Legrand raportează creştere cu 10% a vânzărilor în 2019 şi un progres important pe piaţa produselor conectate

B.D.
Companii /

Legrand raportează creştere cu 10% a vânzărilor în 2019 şi un progres important pe piaţa produselor conectate

Grupul Legrand raportează rezultatele financiare oficiale pentru 2019, printre cele mai importante realizări numărându-se creşterea cu 10,4% a vânzărilor aferente anului 2019, care au însumat 6,622 miliarde de euro, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

Profitul net al Grupului a crescut cu 8,2% în 2019, ajungând astfel la 834,8 milioane de euro. Creşterea faţă de 2018 este de 63,1 milioane de euro, fiind favorizată de mărirea profitului operational cu 98 milioane de euro, dar şi temperată deapariţia unor cheltuieli financiare suplimentare în valoare de 16 milioane de euro, cauzate în special implementării standardului IFRS 16 care a impactat cu 10 milioane de euro situaţia financiară a Grupului.

Benoît Coquart, CEO Grup Legrand, a declarat despre rezultatele financiare:"În 2019, într-un mediu economic plin de provocări, Grupul Legrand a înregistrat performanţe solide care au fost corelate în totalitate cu obiectivele anuale propuse şi cu modelul de business centrat pe livrarea de valoare adăugată pentru clienţii finali. Grupul şi-a continuat eforturile pentru a rămâne un jucător strategic pe piaţa clădirilor conectate, prin intermediul programului Eliot şi al inovaţiilor constante, iar strategia companiei s-a dovedit a fi câştigătoare, ceea ce nu poate decât să ne motiveze să continuăm să aducem tehnologii utile în vieţile consumatorilor".

La această dinamică a contribuit atât succesul soluţiilor IoT, odată cu introducerea interfeţelor conectate în 28 de ţări noi în 2019, cât şi multiplele lansări de produse, inclusiv noi game de interfeţe pentru utilizatori cum ar fi Valena Next cu Netatmo şi Plexo cu Netatmo, sistemul de videointerfon Classe 100x şi sistemele de iluminare de urgenţă, mai informează sursa.

În 2020, Legrand va continua strategia de creştere sustenabilă şi profitabilă. Bazându-se pe estimările macroeconomice actuale, care nu sunt aplicabile întregului an şi care exclud orice schimbare majoră în mediul economic, Legrand şi-a setat printre obiective o creştere organică a vânzărilor cuprinsă între -1% şi +3%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS