Abonament gratuit

LA LICITAŢIA PENTRU EMISIUNEA DE OBLIGAŢIUNI DE STAT PE 143 DE LUNIMFP a respins, ieri, toate ofertele băncilor

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a respins, ieri, toate ofertele băncilor depuse în cadrul licitaţiei pentru o emisiune de obligaţiuni de stat pe 143 de luni, prin care intenţiona să atragă 300 de milioane de lei, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat. Băncile participante la licitaţie au transmis oferte în valoare totală de 184,1 milioane de lei.

MFP a planificat, în octombrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu dis-count şi 3,3 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele sunt identice cu cele care au fost programate pentru luna septembrie şi vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat, potrivit Agerpres.

Pe 17 septembrie este programată o licitaţie pentru certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 200 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile. Data scadenţei este 19 octombrie 2020.

Finanţele au programat şi opt emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,3 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (495 milioane de lei în total).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie