Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Levi Strauss vrea să obţină peste 550 milioane de dolari din IPO

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Levi Strauss vrea să obţină peste 550 milioane de dolari din IPO

Levi Strauss & Co., compania americană cu o existenţă de 145 de ani, care a creat prima pereche de blue jeans, a depus săptămâna trecută documentele finale pentru lansarea ofertei publice iniţiale la New York Stock Exchange, potrivit Reuters, care arată că societatea revine astfel pe piaţă la mai bine de trei decenii de la delistare.

Compania, care va fi listată sub simbolul "LEVI", va oferi 36,7 milioane de acţiuni, la un preţ de 14 -16 dolari fiecare, conform Market Watch. Luând în calcul preţul mediu, Levi Strauss poate obţine 550,5 milioane de dolari din listare.

Unele surse citate de CNBC declarau, în noiembrie 2018, că Levi Strauss vrea să obţină circa 600-800 milioane de dolari din ofertă, ceea ce ar fi evaluat producătorul mărcii Levi's la aproape 5 miliarde de dolari la debutul său pe piaţă.

Goldman Sachs, JPMorgan, BofA Merrill Lynch şi Morgan Stanley fac parte din echipa de 12 subscriitori care administrează listarea Levi Strauss.

Jane Hali, şef al departamentului de cercetare a investiţiilor din cadrul Jane Hali & Associates, declară că este un moment bun pentru listarea Levi's.

Banii obţinuţi din listare vor fi utilizaţi de Levi Strauss pentru "scopuri corporative generale", inclusiv capital de lucru, cheltuieli operaţionale şi de capital, dar şi pentru achiziţii şi alte investiţii strategice.

Compania a fost listată în 1971, dar descendenţii lui Levi Strauss, creatorul blue jeans, au transformat-o într-o entitate privată în 1984. Deşi este privată, compania îşi anunţă rezultatele financiare la autoritatea bursieră din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC) întrucât divizia sa niponă, Levi Strauss KK, este o societate listată la Bursa din Tokyo.

Potrivit celei mai recente raportări, vânzările Levi Strauss au crescut cu aproape 9% în intervalul septembrie-noiembrie 2018, la 1,59 miliarde de dolari. Compania îşi vinde produsele în peste 50.000 de centre de retail. Produsele sunt distribuite sub brandurile Levi's, Dockers şi Denizen. Compania este afectată de concurenţa magazinelor cu branduri mai ieftine.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS