Lipsa finanţărilor pentru cercetare-inovare, principala problemă a IMM-urilor

Ziarul BURSA #Companii / 07 noiembrie 2011

Principala problemă a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii o constituite lipsa finanţărilor pentru cercetare-inovare, o soluţie propusă fiind garantarea totală a creditelor pentru proiectele de inovare, a declarat, vineri, preşedintele Fondului Român de Contragarantare, Ioan Hidegcuti, citat de Agerpres, la o dezbatere pe tema firmelor private din România: "Vom avea în continuare criză, dar o dezvoltare a sectorului IMM nu poate avea loc decât dacă se investeşte în inovare. De asemenea, în calitate de partener al băncilor, pot spune că acestea nu acordă finanţări pentru inovare. Oricâte strategii publice am avea pentru acest sector, acestea nu pot aduce foarte multe rezultate, dacă pentru cercetare se alocă 0% din PIB, iar până la o pondere de 2% este foarte mult".

Domnia sa a recomandat introducerea unui instrument nou de garantare a creditelor pentru firme - garantarea 100% a creditelor pentru proiecte inovative.

"FRCG a propus, ca soluţie, introducerea unui instrument nou - garantarea 100% a creditelor firmelor care realizează proiecte de inovare", a spus acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

20 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9279
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0872
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7162
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.2817

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro