Abonament gratuit

LAURENŢIU NISTOR: "Termocentrala Mintia va fi preluată de Consiliul Judeţean"

A.I.
Companii /

"Termocentrala Mintia va fi preluată de Consiliul Judeţean"

Termocentrala Mintia ar putea trece în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, potrivit unei ordonanţe ce a fost adoptată deja în Senat şi care va fi supusă dezbaterilor în Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor şi apoi aprobării în plenul forului legislativ, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor.

Potrivit acestuia, Complexul Energetic Hunedoara se va împărţi în două noi entităţi juridice, prima fiind termocentrala Mintia, în timp ce a doua va grupa minele de cărbune viabile din Valea Jiului şi termocentrala Paroşeni , informrază Agerpres.

Nistor a arătat că deja CJ Hunedoara a transmis o adresă către Ministerul Energiei în care îşi arată disponibilitatea de a prelua, în subordine, termocentrala Mintia.

"Intenţia noastră este ca termocentrala Mintia să fie preluată de Consiliul Judeţean Hunedoara. Ca atare, am depus amendamente la Ordonanţa 60, care a trecut de Senat. Urmează ca săptămâna viitoare să intre în Comisia (de industrii, n.red.) de la Camera Deputaţilor şi, pe urmă, sper să fie aprobată şi aici. Sunt convins că dacă şi parlamentarii din opoziţie ai judeţului Hunedoara o vor susţine, vom avea un succes", a spus liderul PSD Hunedoara.

Deputatul Nistor a mai arătat că este posibil ca actul legislativ să fie aprobat în circa două săptămâni, după care ar putea începe procedurile de preluare ale termocentralei. Aceasta ar urma să funcţioneze cu două grupuri energetice, iar aprovizionarea cu cărbune să se facă din import, cu un sortiment scăzut în concentraţie de sulf, ceea ce ar rezolva şi conformarea termocentralei la normele de mediu.

Pe de altă parte, parlamentarul social-democrat a dat asigurări că populaţia şi alţi consumatori din municipiul Deva nu vor avea probleme cu furnizarea agentului termic produs de Termocentrala Mintia, în această iarnă.

"Foarte multe apartamente din Deva folosesc agentul termic furnizat de termocentrala Mintia. Gradul de încasare al facturilor pentru agentul termic este de peste 96%", a menţionat Nistor.

În prezent, Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara, alături de Termocentrala Paroşeni şi minele de huilă Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Si cine va face investitiile pentru reducerea

  cantitati de praf emanat in atmosfera,in reducerea cantitatii de CO2,modernizarea si marirea productivitatii termocentralei 

  Nu cred ca sunt la CJ specialustii necesari si banii necesari.

  Se va inchide fffrepede 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Daca urmeaza exemplul RADET/ELCEN e bine..Din vinderea la fier vechi a centralei,primaria poate construi o centrala noua si ii mai ramane bani si pentru pensiile speciale .Va fi inca o realizare mareata a strategiei energetice care probabil va fi apaobata in secolul urmatoe.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS