Revista BURSA Construcţiilor

Legea care transpune o directivă UE privind dezvoltarea sistemului informatic propriu al ANAF, promulgată

S.B.
Miscellanea / 06 mai

Legea care transpune o directivă UE privind dezvoltarea sistemului informatic propriu al ANAF, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi actul normativ privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 5/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, informează Administraţia Prezidenţială, potrivit news.ro.

Prin proiectul de Lege adoptat pe 14 aprilie, decizional, de Camera Deputaţilor are în vedere dezvoltarea sistemului informatic propriu al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, prin intermediul căruia să se gestioneze popririle şi activităţile aferente de stingere a acestora şi transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor Directivei (UE)2018/822 privind schimbul automat obligatoriu de informaţii în domeniul fiscal cu privire la modalităţile transfrontaliere.

"În cazul în care există mai mulţi intermediari, obligaţia de raportare a informaţiilor cu privire la aranjamentul transfrontalier care face obiectul raportării revine tuturor intermediarilor implicaţi în acelaşi aranjament transfrontalier care face obiectul raportării. Oricare dintre intermediarii implicaţi în acelaşi aranjament transfrontalier care face obiectul raportării poate fi exonerat de la obligaţia de raportare a informaţiilor prevăzute la alin. (19) către A.N.A.F. dacă deţine dovezi concludente, din care să rezulte dincolo de orice dubiu, că informaţiile 2 prevăzute la alin. (19) au fost deja raportate către A.N.A.F. sau către autoritatea competentă dintr-un alt stat membru de un alt intermediar", arată legea promulgată de către şeful statului.

Sunt exoneraţi de la îndeplinirea obligaţiei de raportare contribuabilii relevanţi care deţin dovezi concludente din care rezultă, dincolo de orice dubiu, că informaţiile menţionate la alin. (19) au fost deja raportate către A.N.A.F. sau către autoritatea competentă dintr-un alt stat membru de un alt contribuabil relevant, mai indică sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro