LAURENŢIU LEOREANU:"Revizuirea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A8, între Târgu Mureş şi Târgu Neamţ, a ajuns la 50%"

S.B.
Miscellanea / 4 februarie 2021

"Revizuirea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A8, între Târgu Mureş şi Târgu Neamţ, a ajuns la 50%"

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu a anunţat că revizuirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A8, între Târgu Mureş şi Târgu Neamţ, a ajuns la o finalizare de 50%, iar valoarea proiectului este de 17,58 milioane lei, fără TVA, informează news.ro.

"Urmăresc stadiul Autostrăzii Unirii - cel mai important proiect de infrastructură din zona Moldovei - nu doar pentru că este esenţial pentru cetăţenii din judeţul Neamţ, dar şi pentru că am fost iniţiator al proiectului de lege pentru construirea acestei autostrăzi şi consider că am o datorie morală pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Potrivit datelor pe care le avem, porţiunea de la Tg. Mureş la Târgu Neamţ se află în etapa de revizuire a Studiului de Fezabilitate, în timp ce pe zona montană, urmare a discuţiei dintre reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi firma care execută lucrările, s-a ajuns la un calendar pentru respectarea graficelor şi a calendarului asumat.

În ce stadiu suntem acum?

- Revizuirea studiului de fezabilitate pe porţiunea de la Tg. Mureş la Târgu Neamţ - un sector de 200 km, dintre care 100 km montan - a ajuns la o finalizare de 50%. Valoarea proiectului este de 17,58 milioane lei, fără TVA.

- În 2021, ministerul Transporturilor a anunţat că vrea să scoată la licitaţie pentru execuţie loturile din A8 care au documentaţia aproape gata, adică Tg. Mureş - Miercurea Nirajului şi Tg. Neamţ - Moţca.

- În privinţa proiectării sectorului Târgu Mureş - Târgu Neamţ, se analizează săptămânal stadiul evoluţiei serviciilor de proiectare pe acest proiect. Proiectantului spaniol, INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA, i-a fost solicitată o alocare de forţă de muncă suplimentară pentru finalizarea studiilor geo în zona montană, astfel încât să se recupereze timpul pierdut.

- Sectorul Tg Neamţ - Iaşi - Ungheni se află în procedură de achiziţie publică, urmând ca, dacă nu există contestaţii, la începutul lunii martie să se poată semna contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic.

Vă promit, dragi nemţeni, că sunt cu ochii pe Autostrada Unirii, voi monitoriza şi voi interveni pentru realizarea cât mai rapidă a proiectului şi vă voi ţine la curent cu toată evoluţia demersurilor mele", a scris deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu joi pe Facebook, potrivit news.ro.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro