Lansare proiect Bucharest Business Agency

G.D.
Miscellanea / 22 iulie

Lansare proiect Bucharest Business Agency

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România implementează în perioada iulie 2022 - august 2023, proiectul "Bucharest Business Agency", Cod My SMIS - 151037, proiect finanţat în cadrul Programului Operational Capacitate Administrativă, cu o valoare totală de 377.323,00 lei, valoarea cofinanţării UE fiind 295.821,24 lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Obiectivul general - vizează dezvoltarea capacităţii CNIPMMR de a se implica în formularea şi promovarea dezvoltării la nivel local în aria sa de activitate si expertiză, respectiv reprezentarea unitară şi eficace a IMM-urilor, prin dezvoltarea unor politici publice prin care să se asigure promovarea exporturilor şi atragerea de investiţii pentru IMM-uri.

Obiective specifice:

OS1. Dezvoltarea de proceduri, mecanisme pentru susţinerea şi promovarea dezvoltării la nivel local şi de interacţiune cu autorităţile şi instituţiile administraţiei publice axate pe promovarea exporturilor şi atragerea de investiţii în cadrul IMM-urilor. Astfel va fi realizată o analiză care va viza evidenţierea asupra modului în care politicile publice în domeniul promovării exporturilor şi atragerii de investiţii au fost asigurate până la demararea proiectului. În cadrul analizei vor fi luate în calcul inclusiv cele mai bune practici din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv după modelul Vienna Business Agency. Totodată va fi elaborată o strategie de promovare şi dezvoltare a investiţiilor si promovare a exporturilor.

Se va avea în vedere creşterea relevanţei strategiei pentru domeniul de activitate asupra căruia se aplica prin realizarea în cadrul Primăriei Bucureşti a biroului Bucharest Business Agency unde vor fi implementate în mod concret elementele strategiei, subliniază sursa citată.

OS2. Susţinerea capacităţii CNIPMMR şi a altor parteneri sociali de a se implica în formularea şi promovarea dezvoltării la nivel local în domeniul promovării exporturilor şi atragerii de investiţii prin derularea unor activităţi de formare specifice acestui domeniu - derularea de acţiuni de formare-instruire, realizarea unui curs dedicat atragerii de investiţii si promovării activităţilor de internaţionalizare pentru IMM-uri pentru un număr de 30 de persoane, reprezentanţi ai beneficiarului, precum si a altor ONG-uri şi parteneri sociali care vizează prin activitatea lor să acorde sprijin pentru investiţii si promovarea exporturilor firmelor, inclusiv reprezentanţi ai Primăriei Bucureşti.

Rezultate:

Rezultatul principal: Capacitate crescută a ONG-urilor şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea dezvoltării la nivel local atins prin:

-procedură/strategie pentru susţinerea şi promovarea dezvoltării la nivel local şi de interacţiune cu autorităţile şi instituţiile administraţiei publice axate pe promovarea exporturilor şi atragerea de investiţii în cadrul IMM-urilor;

-un birou dedicat atragerii de investiţii şi promovării exporturilor în cadrul IMM-urilor înfiinţat în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (Bucharest Business Agency) şi funcţional;

-30 de reprezentanţi din cadrul CNIPMMR, precum şi ai altor ONG-uri şi parteneri sociali, formaţi în proiect în domeniul atragerii de investiţii şi promovării exporturilor, în vederea susţinerii la nivel local a dezvoltării IMM-urilor.

Proiectul are la bază un acord de parteneriat semnat cu Primăria Bucureşti, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro