LA NIVELUL ANULUI 2019:"Piaţa locală de sănătate emoţională a ajuns la 120 de milioane de euro"

M.A.
Companii / 31 ianuarie 2020

Oana Nicolau

Oana Nicolau

Valoarea pieţei locale de sănătate emoţională a ajuns, la nivelul anului 2019, la 120 de milioane de euro, fiind pe un trend crescător, conform estimărilor Clinicii Oana Nicolau.

Potrivit sursei citate, creşterea numărului oamenilor care merg la psiholog şi terapie este reflectată şi de creşterea veniturilor înregistrate de clinică la nivelul anului 2019 - 3,6 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 30% faţă de anul anterior, în timp ce numărul de terapii a ajuns la 20.000, în creştere cu 44% faţă de 2018.

Astfel, cei mai importanţi specialişti în psihologie din lume consideră că acum este mai important ca niciodată ca angajatorii să acorde o atenţie tot mai mare sănătăţii psihice a angajaţilor lor.

În acest context, Clinica Oana Nicolau anunţă lansarea a trei programe corporate care vin în întâmpinarea nevoilor emoţionale ale angajaţilor din România, sub umbrela ByeStress, concept creat din dorinţa de a ajuta angajaţii să prevină şi să trateze efectele burnout-ului asociat cu locul de muncă. Cele trei programe nou-lansate adresează companiilor de mărime medie şi mare dinţara noastră, din industrii precum IT, banking, BPO, telecom, audit, publicitate & marketing, FMCG, retail etc.

Conform specialiştilor, acest tip de abordare presupune existenţa unui terapeut şi a unui cabinet în cadrul companiei, pentru un anumit număr de ore lunar.

"Scopul acestui tip de abordare este să le oferim angajaţilor un acces facil la o echipă acreditată de specialişti, care îi vor ajuta să gestioneze situaţiile de criză, să ia decizii mai bune, să îşi dezvolte inteligenţa emoţională, să îşi crească stima de sine, să îşi îmbunătăţească relaţiile personale şi profesionale şi nu numai.", precizează reprezentanţii Clinicii Oana Nicolau într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Pe lista beneficiilor companiilor care ar aduce un terapeut la birou se numără creşterea productivităţii şi satisfacţiei angajaţilor, scăderea ratei de absenteism şi crearea unui mediu de lucru mai plăcut. În acest mod, companiile vor putea atrage noi angajaţi şi vor creşte rata de retenţie a celor deja existenţi. În plus, prezenţa unui terapeut în cadrul companiei arată respectul cu care angajatorul îşi tratează angajaţii, explică sursa citată.

Vlad Ionescu, psihoterapeut în cadrul clinicii Oana Nicolau, a declarat: "Prezenţa unui cabinet de psihoterapie în locaţie asigură în primul rând uşurinţa accesului la servicii de specialitate pentru angajati. Mai mult decat atât, însă, investiţia în acest beneficiu demonstrează şi întăreşte angajamentul pentru bunăstarea şi echilibrul oamenilor din firmă. Este o reală dovadă că angajaţii sunt văzuţi şi trataţi ca oameni, nu ca resurse."

De asemenea, o altă abordare pe care specialiştii clinicii Oana Nicolau o propun pentru angajaţi este un instrument de măsurare a indicelui de sănătate emoţională a companiilor din ţara noastră, pe o perioadă mai lungă de timp, delimitată.

Astfel, în prima lună, angajaţii vor fi testaţi la standarde internaţionale pentru a se obţine o perspectivă clară şi detaliată asupra stării lor actuale din punct de vedere emoţional. Ulterior, în următoarele luni, specialiştii clinicii Oana Nicolau vor dezvolta planuri personalizate de intervenţie în cazul fiecărui angajat, pentru a le garanta dezvoltarea emoţională şi profesională - angajaţii vor şti punctele lor slabe şi punctele forte şi ce pot face pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro