Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Legendarul producător de chitare "Gibson", în faliment

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Legendarul producător de chitare "Gibson", în faliment

"Gibson Brands" Inc., compania americană care a produs chitarele pe care au cântat artişti precum B.B. King şi Elvis Presley, au solicitat, în instanţă, protecţia faţă de creditori, prezentând totodată un plan de reorganizare care a primit acordul majorităţii creditorilor săi, anunţă Reuters.

Compania cu sediul în Nashville, care a creat modelele de chitară Les Paul şi SG, şi-a declarat marţi falimentul, în urma dificultăţilor financiare care au început în 2017, la divizia de electronice de consum, ale căror vânzări au înregistrat o scădere accentuată, generând companiei datorii de 500 de milioane de dolari.

Aceste operaţiuni, derulate de "Gibson Innovations", au fost preluate în 2014 de la divizia din Hong Kong a companiei olandeze "Philips".

În documentele depuse de societate în instanţa pentru falimente din Delaware, "Gibson" susţine că operaţiunile mai sus menţionate vor fi lichidate, ceea ce îi va permite să se reorienteze pe activităţile de bază, respectiv pe cele de producere a chitarelor şi cele audio. Acestea din urmă includ căştile KRK, Cerwin Vega şi Stanton, respectiv difuzoare puternice pentru muzicieni amatori şi profesionişti, dar şi pentru ingineri de sunet.

"Gibson Brands", compania-mama a chitarelor Gibson, a ajuns la un acord de restructurare cu deţinătorii a 69% din acţiuni, în baza căruia va primi un credit de 135 de milioane de dolari. "Gibson" trebuie să restituie sau să refinanţeze, până la 1 august, 375 de milioane de dolari în acţiuni.

"Procesul de reorganizare va fi, practic, invizibil pentru clienţii noştri, care vor putea beneficia în continuare de produsele şi serviciile noas-tre", a informat Henry Juszkiewicz, directorul executiv al "Gibson".

Compania "Gibson" a fost fondată în 1894, iar Juszkiewicz a cumpărat-o în 1986. Confom acordului de restructurare, creditorii principali ai companiei americane, printre care "Silver Point Capital", "Melody Capital Partners" LP şi fondurile afiliate "KKR Credit Advisors", vor primi, în schimbul datoriilor, acţiuni în societatea reorganizată.

Vânzările "Gibson" de chitare electrice au crescut cu 10,5% în cele 12 luni încheiate în ianuarie, faţă de anul anterior, atingând 122 de milioane de dolari.

"Gibson" produce chitare electrice la fabricile din Nashville şi Memphis, iar modelele acustice sunt create la unitatea din Bozeman. Compania vinde peste 170.000 de chitare anual, în mai mult de 80 de ţări.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Acesta e rolul băncilor în societate.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS