Lion Capital a vândut Azuga Turism către Electric Planners SRL

A.I.
Piaţa de Capital / 19 februarie

Lion Capital a vândut Azuga Turism către Electric Planners SRL

Lion Capital a vândut deţinerea de 98,9% din societatea Azuga Turism către Electric Planners SRL, pentru preţul minim de 8,99 milioane de euro, conform unui raport al fostului SIF Banat-Crişana publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Societatea Azuga Turism deţine complexul turistic Azuga Ski & Bike Resort din localitatea Azuga, judeţul Prahova, după cum reiese din raport.

Cumpărătorul a achitat, la data semnării contractului, un avans de 1,5 milioane de euro, diferenţa de preţ urmând să fie achitată în trei tranşe, ultima în data de 31 martie 2026. De asemenea, cumpărătorul va achita şi o dobândă remuneratorie de 7%/an, se mai menţionează în document.

Electric Planners este o companie ce furnizează energie electrică şi gaze naturale, având sediul în Bucureşti. A fost înfiinţată în anul 2015, iar în 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de 158,7 milioane lei şi un profit net de 27,4 milioane lei, potrivit termene.ro.

Conform unui articol publicat în Europa Liberă în septembrie 2021, Electric Planners era deţinută de Natanail-Romulus Petrescu - 90% şi Mihai Sandu, restul de 10%.

Modul în care Azuga Turism a ajuns în portofoliul fostului SIF Banat-Criaşana a făcut obiectul unei anchete penale ce s-a lăsat cu condamnări cu suspendare pentru Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis, fost conducători ai societăţii.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. electric planners nu sunt aia care au reziliat ctrctele de furnizare gaze si energie cu consumatorii la criza energiei din 2022?

  Najib este ăla de e consilierul lui Bogdan Dragoș?

  Baronii schemelor sunt cei de la Sif 1 si Sif 4 de la condamnarea lui Bilteanu si Lakis.

  Iar actualii administratori Dragoi si Staut nu au intreprins nimic in recuperarea prejudiciului cu toate ca stiau.  

  Din informatiile publice privind dosarul penal nr.2218/D/P/2018 rezulta ca partea vatamata Sif 1 nu s-a constituit parte civila in cauza privind prejudiciul creat societatii de pe urma tranzactiei de cumparare din 13.02.2013 a pachetului de 262.294 actiuni SC Azuga Turism de la SC Fratelli Azuga SRL in valoare de 20.340.000 lei plus majorarea de capital social din 14.03.2013 in suma de 9.476.635 lei.  

  Valoarea totala investita in acest plasament in suma de 29.816.635 lei este superioara valorii SC Azuga Turism SA raportata de Sif 1 la data de 29.03.2019 in suma de 26.753.988 lei satabilita prin metode de evaluare conform cu standardele internationale de evaluare,respectiv cu 3.062.647 lei.  

  In perioada 2013-2018 societatea SC Azuga Turism SA nu a acordat dividende actionarilor.  

  Sif 1 nu a furnizat niciun raport in piata cu privire la acest litigiu asta inseamna lipsa totala de transparenta si informare a actionarilor Sif 1.  

  Pana in acest moment Sif 1 nu a intreprins niciun demers pentru recuperarea prejudiciului constatat in cauza penala,ceea ce inseamna ca actualii administratori se solidizeaza cu predecesorii lor in privinta incheierii si derularii operatiunilor lezionare care au facut obiectul dosarului penal nr.2218/D/P/2018  

  In niciunul dintre rapoartele anuale ale administratorilor nu s-a prezentat situatia acestui litigiu in care au fost implicate persoane din conducerea societatii Sif 1.  

  Legea 31/1990  

  art. 142 consiliul de administratie este insarcinat cu indeplinirea tuturor actelor necesare si utile pentru realizarea obiectului de activitate al societatii  

  art. 1441(4) membrii consiliului de administratie isi vor exercita mandatul cu loialitate,in interesul societatii.  

  Dividente când mai dați?

  1. Se vor da atunci cand se vor scrie cu D : DividenDe

   Asteptam sa vina dividendele de la SIF 1 pentru ca au vandut din proprietatile mostenite de societate si este cazul sa fie directionate spre dividende ca de asta au fost create sif-urile pentru a restructura portofoliile primite mostenire la marea privatizare in masa.

   CAOR si SIFI au vandut in draci hoteluri si terenuri detinute de SIF 1. 

   asteptati!

   toata lumea cere dividende dupa 10 ani de rezultat reportat.

   Au dat dividende 0,06 lei in 2022

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb