Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Liberalii, curtaţi de PD-L să intre la guvernare

C.D.
Ziarul BURSA #Politică /

Liberalii, curtaţi de PD-L să intre la guvernare

Premierul Emil Boc a sugerat, ieri, la finalul şedinţei conducerii centrale a PD-L, că o guvernare alături de PNL ar putea să fie posibilă în situaţia în care liberalilor "le vine mintea de pe urmă".

Emil Boc, care este şi preşedinte al PD-L, a făcut acestă precizare după ce, în ultimele zile, tot mai mulţi lideri PD-L şi-au exprimat speranţa unei noi colaborări, la guvernare, alături de liberali.

Primul-ministru a amintit că PD-L a dorit cooptarea liberalilor în guvern însă Boc susţine că partidul pe care îl conduce a fost refuzat de către fruntaşii liberali.

Cu toate acestea, spune Boc, citat de Agerpres, "viitorul rămâne deschis" în privinţa unei colaborări cu PNL: "Am fost primul care a solicitat această alianţă după alegerile din 2008 şi m-am deplasat personal cu colegii mei la sediul PNL, cerând această alianţă. În 2009, după alegerile prezidenţiale, prima ofertă pe care am făcut-o a fost PNL, tocmai pentru a avea o colaborare instituţională, o guvernare care să aibă coerenţă ideologică. De fiecare dată, am fost refuzaţi. Dar, ştiţi cum este la români, poate le vine mintea de pe urmă. Am un Guvern pe care îl conduc şi îl reprezint, în acest moment. Viitorul rămâne însă des-chis".

Videanu: "Sunt adeptul unui guvern PD-L-PNL"

Şi ministrul Economiei, Adriean Videanu, care deţine şi funcţia de prim-vicepreşedinte PD-L, a precizat, ieri, că susţine o separare ideologică şi doctrinară a scenei politice, în care PD-L şi PNL să formeze o alianţă pe dreapta, iar PSD să rămână pe stânga eşichierului politic.

Adriean Videanu a susţinut că a fost şi este în continuare adeptul unei alianţe cu liberalii şi susţine o guvernare de dreapta "reală" şi nu o soluţie de compromis: "Cred într-o separare a apelor din punct de vedere ideologic şi doctrinar - pe stânga, PSD cu cine vrea, pe dreapta, PD-L - PNL".

Berceanu: "Orice este posibil"

Referindu-se la o alianţă cu PNL, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, că orice este posibil. Berceanu a invocat, în acest sens, sistemul de alianţe politice din ultimii 20 de ani, care a produs multe surprize. Potrivit lui Berceanu, până în prezent nu au avut loc discuţii cu liberalii pe această temă.

Flutur şi Blaga vor tria candidaţii PD-L pentru alegerile locale din 2012 

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, şi vicepreşedintele Gheorghe Flutur au fost nominalizaţi de conducerea centrală a PD-L să se ocupe de pregătirea democrat-liberalilor pentru alegerile locale din 2012.

După şedinţa Biroului Permanent Naţional, vicepreşedintele Gheorghe Flutur a declarat, potrivit Agerpres: "Am fost mandataţi Vasile Blaga şi cu mine să coordonăm această acţiune de pregătire foarte temeinică şi în amănunt a alegerilor locale. A trecut deja jumătate de mandat al aleşilor locali, dorim să facem o analiză a ce s-a întâmplat în cei doi ani de mandat şi să identificăm cei mai buni candidaţi pentru 2012".

Flutur a precizat că senatorii şi deputaţii PD-L lucrează la propuneri pentru lansarea economică, iar în prima parte a lunii august este preconizată o întâlnire cu toţi parlamentarii PD-L şi echipa guvernamentală, pentru a discuta pregătirea sesiunii de toamnă, priorităţi legislative şi implicarea lor în măsurile de reformă.

Liberalii: Respingem categoric orice formă de asociere cu PD-L

Liberalii însă susţin că nici nu vor să audă de o nouă colaborare cu PD-L la conducerea ţării. În opinia liberalilor, ideea colaborării cu democrat-liberalii este doar o tentativă a PD-L de a găsi vinovaţi pentru dezastrul economic în care se află ţara.

Mihai Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat: "PNL respinge categoric orice formă de asociere cu PDL, atât ca parte implicată în actul de guvernare, cât şi în ceea ce priveşte formarea unei majorităţi parlamentare. (...) Calificăm această idee lansată dinspre actualul partid de guvernământ drept o tentativă disperată de a găsi ţapi ispăşitori la dezastrul economic şi instituţional în care puterea Băsescu-Udrea-Boc aruncă România".

Voicu susţine că între cele două partide nu poate exista niciun fel de colaborare, dat fiind faptul că, în opinia liberalilor, PD-L este o structură "bazată pe clientelism, cameleonism doctrinar şi dezinteres faţă de problemele reale ale României".

Mihai Voicu a precizat: "PNL nu vrea să fie părtaş la dezastrul economic şi instituţional în care puterea Băsescu-Udrea-Boc vrea să arunce România. PNL are propriile lui soluţii pe care intenţionează să le aplice doar într-un context politic şi instituţional în care acestea îşi pot dovedi eficacitatea: guvern de tehnocraţi, cu un număr redus de ministere, sau asumarea guvernării României de către PNL în baza unui program de guvernare care să pornească de la principiile enunţate atât în programul nostru, < Noua economie >, cât şi în programul privind măsurile de urgenţă".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS