Lidl România continuă să investească în prevenirea poluării cu plastic

G.B
Companii / 04 ianuarie

Lidl România continuă să investească în prevenirea poluării cu plastic

Lidl România continuă să investească în prevenirea poluării cu plastic, printr-o nouă campanie la casele de marcat, dedicată programului naţional ASAP România. Campania se desfăşoară între 2 ianuarie şi 30 iunie 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, ASAP România (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială iniţiat de Fundaţia The Institute şi susţinut de Lidl România, care urmăreşte să genereze schimbare în comportamentul adolescenţilor faţă de utilizarea responsabilă a plasticului şi reciclare.

În acord cu strategia sa de responsabilitate socială, Lidl România organizează o campanie de donaţii la casele de marcat pentru sprijinirea programului naţional ASAP România (Armata Selectării Atente a Plasticului). Campania are loc până pe 30 iunie 2022, în magazinele Lidl din toată ţara.

În 2021, ASAP România a lansat un program pilot de colectare separată a deşeurilor în şcoli, în unităţile de învăţământ din municipiile reşedinţă de judeţ din România. Programul este prezent în Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bistriţa, Brăila, Braşov, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureş, Zalău - şi în Sectoarele 1, 2, 3 şi 6 din Bucureşti, discuţiile fiind în desfăşurare şi în Sectoarele 4 şi 5 pentru o implementare la nivelul întregii Capitale. Până la sfârşitul anului 2022, ASAP România va ajunge în toate reşedinţele de judeţ, urmând să fie implementat la nivelul întregii ţări până în 2025.

Astfel, ASAP îşi propune dezvoltarea unui ghid de implementare a unui sistem unitar de colectare separată a deşeurilor în învăţământul preuniversitar din România, ce vizează facilitarea şi asigurarea unei bune conduite de colectare şi reciclare a deşeurilor. El va fi pus la dispoziţie public pentru ca toate şcolile din ţară să aibă acces la acest model de bune practici.

Implementarea programului la nivel naţional a început în urma unei petiţii iniţiate în 2020 de către ASAP România, prin care peste 30.000 de persoane din toată ţara şi-au exprimat dorinţa ca şcolile să devină şi mai prietenoase cu mediul, prin adoptarea unui model funcţional pentru colectarea separată în unităţile de învăţământ. Conform statisticilor ASAP România, aproximativ 645 de tone de deşeuri au potenţialul de a fi recuperate şi valorificate în fiecare lună prin colectarea separată din şcolile din ţară.

ASAP România este un program naţional de educaţie, ce îşi propune creşterea conştientizării asupra problemei plasticului, de la utilizare responsabilă, la colectare separată şi reciclare, prin contribuţia activă la promovarea educaţiei pentru mediu şi crearea unui model de colectare separată aplicabil instituţiilor de învăţământ. Dezvoltat de Fundaţia The Institute şi Lidl România, programul ASAP România a început în 2019 şi implică acţiuni concentrate pe trei direcţii:

- Desfăşurarea unei campanii de educare adresate tinerilor, care se axează pe explicarea modului corect de colectare a deşeurilor pe fracţii, respectiv plastic, hârtie, metal şi sticlă, dar şi a traseului deşeurilor după colectare, în staţiile de sortare/reciclare, pentru a îmbunătăţi calitatea colectării şi gradul de reciclare şi a contribui, astfel, la reducerea poluării cu ambalaje;

- Sprijinirea şcolilor pentru optimizarea infrastructurii de colectare separată a deşeurilor reciclabile, alături de calibrarea optimă a volumului, distribuţiei şi amplasării recipientelor dedicate colectării separate în interiorul şi la exteriorul şcolilor;

- Colectarea şi corelarea de date de la furnizorul de salubritate contractat de autorităţile publice pentru ridicarea atât a deşeurilor reciclabile, cât şi a celor menajere, cu obiectivul de a urmări calitatea colectării pe fracţii şi a aduce îmbunătăţirile necesare în timp real.

Pentru a atinge toate obiectivele programului, ASAP România a încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu Consiliul Naţional al Elevilor şi cu GreenPoint Management.

Conform unor statistici Eurostat, ţara noastră este pe locul 26 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte rata colectării şi a reciclării deşeurilor municipale. În 2019, în ţara noastră, s-au reciclat doar 11,5% din totalul de deşeuri, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro