LAURA CODRUŢA KOVESI, PROCUROSUL-ŞEF EUROPEAN:"Sunt în Ucraina pentru a lua atitudine, alături de voi, împotriva noului avatar al răului radical"

G.D.
Politică / 4 martie

"Sunt în Ucraina pentru a lua atitudine, alături de voi, împotriva noului avatar al răului radical"

Laura Codruţa Kovesi, procurosul-şef european, s-a întâlnit la Lviv cu preşedintele Volodimir Zelenski şi procurorul general ucrainean Andriy Kostin, în cadrul conferinţei United4Justice. În discurs, ea a asigurat că Parchetul European este "cel mai puternic instrument de investigare şi urmărire penală disponibil în prezent în UE atunci când vine vorba de criminalitatea financiară transfrontalieră" şi , totodată, "este pregătit să lupte împotriva infractorilor care ascund originea, destinaţia sau dreptul de proprietate asupra bunurilor care intră sub incidenţa regimului de sancţiuni al UE", conform News.ro.

"Este un privilegiu să fiu aici astăzi; unul la care nu aş renunţa pentru nimic. Aş dori să mulţumesc gazdelor noastre, bărbaţilor şi femeilor libere din Ucraina, pentru că ne-au apărat pe toţi cu puterea voinţei lor. Întâlniri ca aceasta ajută la formarea unei înţelegeri comune a situaţiei. Prietenii noştri ucraineni au voinţa necesară, dar puterea rezistenţei lor la agresiunea rusă depinde în mare măsură de sprijinul nostru. Una este să o declari, iar alta este să o oferi. Una este să îţi exprimi solidaritatea, iar alta este să îţi exprime un comun al destinului", a afirmat Kovesi la reuniune.

"Puţini ştiu că în iunie 1940, guvernul lui Winston Churchill a propus crearea unei uniuni franco-britanice, cu organe comune de apărare, politici externe, financiare şi economice. Această ultimă încercare de a preveni prăbuşirea iminentă a Franţei sub agresiunea nazistă a venit prea târziu. Una dintre explicaţiile prezentate de Jean Monnet în Memoriile sale a fost că Ambele naţiuni, şi chiar şi cetăţenii lor individuali, încă mai credeau în inima lor că pot scăpa şi supravieţui singuri, prin propriile lor eforturi separate. Astăzi, asistăm din nou la o încercare de dominare, punând lumea în pericol de moarte. Suntem mai înţelepţi decât predecesorii noştri? Peste ani, istoria va examina fiecare alegere pe care nu o vom fi făcut; fiecare fapt pe care vom fi ales să ignorăm, fiecare responsabilitate pe care o vom fi evitat. Cu toate acestea, nepoţii noştri vor afla şi despre alegerile pe care le vom fi făcut, pe baza faptelor pe care nu le-am putut ignora. Sper că se vor inspira din modul în care ne-am îndeplinit responsabilităţile. În zilele următoare, colegi mult mai calificaţi vor expune ororile agresiunii ruse. Veţi discuta despre cum să-i trageţi la răspundere pe autorii tuturor acestor crime. Există un fapt pe care nu îl pot ignora: Federaţia Rusă deportează mii de copii ucraineni. Da, deportare! Numai acest fapt ne readuce la cele mai întunecate ore ale istoriei europene. De aceea am vrut să fiu aici astăzi. Nu doar pentru că vieţile ucrainene sunt sacrificate pentru ca noi ceilalţi să trăim în pace. Nu doar pentru că dacă Ucraina va cădea, Rusia nu se va opri. Nu doar pentru că obiectivul real al agresorilor nu este câştigul teritorial, ci şi împărţirea Europei în sfere de influenţă, ceea ce ar însemna sfârşitul integrării europene", a spus Kovesi.

"Sunt aici pentru a lua atitudine, alături de tine, împotriva noului avatar al răului radical", a subliniat procurorul-şef european.

Parchetul European "poate ajuta autorităţile ucrainene cu investigaţii privind fraudele care afectează interesele financiare ale UE", a explicat Kovesi ajutorul pe care îl poate oferi.

"După cum a spus procurorul general Kostin în mai multe rânduri: în timp de război, corupţia înseamnă trădare. Noi doi avem aceeaşi înţelegere a ceea ce este în joc. Menţinem încrederea cu consecvenţă în lupta împotriva corupţiei. Am stabilit deja un cadru pentru o cooperare eficientă. Suntem pe deplin aliniaţi. Cu toate acestea, EPPO ar putea face mult mai mult pentru a ajuta. Acţionăm ca un singur birou cu o structură descentralizată. Nimeni nu are acces la mai multe informaţii decât noi şi, în comparaţie cu metodele tradiţionale de coordonare transfrontalieră, suntem mult mai rapizi", a explicat ea.

"În ceea ce priveşte instrumentele de investigare, EPPO este "cel mai puternic instrument de investigare şi urmărire penală disponibil în prezent în UE atunci când vine vorba de criminalitatea financiară transfrontalieră. Nu există o modalitate mai bună pentru ca UE să aplice întreaga forţă a puterii sale economice colective şi a sistemelor de justiţie penală asupra celor care ajută la evaziunea sancţiunilor. Dacă EPPO nu ar exista pentru a apăra interesele financiare ale UE, ar trebui să-l inventăm pentru a ne asigura că măsurile restrictive ale UE sunt atât de dureroase pe cât ar trebui să fie. EPPO este pregătit să lupte împotriva infractorilor care ascund originea, destinaţia sau dreptul de proprietate asupra bunurilor care intră sub incidenţa regimului de sancţiuni al UE. Acest lucru ar contribui la încetinirea efortului de război al Rusiei şi, cu confiscări în urma urmăririlor penale, chiar ar contribui la finanţarea reconstrucţiei Ucrainei după război. Sper că veţi înţelege de ce astăzi, la Lviv, nu pot rămâne în limitele autocontrolului judiciar. Acesta este motivul pentru care, în calitate de prim procuror-şef european, am încredere în instituţiile Uniunii Europene să ia poziţie cu privire la iniţiativa franco-germană de a lărgi sfera competenţei EPPO la eludarea măsurilor restrictive ale UE! Sunt convins că EPPO este pregătit şi ar trebui să o facem", a afirmat Laura Codruţa Kovesi.

Opinia Cititorului ( 25 )

 1. Pe Balena Albastra au trimis-o stapanii la Kiev ca sa sustina "Slava" si sa-l asigure pe circar de tot sprijinul UE, inclusiv in domeniul Justitiei! In plus, zeita Nefertiti le promite(ca doar n-o doare gura) ca-i va aduce pe toti oficialii rusi in fatza tribunalelor UE, inclusiv Putin, pt a-i trage pe toti la raspundere! Nici nu mai conteaza atatia bani dati pe deplasari si cazari pt toti birocratii europeni care-si prezinta omagiile in fatza Limbricului, ceea ce conteaza fiind doar propaganda si imaginea publica! Insa, sondajele europene arata ca tot mai multi europeni(in realitate numarul lor e mult mai mare) se trezesc de sub efectul acestui tip de propaganda, exact ca in cazul celei cu Plan-demia Covid!

  1. Asa ma enerveaza chestia asta cu slava Ucrainei.I-am ajutat si ii ajutam din omenie fiindca daca nu ,oricum ni se impune dar din ce motiv trebuie sa-i slavim?Ce helis-belis are una cu alta?De cand si pana cand trebuie sa-i slavim noi pe rusi sau pe ucraineni sau pe americani?Sa ne slavim eroii,patria noastra,ce treaba avem noi sa-i slavim pe altii?Ne-au facut cumva vreun bine si nu stim noi?

   ce de troli patrioti

   ati sintetizat impecabil temerile, nazuintele si textele sovieticilor 

   AVATARUL JUSTITIEI din romania,care a distrus oamenii de afaceri romani,pentru a acoperi INFRACTORII STRAINI care au distrus romania,a fost recompensata cu numirea in fruntea EPO-POULUI EUROPEAN pentru a tine sub observatie romania ca nu cumva tara sa se dezvolte prin forte propii in defafoarea JEFUITORILOR straini, a descalecat in ucraina cu scopul declarat de a starpi coruptia ENDEMICA in care se zbate aceasta tara. Cum o sa faca acest lucru nu spune ci doar se lauda pe gura .Odata cu atacarea ucrainei de catre TERORISTUL PUTIN,cei mai bogati OLIGARHI ucrainieni care au devalizat tara,au luat drumul occidentului ducand cu ei AVERI INCOMENSURABILE,spre bucuria occidentalilor. Asa ca nu inteleg de ce AVATARUL din fruntea EPO-POU nu ii aresteaza pe INFRACTORII ucrainieni care se plimba nestingheriti prin occident fara sa ii deranjeze cineva. Deplasarea in ucraina,ar putea lasa EPO-POUL Ucrainian fara cel mai negru AVATAR din europa. In mitologia INDIANA,AVATAR se crede ca este o fiinta care poate lua chipul unui OM sau al unui CAINE. CODRUTA ,cred ca este CATEAUA de PAZA a UNIUNII EUROPENE pentru cetatenii de rand,in timp ce HOTII care conduc EUROPA,sunt considerati SFINTI. PTIU PIEI DRACE.!

   Du-te ,ma,securistule,daca nu aveti argumente o dati tare cu rusii,numai cu ei sunteti in gura!Nu va invata nimic bun la scoala aia de tradatori!

   Du-te ,ma,trolule,daca nu aveti argumente o dati tare cu oculta,numai cu ei sunteti in gura!Nu va invata nimic bun la IRA!

   Du-te mai amarasteanule spalat pe creier si linge in alta parte, obligatoriu pe directia vestica marxista!

   Trol esti tu !

   Ai uitat de argumente sau ai ramas fara?

  Laura n a prins gainari bastinasi si vrea sa l prinda pe Putin...Hahahaha, credeam ca la 50 de ani le am auzit pe toate...

  1. eu credeam ca să dus să-l aresteze pe zelenski doar era cea mai corupta tara și cel mai corupt presedinte

   Daca voia sa-l prinda pe Putin,stapanii ei ar fi trebuit sa o trimita in Rusia!Sper ca nu o vor pune sa candideze la prezidentiale in tara noastra.In Ucraina sau Rusia poate sa candideze linistita.poate sa candideze si in locul lui Biden ca e batran si bolnav!

  Asta-i nebuna, fratilor... A impins-o masoneria mondiala in fatza sa infiga steagu in baricada.

  Foarte tare.. ANAF nu merge si el in Ucraina sa se lupte cu Putin? 

  1. medicamente

  bine ca nu l vezi pe infractorul de frate tu , care impreuna cu Ghita fugarul, a facut afaceri de zeci de milioane de euro cu statul roman......vinzindu i program software contrafacut.

  Ba, omenirea chiar a luat-o razna. A ajuns mediocra asta mare si tare in Europa, proasta asta, ca radeau ceilalti procurori de ea pe ascuns la ce aberatii juridice scotea din ea, sluga asta...a ajuns sa fie sxutul noatru impotriva lui Putin. Pai asta e prima care va pupa pantoful cretinului daca situatia va balansa in favoarea Rusiei. Fereasca Dumnezeu de asemena specimene!!

  1. Toate tutele astea au fost descoperite de Basescu si bagate la inaintare.Astia de la conducerea UE sunt mult mai prosti decat Basescu,cat timp a avut putere asta le-a tinut sub control,in interesul sau .

  Barem Codruța a avut un discurs "intelectual" , nu s-a rezumat doar la Slava.

  Încolo, a bifat și s-a dus și ea în pelerinaj la Kiev. De ce nu și la Krivoi Rog, locul sfânt unde s-a născut Zeul Zele? 

  Așteptăm cu încredere netarmurita rezultatul anchetei privind inundarea UE cu zeama vax.

  Codruța președinte! 

  1. Apropos de "discurs intelectual", vad ca a trecut neobservat comentariul NATO facut pe twitter care era acesta:

   Ukraine is hosting one of the great epics of this century 

   "We are Harry Potter and William Wallace, the Na’vi and Han Solo. We’re escaping fr om Shawshank and blowing up the Death Star. We are fighting with the Harkonnens and challenging Thanos." 

    

   Asta este bataia de joc a criminalilor eurocrati si NATO. Din palatele lor de clestar (fier si sticla), nu au nicio remuscare pentru sutele de mii de militari ucrainieni morti si alte sute de mii raniti grav, mutilati, pe care i-au inarmat si impins la razboi impotriva rivalului geostrategic care le-a bagat bete in roate in Orient si in alte revolutii colorate esuate: Belarus, Georgia. 

   Pentru NATO, pentru EU, pentru luluta, totul este "epic", ei isi imagineaza avatare, batalii si povesti din literatura SF. 

   Eu as completa povestea NATO. Da, traim vremuri epice in care armata celui de-al patrulea Reich, cu ideologie nazista si adulatoare de Bandera, incearca slabirea Rusiei pentru a treia, a patra oara in istoria ultimelor doua, trei secole. 

  Foarte dubioasă doamna asta.

  1. Foarte dubios comentariul asta.

   Trolii iubitori de procurori dubioși în lipsă mare de inspirație.

   Trolii iubitori de sponsori dubiosi in lipsa de mare inspiratie.

  ce de cititori sekuristi rusofili are acest ziar, interesting! parazitii nu sunt paraziti pana nu omoara si gazda...

  1. Dimpotrivă. Oameni raționali ce nu se lasă influențați de propaganda de 2 bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb