizare si scoatere de bani de sub saltele! 

    Soc pornit inca din Vara -Toamna lui 2019! Cu propagare in financiar din 18 septembrie 2019 (stie piata repo mai bine despre ce este vorba; boceau pe urma la usa bancilor centrale si gov pt lichiditate; ca in 2021 sa se laude ca bancile sunt mai pregatite criza asta; pai normal ca... cine a injectat granturi si credit la dobanda 0 sau 1?). 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9176
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1551
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5820
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7837
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro