Abonament gratuit

LA PROPUNEREA MINISTERULUI ECONOMIEITranselectrica va distribui dividende suplimentare de 67 milioane lei

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Transelectrica va distribui dividende suplimentare de 67 milioane lei

Randament al dividendului brut de aproape 4% 

Acţionarii Transelectrica (TEL) au aprobat, în Adunarea Generală de vineri, distribuirea sumei de 66,7 milioane de lei sub formă de dividende suplimentare, din conturile "rezultat reportat" şi/sau "alte rezerve", în urma cererii acţionarului majoritar al transportatorului de energie electrică, Statul român, potrivit unui raport remis la finalul săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În condiţiile în care deţine, prin Ministerul Economiei, 58,69% din capitalul social al trans­portatorului de energie electrică, statul urmează să încaseze de la companie circa 39,15 milioane de lei.

Dividendul brut/acţiune este de 0,91 lei care, raportat la cotaţia de închidere a titlurilor TEL de joi, 13 decembrie, de 22,95 lei, oferă un randament de 3,96%.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 4 ianuarie 2019, iar data ex-dividend, prima zi în care cei care cumpără acţiuni nu vor mai primi dividende, este 3 ianuarie, în timp ce data plăţii a fost stabilită 25 ianuarie.

În acest an, Transelectrica nu a distribuit dividende deoarece, în 2017, trans­portatorul de energie electrică a înregis­trat o pierdere contabilă de 47,94 milioane de lei, aceasta fiind generată, în principal, de o cheltuială stabilită în baza deciziei de impunere a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în sumă de 99,89 milioane de lei.

Potrivit analiştilor consultaţi de către Ziarul "BURSA", Statul cere bani de la companiile la care este acţionar majoritar pentru a se încadra într-un deficit bugetar de 3%.

Astfel, de la Hidroelectrica a fost cerută suma de 687 milioane de lei, în timp ce acţionariatul Nuclearelectrica a aprobat deja suma de 485,4 milioane lei, iar de la Romgaz şi Transgaz, companii care au aprobat şi ele, recent, distribuirea de dividende, 717 milioane de lei, respectiv 13,5 milioane de lei.

După primele nouă luni ale acestui an, Transelectrica a raportat un profit net de 97,5 milioane de lei, cu 50% peste cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 1,68 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie