Lion Capital se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti sub noul simbol bursier LION

F.D.
Piaţa de Capital / 15 mai

Lion Capital se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti sub noul simbol bursier LION

Lion Capital, companie listată la Bursa de valori Bucureşti de peste 20 de ani, se tranzacţionează de astăzi sub noul simbol LION, ca urmare a procesului de actualizare a identităţii de brand realizat de companie la începutul acestui an, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

"În viaţa fiecărei companii există momente definitorii care marchează structural, la nivel ideologic, parcursul şi dezvoltarea acesteia. Pentru Lion Capital, un astfel de moment se consumă astăzi, când aşezăm piatra de temelie a noii construcţii, adaptată viitorului şi pregătită, din punct de vedere competitiv, să activeze pe piaţa de capital europeană şi globală. Păstrăm experienţa şi tradiţia SIF Banat Crişana, dar adaugăm inovaţia şi forţa noii structuri, pentru un nivel de performanţă superior şi o identitate vizuală proaspătă şi actuală" a declarat Bogdan Drăgoi, Preşedinte şi Director general Lion Capital S.A.

"Actualizarea arhitecturii brandului reprezintă un proces important pentru companiile cu tradiţie, aşa cum este Lion Capital, întrucât aceste demersuri demonstrează atenţia pe care o acordă evoluţiei socio-economice şi, în egala măsură, este o reafirmare a fundamentelor pe care este construită compania, prin alinierea la planurile de dezvoltare. Procesul strategic de ancorare la dinamismul companiei reflectă alinierea la valorile sale, dar şi la evoluţia pieţei de capital. Lion Capital este unul dintre partenerii care contribuie de peste 20 de ani la dezvoltarea pieţei locale şi, cu această ocazie, urăm echipei mult succes în continuare sub noua identitate" a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Acţiunile Lion Capital se tranzacţionează pe Piaţă Reglementata a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 noiembrie 1999, compania fiind printre primii emitenţi ai bursei locale. Acţiunile companiei au fost suspendate în şedinţele bursiere de joi şi vineri (11 - 12 mai 2023) pentru schimbarea simbolului bursier din SIF1 în LION, iar luni, 15 mai, au putut fi realizate primele tranzacţii cu simbolul LION.

În cei 23 de ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti, au fost tranzacţionate 3,8 miliarde de acţiuni, cu o valoare de 5,5 miliarde de lei. La finalul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 10 mai, ultima zi de tranzacţionare a acţiunilor companiei sub vechiul simbol bursier, capitalizarea Lion Capital era de 1.2 miliarde lei, o valoare de 82 de ori mai mare fata de capitalizarea de la debutul pe bursa. Luând în calcul şi dividendele distribuite de companie în aceşti ani, investiţia realizata în acţiunile companiei a adus un randament de 11,135% de la listare până în prezent. Acţiunile companiei sunt incluse în indicii BET-XT | BET-XT-TR | BET-XT-TRN | BET-BK | BET-FI.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. A venit confirmarea ASF ca actioneaza concertat Sif 1 cu Sif 4.

  Nu a suflat nimic in raport curent pe piata de capital despre amenda. 

  Amenda ASF 

  În data de 1 martie 2023, Autoritatea de Supraveghere Financiară a comunicat societății Decizia  

  199/01.03.2023, prin care a sancționat cu amendă Președintele-Director General al SIF Banat-Crișana,  

  deoarece fondul nu a notificat în luna martie 2020 depășirea împreună cu SIF Muntenia a pragului de  

  5% din drepturile de vot asupra BVB. ASF consideră că cele două fonduri sunt prezumate că ar fi  

  acționat în mod concertat. Amenda a fost achitată în termenul dispus.

  1. Si-a schimbat numele in schimb jaful continua cu Dragoi in frunte La ce foloseste modificarea numelui stiu numai ei. Acum se numeste " Leu" Urmeaza sa isi schimbe numele si SIF4, Cele doua SIF-uri a furat micii investitiri si cuponarii in cardasie cu ASF.

   prin acelasi mod de operare in 2020 au pus mana pe activele societatii Sif 5 dupa care au directionat banii din Sif 5 sa cumpere peste 13,52% din Sif 1 si 6,14% din Sif 4.

   Tot grupul concertat au numit pe Cioaca fost angajat la Sif 4 si Trifu angajat la Biofarm care este controlat tot de Sif1 & Sif 4. 

   Asta nu e concertare? 

   Acum Sif 1+ Sif 4+ Sif 5 detin peste 10% din capitalul social la TLV fara sa raporteze iar actul constitutiv la TLV spune ca nu ai voie sa detii mai mult de 10% din banca decat cu acordul CA de la TLV. 

   ASF-ul ce face daca din 2019 de la izbucnirea scandalului la Sif 5 in care Ciurezu atragea atentia ca este concertare iar Gradinescu nu vedea nimic iesit din comun. 

   Ei uite ca acum au zis negru pe alb ca e concertare la BVB iar asta inseamna implicit si la Sif 5 ca actioneaza concertat cum de altfel si la TLV. 

   Incep sa tremure baietii destepti din cooperativa.

  Sifurile ar trebui delistate sau trecute pe AERO! TOATE! Au omorât orice speranță!

  Dacă la mult hulita CLAIM mai am speranțe intr-o revenire la Sifuri nu ! Pentru mine sunt cele mai detestate societăți! 

  1. Claim va fi cea mai profitabila AERO anul asta

  Leul capital? Lupul capital se potrivea mai bine

  1. sa nu uitam ca suntem francofoni: L'ION Capital sau, mai pe romaneste, Nea Ion Capital.

   in curand, speram sa vina si pedeapsa capitala ;) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb