Abonament gratuit

Life is Hard vrea să cumpere 40% din Performia Finance

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Life is Hard vrea să cumpere 40% din Performia Finance

Compania intenţionează să lanseze obligaţiuni de cel mult un milion de euro, pe care ulterior să le listeze la BVB

Producătorul de software Life is Hard (LIH) ţinteşte achiziţionarea a 40% din firma de contabilitate Performia Finance, precum şi lansarea unei emisiuni de obligaţiuni ce urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operaţiuni pentru care acţionarii emitentului trebuie să-şi dea acordul la adunarea extraordinară din 23 decembrie, se arată într-o notificarea a companiei remisă către BVB.

Preluarea participaţiei la Performia Finance, ultima completare a convocatorului adunării adusă de Cătălin Chiş, ce deţine 62,83% din producătorul de software, presupune cumpărarea a opt părţi sociale a firmei de contabilitate, fiecare cu o valoare nominală de zece lei, dar pentru care Life is Hard va trebui să plătească, în total, 300.000 de lei.

Anterior, acţionarul majoritar adăugase pe ordinea de zi a şedinţei lansarea unei emisiuni de titluri obligatare în valoare maximă de cel mult un milion de euro.

Obligaţiunile, denominate în lei, ce iniţial vor fi oferite pentru subscriere acţionarilor Life is Hard conform dreptului de preferinţă, vor avea o scadenţă de patru ani şi o rată anuală a dobânzii de cel mult 9%.

Titlurile, convertibile, negarantate şi cu opţiunea de răscumpărare anticipată, urmează să fie listate pe segmentul alternativ de tranzacţionare operat de BVB.

Obligaţiunile vor putea fi convertite în acţiuni în limita unui plafon de maxim 15% din capitalul social al producătorului de software, deţinătorii putând să-şi exercite acest drept în trimestrul al unsprezecelea calculat de la data emiterii titlurilor.

Preţul conversiei va fi egal cu media ponderată a tranzacţiilor efectuate cu acţiunile LIH din ultimul an anterior realizării operaţiunii, la care se va aplica o reducere de maxim 15%.

Life is Hard îşi va putea exercita dreptul de răscumpărare în trimestrul al treisprezecelea calculat de la data emiterii obligaţiunilor, în condiţii ce vor fi stabilite prin prospectul de emisiune, se mai arată în notificarea companiei remisă către BVB.

Tot la adunarea din 23 decembrie se va mai supune la vot înfiinţarea de către societate a unui punct de lucru în Iaşi.

De asemenea, acţionarii vor mai trebui să aprobe împuternicirea preşedintelui şi a directorului general să reprezinte compania, cu drept de semnătură, în demersurile privind accesarea de fonduri nerambursabile pentru proiectul "Creşterea competitivităţii Life is Hard prin achiziţia de module software destinate medicilor, clinicilor şi pacienţilor", la o valoare totală maximă de două milioane euro şi cu o cotă de cofinanţare de cel mult 40% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Un alt proiect pentru care acţionarii trebuie să le dea undă verde conducătorilor Life is Hard pentru a reprezenta compania este "Modele computaţionale bazate pe big data şi analiza predictivă a datelor pentru optimizarea şi automatizarea distribuţiei de produse de asigurare prin platforma 24Broker.ro", la o valoare totală maximă a contractului de 3,15 milioane euro, tot cu o cotă de cel mult 40% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Life is Hard a debutat în luna decembrie 2015 pe Sistemul Alternativ de tranzacţionare al bursei noastre. Pe lângă Cătălin Chiş un alt acţionar important al companiei este Erik Barna, ce deţine 13,21% din producătorul de software.

Valoarea de piaţă a companiei este de 13,8 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

13 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8344
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0836
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4894
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3431
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.5118

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie