Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

LA UN PREŢ SUB CEL DIN PIAŢĂProdplast doreşte să-şi răscumpere aproape 10% din capital

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Prodplast doreşte să-şi răscumpere aproape 10% din capital

În luna august, compania a mai derulat o ofertă publică de cumpărare a cărei subscriere a fost de numai 0,5% 

Prodplast Bucureşti (PPL) are în vedere derularea unei oferte publice de cumpărare pentru cel mult 1,698 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 9,946% din societate, ca urmare a deciziei acţionarilor de ieri, informează

producătorul de mase plastice printr-un comunicat remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania nu a stabilit încă preţul la care va realiza achiziţiile de acţiuni, dar menţionează ca nu va face operaţiuni în afara intervalului 2 - 2,55 lei, sub ultima cotaţie din piaţă a titlurilor PPL din data de 3 octombrie a acestui an,

de 2,6 lei.

Oferta publică de cumpărare se va întinde pe o durată situată între zece şi 50 de zile lucrătoare, acţiunile dobândite urmând a fi anulate pentru reducerea capitalului social.

În a doua parte a lunii august, Prodplast a mai derulat o operaţiune similară,

pentru 1,7 milioane de acţiuni, ofertă a cărei subscriere a fost de numai 0,5324%, în condiţiile în care achiziţiile s-au realizat la preţul unitar de 2,4 lei, cotaţie situată preponderent sub cea înregistrată în piaţă pe toată perioada desfăşurării exerciţiului.

Tot ieri, acţionarii au mai aprobat creşterea de la şase la nouă milioane de lei a valorii unui credit contractat de companie în 2015, precum şi amendarea contractelor de ipotecă prin care Prodplast a garantat împrumutul, în sensul suplimentării garanţiilor la noua valoare a creditului.

După primele şase luni ale acestui an, producătorul de mase plastice a obţinut un profit net de 1,654 milioane de lei, în creştere cu 161% faţă de cel realizat în luna iulie 2018, când compania a raportat un profit de 0,63 milioane de lei, în condiţiile în care cifra de afaceri a urcat cu 56%, până la 36,32 milioane de lei, în aceeaşi perioadă de raportare.

Nord SA, firmă controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, deţine 39,47% din Prodplast, în timp ce SIF Oltenia are 27,54% din producătorul de mase plastice.

Titlurile Prodplast au o lichiditate redusă la BVB, valoarea de piaţă a companiei este de aproape 44,39 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS