ICT

Legea privind Statutul rezerviştilor voluntari a fost completată şi modificată

G.B
Miscellanea / 04 mai

Legea privind Statutul rezerviştilor voluntari a fost completată şi modificată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, prin care cresc şi remuneraţiile, potrivit agerpres.

Legea iniţiată de Guvern vizează creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar prin mărirea nivelului de remunerare şi eliminarea unor constrângeri.

Conform actului normativ, rezerviştii voluntari beneficiază de indemnizaţie de instalare egală cu solda de funcţie, la care se adaugă solda de grad şi solda de comandă, după caz, acordată la semnarea fiecărui contract cu durata de minim 3 ani.

Rezerviştii voluntari, în perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni, sunt menţinuţi în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj, beneficiază lunar de indemnizaţie în cuantum de 30% din sumă, reprezentând solda de funcţie în care sunt încadraţi conform contractului încheiat, la care se adaugă solda gradului deţinut.

"Rezerviştii voluntari care nu respectă angajamentul (...) şi/sau care întrerup instruirea iniţială din motive imputabile lor au obligaţia de a plăti cheltuielile efectuate pentru instruirea iniţială", prevede legea.

Pe durata participării la instruire sau la misiuni, rezerviştilor militari le este interzisă exercitarea drepturilor prevăzute de dispoziţiile art. 28 din Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare potrivit actului normativ.

Rezerviştii voluntari pot fi concentraţi sau mobilizaţi pentru participarea la instruire sau îndeplinirea unor misiuni în ţară şi înafara teritoriului statului român, potrivit obligaţiilor asumate de România prin tratate internaţionale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu sunt bani pentru pensii si alocatii dar se gasesc iarasi "fara numar" pentru structuri de forta...astia "sunt productivi" cu militari se creste PIB-ul :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro