LARRY FINK, CEO-UL BLACKROCK INC, CEL MAI MARE MANAGER DE ACTIVE DIN LUME:"Inflaţia va rămâne ridicată timp de câţiva ani"

Mihai Gongoroi
Piaţa de Capital / 4 iunie 2022

"Inflaţia va rămâne ridicată timp de câţiva ani"

"Vom (mai) avea crize de teamă" care vor crea mai multe turbulenţe pe piaţă, a spus Fink, adăugând că încă "nu am asistat la schimbări uriaşe de alocare a activelor din partea investitorilor noştri"

Fink estimează că dobânzile vor continua să crească şi consideră că Federal Reserve nu are uneltele potrivite pentru a rezolva problema inflaţionistă, care este agravată de oferta deficitară din economia globală

Larry Fink, directorul general al BlackRock Inc., cel mai mare manager de active din lume cu aproape 10 trilioane de dolari sub administrare, consideră că inflaţia va rămâne la un nivel ridicat timp de câţiva ani, în primul rând din cauza lanţurilor globale de aprovizionare care încă sunt într-un proces de distrugere, nu de reconstrucţie.

"Situaţia fost agravată de Covid şi de lockdown-urile din diferite părţi ale lumii (China în special - n.r.)", a declarat Fink, în vârstă de 69 de ani, într-un amplu interviu pentru Bloomberg Television. Acesta a adăugat că inflaţia "este mai mult bazată pe problemele de pe partea ofertei".

BlackRock, care gestiona circa 9,6 trilioane de dolari la finalul lunii martie, se confruntă la rândul său cu o lume afectată de inflaţie şi volatilitate în creştere, de creşterea ratelor de dobândă şi turbulenţe geopolitice. În context, Fink a afirmat că războiul din Ucraina a creat schimbări profunde în economia globală, forţând companiile şi guvernele să-şi reconsidere dependenţa de pieţele externe şi să cheltuiască mai mult pentru a-şi spori capacităţile la nivel local.

Larry Fink a mai spus că Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) nu are uneltele potrivite pentru a rezolva de una singură problemele cu oferta care se manifestă în economia globală.

Potrivit acestuia, volatilitatea va continua să se manifeste în pieţe, iar inflaţia este de aşteptat să rămână la niveluri ridicate cel puţin 2-3 ani în condiţiile în care economia face tranziţia la surse mai verzi de energie.

Fink crede că pieţele de acţiuni vor continua să scadă în condiţiile în care costurile de finanţare pentru firme vor continua să crească, iar piaţa muncii este în continuare puternic tensionată, existând 1.9 locuri de muncă disponibile pentru fiecare şomer înregistrat ca atare din SUA.

"Vom (mai) avea crize de teamă" care vor crea mai multe turbulenţe pe piaţă, a spus Fink, adăugând că încă "nu am asistat la schimbări uriaşe de alocare a activelor din partea investitorilor noştri". Potrivit acestuia, BlackRock a început însă să fie interesată de zona de obligaţiuni corporative, aşa-numitul sector "high-yield".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ...

    foarte bine, focul inflatiei si recesiunii va curata buruienile din piata

    1. Ai grijă să n-ajungă și la tine, floareo!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9405
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5913
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0084
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6264
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro