Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Liberalii vorbesc de non-combat pe mai multe voci

O.D.
Ziarul BURSA #Politică /

Se fac liste, se alcătuiesc strategii, se caută candidaţi într-un efort demn de o cauză bună. În PNL se fac analize şi a fost identificată o mare problemă care s-a manifestat constant în ultimul deceniu la nivelul Capitalei. În cadrul adunării generale pentru alegeri a PNL sector 6, doi lideri ai acestui partid au vorbit despre un "non-combat" liberal în faţa PSD.

Prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu, a pus în discuţie greşelile făcute de liberali în ultimii 10 ani, în special la alegerile locale: "Dacă cineva crede că noi am pierdut Bucureştiul doar pentru că s-au făcut greşeli în ultimele şase luni, eu cred că ne înşelăm. Greşelile din ultimele şase luni sigur contează, dar noi am făcut greşeli, cred, în ultimii 10 ani de zile pentru că PDL şi PNL au dat senzaţia că în anumite sectoare e imposibil, e invincibil Vanghelie, Piedone. Noi ne-am comportat timp de 10 ani de zile exact aşa - PSD în anumite sectoare nu poate fi bătut. Noi am spus că Bucureştiul este de dreapta, eu mă îndoiesc de lucrul acesta pentru că în 26 de ani nici măcar o dată Alianţa DA de exemplu nu a putut câştiga toate sectoarele, chiar şi atunci a pierdut un sector. Practic, noi timp de zeci de ani nu ne-am poziţionat faţă de PSD constant şi aşa cum trebuie. Cred că e foarte greu să faci opoziţie PSD, dacă ai obligaţii faţă de PSD. Şi cred că asta e marea problemă. Mi-e foarte greu să folosesc cuvântul blat, mi se pare chiar ruşinos, dar să spun că un non-combat a avut loc".

Acest punct de vedere a fost susţinut şi de preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi: "PNL Bucureşti a avut câteva momente în care a avut şi ezitări, poate şi greşeli. Cea mai mare greşeală pe care a făcut-o în campania electorală este aceea că nu toate organizaţiile de sector au arătat că vor să se lupte cu PSD. Spun foarte clar că non-combat-ul cu PSD nu se va mai întâmpla în Bucureşti. De astăzi, din momentul în care noua conducere s-a aşezat la cârma organizaţiei Bucureşti, din momentul în care începem să completăm conducerile organizaţiilor PNL Bucureşti cu preşedinţii celor şase sectoare, lupta cu PSD începe cu toată forţa. De astăzi declarăm război total administraţiei de stânga şi administraţiei PSD din Bucureşti. În toamnă liberalii trebuie să aibă o campanie ori PNL, ori PSD. Dacă vom reuşi să arătăm care este diferenţa profundă între noi şi PSD, PNL are şanse să câştige".

Discuţiile au fost generate de nemulţumirile legate de rezultatele obţinute la alegerile locale din acest an, în special cele obţinute în Bucureşti. Liberalii consideră că reformarea profundă a partidului reprezintă singura şansă pentru câştigarea alegerilor din această toamnă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie