Presa din Rusia

LIVE TEXT:Presa din Rusia

Internaţional #Adevărul - prima victimă / 17 - 24 martie 2022

Actualizare - 11:03- Forţele armate ruse au preluat controlul asupra oraşului Izyum din regiunea Harkov

Moscova - TASS - 24.03.2022 -Armata rusă a preluat controlul oraşului Izyum din regiunea Harkov din Ucraina, a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

"Forţele armate ale Federaţiei Ruse continuă să îndeplinească sarcinile operaţiunii militare speciale. Până în dimineaţa zilei de 24 martie, unităţile armatei ruse au preluat complet controlul asupra oraşului Izyum din regiunea Harkov", a spus Konaşenkov.

El a adăugat că armele de înaltă precizie ale Rusiei au distrus 13 lansatoare de rachete şi o bază unui batalion naţionalist din oraşul Lisichansk.

---

Actualizare -09:04- Banca Rusiei respinge informaţiile despre presupusul atac cibernetic asupra sistemelor sale

Moscova - TASS - 24.03.2022 -Banca Rusiei respinge informaţiile despre un posibil atac al hackerilor asupra sistemelor autorităţii de reglementare.

"Banca Rusiei respinge informaţiile despre o posibilă piratare a oricăruia dintre sistemele sale de informaţii", a spus serviciul de presă al autorităţii de reglementare.

Anterior, au existat mai multe informaţii pe reţelele de socializare că grupul de hackeri Anonymous a spart sistemele Băncii Rusiei. Hackerii au promis că vor publica peste 35.000 de fişiere.

---

Actualizare -08:44- Surse: Numărul persoanelor evacuate din Donbass şi Ucraina în Rusia depăşeşte 400.000

Moscova - TASS - 24.03.2022 -Numărul rezidenţilor din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk precum şi din Ucraina, care au ajuns în Rusia, a depăşit 400.000, au declarat autorităţile ruse.

"Aproape 402.000 de persoane, dintre care 84.000 de copii, au trecut graniţa cu Rusia din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk şi Ucraina", au spus surse din cadrul autorităţilor ruse. Acestea au precizat că doar în ultima zi au trecut graniţa cu Rusia 17.800 de persoane.

Peste 22.000 de locuitori din Donbass, dintre care peste 10.000 de copii, se află acum în adăposturi temporare în 34 de regiuni ale Rusiei.

---

Actualizare -07:55- Agenţia Rusă de Transport Aerian prelungeşte restricţiile asupra zborurilor până la 1 aprilie

Moscova - TASS - 24.03.2022 -Agenţia Federală de Transport Aerian a Rusiei (Rosaviatsiya) a confirmat prelungirea regimului de restricţii temporare privind operarea aeroporturilor dintr-o serie de oraşe din sudul şi centrul Rusiei până la 1 aprilie.

"Până la 1 aprilie 2022, ora 03:45, ora Moscovei, a fost prelungit regimul de restricţii temporare privind operarea aeroporturilor din anumite oraşe din sudul şi centrul Rusiei", se arată într-un comunicat.

Zborurile sunt limitate temporar la următoarele aeroporturi: Anapa, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Gelendzhik, Krasnodar, Kursk, Lipetsk, Rostov-pe-Don, Simferopol, Elista.

Agenţia Federală de Transport Aerian a recomandat companiilor aeriene să folosească rute alternative prin aeroporturile din Soci, Volgograd, Mineralnye Vody, Stavropol şi Moscova.

---

Actualizare 21:00 - Serbia rămâne neutră la sancţiunile împotriva Rusiei

Belgrad - 23.03.2022 - Serbia îşi va menţine politica independentă şi de sine stătătoare în ceea ce priveşte sancţiunile anti-ruse şi relaţiile cu Moscova, a declarat miercuri preşedintele sârb Aleksandar Vucic într-un interviu televizat pentru RTV Pink.

---

Actualizare 20:00 - Ambasador rus la ONU: "Neo-naziştii au aruncat Ucraina într-o criză umanitară"

Moscova - TASS - 23.03.2022 - Naţionaliştii ucraineni, de îndată ce şi-au dat seama că vor fi aduşi în faţa justiţiei pentru crimele comise în ultimii opt ani, au început să folosească populaţia drept "scut uman" şi să prevină exodul civililor, provocând astfel o criză umanitară în Ucraina, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, la o reuniune a Adunării Generale a ONU.

---

Actualizare - 12:46- Lavrov: " Desfăşurarea trupelor de menţinere a păcii NATO în Ucraina ar avea ca rezultat o ciocnire cu Rusia"

Moscova- TASS - 22.03.2022- O decizie de a trimite trupe de menţinere a păcii NATO în Ucraina ar avea ca rezultat o ciocnire directă între forţele alianţei şi armata rusă, a declarat astăzi ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

"Omologii noştri polonezi au spus deja că va avea loc un summit NATO şi că ar trebui luată o decizie de a trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că sunt conştienţi despre ce este vorba. Ar urma o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale NATO, care, aşa cum a spus toată lumea, nu trebuie să aibă loc niciodată", a spus Lavrov.

---

Actualizare - 11:28- Ministerul rus al Apărării: Armata rusă luptă pentru controlul asupra Novomikhailovka

Moscova- TASS - 22.03.2022- Forţele ruse care desfăşoară în prezent o operaţiune militară specială în Ucraina continuă cu eliminarea Brigăzi 54 de infanterie mecanizată a armatei ucrainene. În acest moment, ei luptă pentru controlul asupra Novomikhailovka, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

"Forţele Rusiei luptă în prezent pentru controlul asupra Novomikhailovka. Forţele Republicii Populare Doneţk au curăţat comunitatea Verkhnetoretskoye de naţionalişti şi urmăresc Brigada 25 de asalt aerian care se află în retragere. Până acum forţele ruse au stabilit controlul asupra gării Novobakhmutovka", a spus Konaşenkov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării, peste noapte au fost eliminate trei tancuri, două vehicule blindate şi cinci vehicule de teren.

---

Actualizare - 10:26- Peste 70 de militari ucraineni au fost ucişi în ultimele 24 de ore

Doneţk- TASS - 22.03.2022- Aproximativ 76 de militari ucraineni au fost ucişi în ultimele 24 de ore, iar alţi 19 militari şi-au depus armele, a declarat astăzi, şeful adjunct al Miliţiei Populare din Republica Populară Doneţk (RPD), Eduard Basurin.

"Militarii noştri au ucis 76 de ocupanţi ucraineni în ultima zi, au distrus 28 de posturi de tragere, două tancuri, trei vehicule de luptă de infanterie, două vehicule blindate şi o staţie de război electronic Bukavel-AD. Patru tancuri, un vehicul de luptă pentru infanterie, trei vehicule blindate şi două radiouri tactice Harris au fost confiscate", a precizat el.

Potrivit lui Basurin, nouă militari din Brigada 54 Mecanizată a Forţelor Armate Ucrainene şi zece militari din Brigada 36 Marină "şi-au salvat viaţa depunând armele".

Şeful RPD, Denis Pushilin, a declarat ieri că Brigada 36 Marină a Forţelor Armate ucrainene a fost complet învinsă.

---

Actualizare - 09:22- Peste 560 de persoane au fost evacuate din Mariupol în ultimele 24 de ore

Doneţk- TASS - 22.03.2022- Peste 560 de persoane au reuşit să părăsească oraşul Mariupol în ultimele 24 de ore, a anunţat astăzi Cartierul General de Apărare Teritorial al Republicii Populare Doneţk (RPD) într-un comunicat transmis pe Telegram.

"Aproximativ 562 de persoane, dintre care 110 copii, au fost evacuate din Mariupol în aşezarea Bezymennoye din districtul Novoazovsky în ultimele 24 de ore. În prezent, oamenii sunt cazaţi la un centru de asistenţă pentru refugiaţi, care a fost înfiinţat de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă RPD", se arată în comunicat.

Potrivit Cartierului General de Apărare Teritorială al RPD, un total de 4.621 de persoane au fost cazate la centrul de asistenţă Bezymennoye din 5 martie. Ministerul rus al Apărării, la rândul său, a declarat că peste 68.000 de persoane au fost evacuate din Mariupol până la data de 22 martie. Ministerul a subliniat că situaţia umanitară din oraş a fost "catastrofală".

---

Actualizare - 08:52- Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă a trimis 18 tone de ajutor umanitar în tabăra de refugiaţi din Republica Populară Doneţk

Moscova- TASS - 22.03.2022-Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a livrat 18 tone de ajutor umanitar într-o tabără de refugiaţi din Republica Populară Doneţk (DPR), potrivit serviciului de presă al ministerului.

"Convoiul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia a livrat aproape 18 tone de ajutoare umanitare, care includeau bunuri esenţiale: alimente, alimente pentru copii, precum şi alte produse de bază", a declara purtătorul de cuvânt al ministerului.

"Livrarea ajutorului umanitar va fi efectuată de salvatorii ruşi în mod permanent", a adăugat ministerul rus.

---

Actualizare - 07:10- Ambasadorul Rusiei în SUA: "Livrările de arme occidentale Ucrainei ameninţă securitatea globală"

Washington- TASS - 22.03.2022- Trimiterea de arme şi mercenari în Ucraina este o politică extrem de periculoasă şi reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii europene şi globale, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov.

"Dotarea regimului de la Kiev cu arme şi trimiterea de mercenari străini pe teritoriul ucrainean este un act iresponsabil şi extrem de periculos. Militarizarea Ucrainei reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii europene şi globale",, se arată într-o postare pe Telegram a serviciului de presă a Ambasadei Rusiei în SUA.

Potrivit lui Antonov, o parte semnificativă a armelor, furnizate Ucrainei de către Occident, "cade în mâinile bandiţilor, naziştilor, teroriştilor şi criminalilor".

"Facem apel la sponsorii regimului de la Kiev să înceteze să încurajeze vărsarea de sânge în Ucraina şi să acorde o atenţie serioasă la consecinţele activităţilor lor", a spus Antonov.

---

Actualizare - 06:22- Ambasadorul Rusiei în SUA: "Se pare că Pentagonul a uitat cum SUA au bombardat Iugoslavia, Irakul şi Libia"

Washington- TASS - 22.03.2022- Se pare că Departamentul de Apărare al SUA a uitat modul în care SUA şi aliaţii săi au bombardat Irakul, Libia şi Iugoslavia, a declarat ambasadorul rus în SUA, Anatoly Antonov, comentând declaraţiile purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, despre presupusele "crime de război" ruseşti în Ucraina.

"Există sentimentul că Pentagonul pare să fi uitat cum, destul de recent, SUA şi aliaţii săi NATO au bombardat oraşe din Iugoslavia, Irak, Libia. Crimele scandaloase comise de militarii şi mercenarii americani în Afganistan şi Siria par să fi ieşit din memoria Washingtonului", se arată într-o postare pe Telegram a serviciului de presă a Ambasadei Rusiei în SUA.

Grupurile radicale ucrainene folosesc tacticile utilizate de forţele naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a spus Antonov, comentând declaraţiile purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, despre presupusele "crime de război" ruseşti în Ucraina.

"Loviturile forţelor noastre militare vizează numai infrastructura militară ucraineană. La rândul lor, grupurile radicale ucrainene folosesc tactici utilizate de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Folosind femei şi copii ca scut uman, neonaziştii desfăşoară sisteme de rachete cu lansări multiple în zone rezidenţiale pentru a ataca trupele ruse", a declarat Antonov potrivit serviciului de presă al ambasadei.

De asemenea, ei "folosesc rachete Tochka-U cu muniţii cu dispersie împotriva civililor" şi "îi împiedecă să părăsească zonele de ostilităţi", a spus ambasadorul rus.

---

Actualizare - 19:07- Ambasadorul Rusiei la ONU: "Suspendarea partidelor de opoziţie din Ucraina este îngrijorătoare"

New York- TASS - 22.03.2022 -Suspendarea mai multor partide de opoziţie din Ucraina, inclusiv a celor reprezentate în Rada Supremă este îngrijorătoare, a declarat ambasadorul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya într-un mesaj către membrii Consiliului de Securitate al ONU.

---

Actualizare - 16:09- Lavrov discută despre situaţia din Ucraina cu ambasadorii ţărilor BRICS

Moscova - TASS - 22.03.2022 -Ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu ambasadorii naţiunilor BRICS pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, a anunţat astăzi ministerul rus de Externe.

"Părţile au discutat probleme actuale de pe agenda internaţională, punând accent pe situaţia din Ucraina şi din jurul acesteia", a spus ministerul.

"Serghey Lavrov a prezentat o analiză detaliată a motivelor crizei ucrainene şi a oferit explicaţii exhaustive cu privire la problemele de asigurare a securităţii civililor, inclusiv a cetăţenilor străini, organizarea coridoarelor umanitare, oferirea de asistenţă refugiaţilor şi altor persoane care au nevoie de aceasta".

Înalt diplomatul rus a subliniat că "războiul economic fără precedent împotriva Rusiei şi presiunea sancţiunilor asupra acesteia încalcă în mod flagrant norme cheie ale dreptului internaţional", a spus ministerul.

Diplomaţii au făcut schimb de opinii cu privire la dezvoltarea parteneriatului strategic în cadrul asociaţiei. "Ei şi-au reiterat angajamentul de a dezvolta dialogul între cele cinci naţiuni membre", a adăugat ministerul.

---

Actualizare 12:00 - Rusia nu doreşte închiderea reciprocă a ambasadelor cu SUA

Moscova - TASS - 22.03.2022 - Moscova nu este interesată de închiderea reciprocă a misiunilor diplomatice cu Statele Unite, deoarece aceste canale de comunicare sunt importante în situaţia actuală, a declarat marţi adjunctul ministrului rus de externe Serghei Ryabkov pentru postul Rossiya-1.

---

Actualizare 11:00 - Elicopterele ruseşti au distrus nouă tancuri ucrainene

Moscova - TASS - 22.03.2022 - Elicopterele ruse Kamov Ka-52 şi Mil Mi-28N au distrus noaptea trecută nouă tancuri ucrainene şi şapte vehicule de luptă de infanterie şi transportoare blindate, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov.

---

Actualizare 10:00 - Armata rusă a livrat 100 de tone de ajutoare umanitare în Republicile Lugansk şi Doneţk

Vladivostok - TASS - 22.03.2022 - Avioanele de transport militar din Districtul Militar de Est au livrat aproximativ 100 de tone de ajutor umanitar locuitorilor din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk (DPR şi LPR), a anunţat marţi serviciul de presă al Districtului Militar de Est.

---

Actualizare 09:00 - Gazprom continuă să livreze gaze în regim normal

Moscova - TASS - 22.03.2022 - Gazprom continuă să furnizeze gaz rusesc pentru tranzitul către Europa pe teritoriul ucrainean, în mod normal, a declarat purtătorul de cuvânt Serghei Kupriyanov reporterilor.

---

Actualizare 08:30 - Soldaţii ruşi au livrat 20 de tone de ajutoare umanitare la Melitopol

Moscova - TASS - 22.03.2022 - Militarii ruşi au asigurat securitatea unui convoi care a livrat 20 de tone de ajutor umanitar oraşului Melitopol, potrivit Ministerului Apărării al Rusiei.

---

Actualizare 08:00 - Mass Media rusă nu are voie să afişeze siglele Meta, Facebook şi Instagram

Moscova - TASS - 22.03.2022 - Mass-media rusă nu are voie să afişeze siglele Meta Platforms Inc. (platforme interzise pe teritoriul Federaţiei Ruse) şi reţelele sale de socializare Facebook şi Instagram, a declarat serviciul de presă al organului de control al mass-media din Rusia pentru TASS.

---

Actualizare 07:30 - Leonid Slutsky: "Japonia sacrifică ani de negocieri cu Rusia pentru a face pe plac Washingtonului"

Moscova - TASS - 22.03.2022 - Japonia a decis să-şi neglijeze suveranitatea alăturându-se "corului sancţiunilor" Occidentului şi a sacrificat ani de negocieri cu Rusia în favoarea Washingtonului, a scris preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei de Stat, Leonid Slutsky, pe canalul său de Telegram.

---

Actualizare 07:00 - Biden avertizează asupra unor atacuri cibernetice ruseşti

Washington - TASS - 22.03.2022 - Preşedintele american Joe Biden consideră că este posibil ca Rusia să răspundă sancţiunilor occidentale cu atacuri cibernetice.

---

Actualizare - 20:23- Preşedintele Serbiei critică încercările Vestului de a "interzice" pe Gagarin şi Dostoievski

Belgrad- TASS - 21.03.2022 -Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic consideră încercările din Occident de a "interzice" pe Iuri Gagarin şi Fiodor Dostoievski ca fiind efectul isteriei şi al nebuniei care au cuprins lumea.

"Lumea este literalmente stăpânită de nebunie, nimeni nu ascultă de nimeni, toată lumea îi ameninţă pe toţi. Vă aflaţi în situaţia în care vi se spune că Iuri Gagarin nu mai poate fi în fundaţia cosmonauţilor lumii. Staţi puţin, oamenilor, Iuri Gagarin a fost primul om în spaţiu. Cum să îl înlăturaţi din fundaţie?!" a spus Vucic.

"Unii sugerează să nu-l mai studiezie pe Dostoievski la şcoală, deoarece el este rus. Şi care dintre scriitori este mai mare şi mai important decât Dostoievski?" a întrebat el, calificând aceste încercări drept "efectul isteriei".

---

Actualizare - 19:46- Încă 243 de persoane evacuate astăzi din Mariupol

Doneţk - TASS - 21.03.2022 -Aproximativ 243 de persoane au fost evacuate din Mariupol în cursul zilei, au anunţat astăzi reprezentanţii Republicii Populare Doneţk (RPD).

"În 21 martie, între orele 08:00 şi 18:00, 243 de persoane, inclusiv 37 de copii, au fost evacuate din Mariupol la Bezymyannoye", se arată într-o postare pe Telegram.

Ieri, forţele Republicii Populare Doneţk au evacuat 466 de persoane, inclusiv 89 de copii.

---

Actualizare - 18:54- Hotărârea Rusiei de a interzice Meta poate fi anulată dacă compania rectifică abaterile

Moscova - TASS - 21.03.2022 -Hotărârea instanţei de a interzice în Rusia reţelele de socializare ale Meta, Facebook şi Instagram, ar putea fi anulată dacă compania recunoaşte oficial încălcările şi le rectifică, a declarat astăzi, Anton Gorelkin şeful adjunct al Comisiei Dumei de Stat pentru Politică Informaţională, Tehnologii şi Comunicaţii.

Deputatul a spus că Meta va trebui, să deblocheze conturile presei ruse şi ale personalităţilor publice şi "să revină la respectarea principiului neutralităţii".

---

Actualizare - 17:41- Forţele ruse au lovit un depozit de arme ucrainene ascuns într-un centru comercial închis din Kiev

Moscova - TASS - 21.03.2022 - Mai multe sisteme de lansare de rachete şi un depozit de muniţie găzduit într-un centru comercial închis din Kiev au fost lovite de trupele ruse cu ajutorul armelor cu rază lungă de acţiune de înaltă precizie, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

"Ascundendu-se în spatele locuinţelor din suburbia Vinogradar din Kiev, unităţile naţionaliste ucrainene au lansat de câteva zile focul cu mai multe lansatoare de rachete asupra militarilor ruşi", a spus el.

Potrivit lui Konaşenkov, un mall din apropiere a fost folosit ca depozit pentru muniţii şi rachete.

El a atras atenţia mass-mediei occidentale că forţele armate ale Rusiei "au furnizat dovezi care demonstrează utilizarea de către regimul naţionalist de la Kiev a instalaţiilor civile în locuinţe din Kiev şi alte oraşe ucrainene ca locuri de artilerie şi sisteme de rachete".

---

Actualizare - 16:55- Tribunalul de la Moscova interzice reţelele Instagram şi Facebook în Rusia

Moscova - TASS - 21.03.2022 - Un tribunal de la Moscova decis interzicerea în Rusia a retelelor de socializare Instagram şi Facebook, deţinute de Meta Platforms, după ce acestea au fost catalogate ca fiind extremiste.

"Decizia urmează să intre în vigoare imediat", potrivit judecătorului Olga Solopova de la tribunalul districtual Tverskoi din Moscova.

Anterior, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a cerut interzicerea imediată a reţelelor de socializare Instagram şi Facebook.

Interdicţia nu se aplică reţelei WhatsApp deţinută de Meta, a explicat mai devreme judecătorul.

"Folosirea reţelelor Meta de către persoanele fizice şi juridice nu ar trebui să fie calificată ca participare la activităţi extremiste", a spus un reprezentant al parchetului.

Conform hotărârii judecătoreşti, companiei Meta i se interzice să deschidă birouri şi să desfăşoare activităţi comerciale în Rusia.

---

Actualizare 15:00 - Discuţiile dintre delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au durat o oră şi jumătate

Moscova - TASS - 21.03.2022 - Discuţiile dintre delegaţiile ruse şi ucrainene au durat luni o oră şi jumătate, după care discuţiile au continuat în format de grupuri de lucru, a informat şeful grupării parlamentare a partidului de guvernământ ucrainean Slujitorul Poporului, David Arahamia.

---

Actualizare 14:00 - Rusia şi China discută despre activităţile de cercetare biologică din Ucraina

Moscova - TASS - 21.03.2022 - Ministrul adjunct de externe, Serghei Ryabkov, a discutat luni, la o întâlnire cu ambasadorul chinez la Moscova, Zhang Hanhui, despre problemele activităţilor militare şi biologice ale SUA în Ucraina, precum şi despre eforturile relevante ale Moscovei la platformele internaţionale specializate.

---

Actualizare 13:00 - Kremlinul anunţă că va reacţiona negativ la orice implicare străină în operaţiunea din Ucraina

Moscova - TASS - 21.03.2022 - Moscova va reacţiona negativ la încercările altor ţări de a interveni în operaţiunea militară specială a Rusiei în Ucraina, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, jurnaliştilor, comentând declaraţia ambasadorului Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, care a spus că nu există forţe americane dislocate în Ucraina, dar "alte ţări NATO ar putea decide dacă vor să trimită trupe pe teritoriul Ucrainei".

---

Actualizare 12:00 - Armata rusă încercuieşte trupele naţionaliste în regiunea Sumy

Moscova - TASS - 21.03.2022 - Forţele ruse care desfăşoară o operaţiune militară specială în Ucraina continuă eforturile de a închide poziţiile armatei ucrainene şi ale batalioanelor naţionaliste din regiunea Sumy.

"Forţele ruse în cursul operaţiunii militare speciale continuă să închidă poziţiile armatei ucrainene şi ale batalioanelor naţionaliste din regiunea Sumy. Un convoi de blindate a încheiat un marş către zona desemnată şi continuă desfăşurarea", a declarat Ministerul Apărării.

---

Actualizare 11:00 - Voluntari ruşi au livrat 150 de tone de ajutoare umanitare în Mariupol

Moscova - TASS - 21.03.2022 - Grupul de voluntari "We Are Together" din regiunea Rostov, împreună cu Frontul Popular Al Tuturor Ruşilor şi Ministerul Rusiei de Urgenţă, au livrat peste 150 de tone de ajutor umanitar locuitorilor din Mariupol, a anunţat luni serviciul de presă al Frontului Popular Al Tuturor Ruşilor.

---

Actualizare 10:00 - Gazprom continuă să livreze gaze Europei în regim normal

Moscova - TASS - 21.03.2022 - Gazprom continuă să furnizeze gaz rusesc pentru tranzitul către Europa pe teritoriul ucrainean, în mod normal, a declarat purtătorul de cuvânt Serghei Kupriyanov reporterilor.

---

Actualizare 09:00 - UE pregăteşte al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Moscova - TASS - 21.03.2022 - Uniunea Europeană creionează un al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei pe fondul situaţiei din Ucraina.

"Lucrăm la o a cincea rundă de sancţiuni şi sunt propuse multe nume noi", a spus o sursă europeană.

---

Actualizare 08:00 - Ukraina le interzice şoferilor să deţină camere de bord în autovehicule

Kiev - TASS - 21.03.2022 - Autorităţile ucrainene le-au interzis şoferilor să folosească aparate de înregistrare video şi camere video de bord în autovehicule, a anunţat duminică consilierul ministrului de Interne Anton Geraschenko pe canalul său Telegram.

"Interdicţia acoperă filmările foto şi video pe drumurile publice, facilităţile publice, infrastructura, punctele de control, fortificaţii, amplasarea, densitatea sau relocarea unităţilor militare", a spus el.

---

Actualizare 07:00 - Autorităţile poloneze doresc să confişte proprietăţile deţinute de ruşi

Varsovia - TASS - 21.03.2022 - Guvernul Poloniei intenţionează să confişte proprietăţile şi bunurile ruseşti în republică, a declarat duminică prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki într-un interviu.

Potrivit prim-ministrului, autorităţile poloneze plănuiesc să aibă luni o întâlnire cu opoziţia, în cadrul căreia "vor ridica o întrebare cu privire la modul de îngheţare şi confiscare a proprietăţilor ruseşti în ţară".

---

Actualizare 20:00 - Trupele ruseşti au învins un batalion naţionalist ucrainean în Donbas

Moscova - TASS - 20.03.2022 - Forţele ruse finalizează înfrângerea batalionului naţionalist din Donbass şi au mai avansat 12 kilometri în cursul operaţiunii militare speciale din Ucraina, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

---

Actualizare 18:00 - Germania se declară îngrijorată de folosirea rachetelor hipersonice în Ucraina

Berlin - TASS - 20.03.2022 - Guvernul Germaniei este îngrijorat de utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice de ultimă generaţie în Ucraina, a declarat duminică un purtător de cuvânt al ministerului.

---

Actualizare 16:00 - Rusia a livrat 250 de tone de ajutoare umanitare în Donbas

Moscova - TASS - 20.03.2022 - Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă a livrat 250 de tone de ajutoare umanitare în Ucraina şi Donbass, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ministerului pentru TASS.

---

Actualizare 14:00 - Preşedintele Elveţiei declară că este pregătit să găzduiască o negociere ruso-ucraineană

Geneva - TASS - 20.03.2022 - Elveţia este pregătită să acţioneze ca mediator la discuţiile de reglementare din Ucraina sau să găzduiască negocierile, potrivit preşedintelui elveţian Ignazio Cassis.

---

Actualizare 12:00 - Gazprom continuă să livreze gaze în regim normal prin Ucraina

Moscova - TASS - 20.03.2022 - Gazprom continuă să furnizeze gaz rusesc pentru tranzitul către Europa pe teritoriul ucrainean, în mod normal, a declarat purtătorul de cuvânt Serghei Kupriyanov reporterilor.

---

Actualizare 10:00 - Rusia a livrat 75 de tone de ajutoare umanitare în Herson

Moscova - TASS - 20.03.2022 - Militarii ruşi au livrat peste 75 de tone de ajutor umanitar către Herson, a declarat ministerul rus al Apărării reporterilor.

"Un alt ajutor umanitar din Rusia a fost livrat oraşului Herson pentru rezidenţii locali. Camioane, însoţite de personal militar rus, au adus peste 75 de tone de ajutor umanitar în capitala regională pentru locuitorii din Herson şi aşezările din apropiere", a spus Ministerul Apărării.

---

Actualizare 09:00 - Aviaţia rusă a lovit 62 de obiective militare ucrainene, pe parcursul nopţii

Moscova - TASS - 20.03.2022 - Aviaţia tactică şi armată a forţelor armate ruse a lovit 62 de unităţi militare ucrainene în timpul nopţii, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konaşenkov.

---

Actualizare 16:00 - Lavrov acuză SUA de presiuni asupra delegaţiei ucrainene, la negocierile cu Rusia

Moscova - TASS - 19.03.2022 - Washingtonul face presiuni asupra delegaţiei Kievului angajată în discuţii cu Moscova, a declarat sâmbătă ministrul rus de externe Serghei Lavrov, la cursul internaţional al Concursului Liderilor Rusiei.

"Zelensky a sugerat să ţină discuţii şi preşedintele nostru a fost de acord", a menţionat el. "Cu toate acestea, există un sentiment constant că cineva - cel mai probabil, SUA - ţine de mână delegaţia ucraineană, împiedicând-o să accepte cerinţele pe care le consider minime. Totuşi, procesul continuă", a adăugat Lavrov.

---

Actualizare 14:00 - Lukaşenko acuză occidentul că a împins Ucraina către război

Minsk - TASS - 19.03.2022 - Preşedintele belarus Alexandru Lukaşenko a declarat sâmbătă că ţările occidentale au împins guvernul ucrainean să declanşeze un război.

"Occidentul i-a împins spre acest război", a spus el într-un interviu acordat televiziunii japoneze TBS, care a fost postat pe canalul YouTube Belarus-1.

---

Actualizare 13:00 - 15 civili răniţi la Mariupol

Doneţk - TASS - 19.03.2022 - Cincisprezece civili au fost răniţi, în zonele eliberate ale oraşului Mariupol, a anunţat misiunea Republicii Populare Doneţk (RPD) într-un comunicat la Telegram.

---

Actualizare 12:00 - Armata ucraineană a efectuat 37 de bombardamente în Republica Doneţk, în ultimele 24 de ore

Doneţk - TASS - 19.03.2022 - Forţele armate ucrainene au bombardat teritoriul Republicii Populare Doneţk (RPD) de 37 de ori în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă misiunea DPR la Centrul Comun de Control şi Coordonare.

---

Actualizare 11:00 - Armata ucraineană a recunoscut pierderea accesului la Marea Azov

Moscova - TASS - 19.03.2022 - Ministerul Apărării al Ucrainei a recunoscut, într-o postare pe Facebook, că nu mai are acces la Marea Azov.

Potrivit declaraţiei, Ucraina "a fost temporar privată de acces la Marea Azov".

---

Actualizare 10:30 - Armata ucraineană a ucis 3 civili în Republica Lugansk

Lugansk - TASS - 19.03.2022 - Forţele armate ucrainene au bombardat de două ori teritoriul Republicii Populare Lugansk (LPR) în ultimele 24 de ore, ucigând trei civili şi lăsând alţi doi răniţi, a anunţat misiunea LPR la Centrul Comun pentru Control şi Coordonare (JCCC), într-un comunicat.

---

Actualizare 10:00 - Forţele aeriene ruse au efectuat raiduri aeriene asupra unor poziţii ocupate de naţionaliştii ucraineni

Moscova - TASS - 19.03.2022 - Forţele aerospaţiale ruse au efectuat lovituri cu rachete asupra poziţiilor naţionaliştilor ucraineni, a anunţat Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat.

"Atacul aerian a distrus un punct strategic al unei unităţi naţionaliste ucrainene", se arată în comunicat.

---

Actualizare 09:30 - Consilier prezidenţial: "Negocierile ruso-ucrainene pot dura câteva săptămâni"

New York - TASS - 19.03.2022 - Discuţiile dintre Moscova şi Kiev ar putea dura câteva săptămâni, a declarat consilierul biroului prezidenţial ucrainean, Mihail Podolyak.

---

Actualizare 09:00 - Peste 14.300 de persoane evacuate în Rusia, din zonele de conflict din Ucraina

Moscova - TASS - 19.03.2022 - Aproape 14.400 de persoane au fost evacuate în Rusia din diferite zone periculoase din Ucraina în ultimele 24 de ore fără asistenţa Kievului, a declarat şeful Centrului de Control al Apărării Naţionale a Rusiei, generalul colonel Mihail Mizintsev.

---

Actualizare 19:00 - Ambasador rus: "În India va începe producţia de carabine Kalashnikov"

New Delhi - TASS - 18.03.2022 - O fabrică din India va lansa producţia de carabine Kalashnikov AK-203 în viitorul apropiat, a declarat vineri ambasadorul Rusiei la New Delhi, Denis Alipov, presei ruse.

---

Actualizare 18:00 - Vladimir Putin: "Operaţiunea din Ucraina este menită să scape oamenii de genocid"

Moscova - TASS - 18.03.2022 - Preşedintele rus Vladimir Putin a citat Biblia, vorbind despre operaţiunea specială rusă pentru protecţia Donbass vineri.

Şeful statului a subliniat că operaţiunea are ca scop eliberarea civililor de genocid şi suferinţă.

"Operaţiunea este menită să salveze aceşti oameni de această suferinţă, acest genocid este principalul motiv şi scopul operaţiunii militare pe care am început-o în Donbass şi în Ucraina. Acesta este scopul", a spus Putin, vorbind la concertul dedicat aniversării reunificării Crimeei cu Rusia.

---

Actualizare 14:21 - Vladimir Putin discută despre progresul operaţiunii în Ucraina cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate

Moscova - TASS - 18.03.2022 - Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al Rusiei despre progresul în operaţiunea militară specială din Ucraina, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Consiliul de Securitate a discutat despre situaţia internaţională actuală şi a continuat schimbul de opinii cu privire la continuarea operaţiunii militare speciale din Ucraina", a precizat acesta.

"Preşedintele a informat în detaliu membrii Consiliului de Securitate cu privire la numeroasele sale convorbiri telefonice internaţionale", a spus Dmitri Peskov.

La întâlnire au luat parte prim-ministrul Mihail Mişustin, preşedintele Dumei de Stat Vyacheslav Volodin, vicepreşedintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev, şeful personalului prezidenţial Anton Vaino, secretarul Consiliului de Securitate Nikolay Patrushev, ministrul de interne Vladimir Kolokoltsev, ministrul de externe Serghei Lavrov, ministrul apărării Serghei Şoigu, şeful serviciului federal de securitate FSB Alexander Bortnikov, şeful SVR de informaţii externe Serghei Naryshkin şi reprezentantul prezidenţial special pentru conservarea naturii, ecologie şi transport, Serghei Ivanov.

---

Actualizare 13:25 - Bulgaria declară persona non grata 10 diplomaţi ruşi

Sofia - TASS - 18.03.2022 - Bulgaria a decis astăzi să expulzeze 10 diplomaţi ruşi pe care îi acuză de "activităţi incompatibile cu statutul lor diplomatic", a declarat Eleonora Mitrofanova, ambasadorul Rusiei la Sofia, pentru TASS.

"Zece diplomaţi au fost declaraţi persona non-grata pentru activităţi incompatibile cu statutul lor. Percepem acest lucru ca un act extrem de neprietenos şi ne rezervăm dreptul de a riposta", a precizat Eleonora Mitrofanova.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Sofia a declarat pentru TASS că diplomaţii au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi teritoriul republicii.

---

Actualizare 12:00 - Serghei Lavrov: ''Sancţiunile au făcut întotdeauna Rusia mai puternică''

Moscova - TASS - 18.03.2022 - Occidentul va continua să impună sancţiuni Rusiei, însă Moscova este obişnuită, a declarat astăzi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat RT.

"Impunerea sancţiunilor va continua, iar Occidentul ameninţă cu al cincilea val. Poate va mai fi un alt val, dar ne-am obişnuit cu el", a menţionat Serghei Lavrov.

"Aşa cum şi-a amintit preşedintele Putin, acum suntem campioni în numărul de sancţiuni introduse împotriva Federaţiei Ruse, peste 5.000 de acte individuale, aproape de două ori mai multe decât au fost introduse împotriva Iranului şi Coreei de Nord, dar sancţiunile ne-au făcut întotdeauna mai puternici", a subliniat Lavrov.

---

Actualizare 11:17 - Denis Alipov: ''India adoptă o poziţie echilibrată cu privire la operaţiunea specială a Rusiei în Ucraina''

Moscova - TASS - 18.03.2022 - India este conştientă de obiectivele operaţiunii militare speciale ruse din Ucraina şi adoptă o poziţie echilibrată, a declarat ambasadorul Rusiei în India, Denis Alipov, într-un interviu acordat postului de televiziune Russia-24.

"India este conştientă nu numai de obiectivele operaţiunii, ci şi de originea situaţiei de securitate din Europa, de toate circumstanţele relaţiilor ruso-ucrainene din ultimii ani şi decenii. Acesta este unul dintre scopurile pentru care India adoptă o poziţie echilibrată", a remarcat Alipov.

Potrivit trimisului rus, spre deosebire de ţările occidentale, India nu demonizează Rusia în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina. "India îşi adoptă propria poziţie neutră", a subliniat acesta.

---

Actualizare 10:09 - Marea Britanie revocă licenţa de difuzare a canalului rusesc RT

Moscova - The Moscow Times - 18.03.2022 - Marea Britanie a revocat astăzi licenţa de difuzare a canalului de televiziune rusesc RT, cu efect imediat, după ce a efectuat o anchetă cu privire la imparţialitatea reportajelor despre invazia rusă în Ucraina.

"Ofcom a revocat astăzi licenţa RT de a difuza în Marea Britanie", a declarat autoritatea de reglementare a presei britanice într-un comunicat, adăugând că nu consideră că este "potrivit şi adecvat" ca RT să opereze în ţară.

---

Actualizare 10:09 - Ministerul rus al Apărării: ''Avioanele militare ruseşti au doborât alte şase drone ucrainene''

Moscova - TASS - 18.03.2022 - Avioanele militare ruseşti au doborât alte şase drone ucrainene, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

"Aseară, avioanele militare ale Forţelor Aerospaţiale Ruse au doborât şase drone ucrainene, inclusiv o dronă Bayraktar TB-2", a precizat acesta.

Potrivit acestuia, aeronavele tactice, armate şi fără pilot ale Rusiei au vizat 81 de instalaţii militare ucrainene, inclusiv "patru lansatoare de rachete multiple, trei posturi de comandă, opt depozite de muniţii şi 28 de locuri de depozitare a echipamentelor militare".

Un total de 183 de drone, 1.406 de tancuri şi alte vehicule blindate de luptă, 138 de lansatoare de rachete multiple, 535 de piese de artilerie de câmp şi mortare şi 1.197 de vehicule militare cu motor au fost distruse de la începutul operaţiunii militare speciale a Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

---

Actualizare 08:48 - Expert: ''Ţările UE vor pierde peste 500 de miliarde de euro dacă încetează cooperarea cu Rusia''

Moscova - TASS - 18.03.2022 - Statele membre ale Uniunii Europene vor pierde cel puţin 500 de miliarde euro dacă opresc comerţul cu Rusia, a declarat astăzi şeful Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Rusiei, Serghei Katyrin, pentru TASS.

"Iresponsabilii îndeamnă ţările UE să întrerupă orice cooperare economică cu Rusia. Aceasta va fi o pierdere de cel puţin 500 de miliarde euro pentru UE - lichidarea comerţului plus retragerea reciprocă a investiţiilor ", a precizat Katyrin.

---

Actualizare 07:52 - Rusia a instituit o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas

Moscova - TASS - 18.03.2022 - Rusia a creat o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas din estul Ucrainei, a declarat pentru TASS o sursă din Ministerul Transporturilor.

"Interdicţia este prelungită până pe 26 martie", a precizat sursa.

Spaţiul aerian din sudul Rusiei a fost închis pe 24 februarie. Ulterior, restricţia a fost prelungită până pe 20 martie. Agenţia Federală de Transport Aerian a recomandat companiilor aeriene să folosească rute alternative prin aeroporturile din Soci, Volgograd, Mineralnye Vody, Stavropol şi Moscova.

---

Actualizare 07:13 - Ambasada Rusiei: ''SUA trebuie să dezvăluie activităţile de război biologic din Ucraina''

Washington - TASS - 18.03.2022 - Rusia cere ca SUA să dezvăluie de urgenţă informaţiile referitoare la activităţile de război biologic din Ucraina, a anunţat Ambasada Rusiei la Washington pe Telegram.

Declaraţia a scos în evidenţă cele mai recente acuzaţii din partea SUA, potrivit cărora Rusia ar fi încălcat Convenţia privind interzicerea armelor chimice şi Convenţia privind interzicerea armelor biologice şi cu toxine (BTWC). Diplomaţii au spus că "argumentele SUA nu rezistă controlului", în timp ce Washingtonul respectă angajamentele internaţionale în temeiul acordurilor menţionate.

"În timpul unei operaţiuni speciale în Ucraina, Ministerul rus al Apărării a obţinut dovezi ale creării de componente de arme biologice cu implicarea directă a Pentagonului", a spus ambasada. "A fost documentată finanţarea de către SUA a proiectelor de război biologic pe teritoriul ucrainean".

SUA au cheltuit 32 de milioane de dolari pe proiecte, au precizat reprezentanţii ambasadei.

Ambasada a declarat că Rusia "este conştientă de faptul că toate grupurile ucrainene aflate sub supravegherea reprezentanţilor serviciilor speciale ale SUA au pregătit mai multe scenarii posibile pentru utilizarea substanţelor chimice toxice pentru a efectua provocări împotriva civililor".

Potrivit declaraţiei, scopul acestor acţiuni a fost să acuze Rusia că foloseşte arme chimice în Ucraina. "Asemenea informaţii nu pot să nu provoace temeri, având în vedere că SUA nu au distrus încă stocurile naţionale de agenţi de război chimici", potrivit declaraţiei.

"Solicităm SUA să dezvăluie de urgenţă informaţiile referitoare la activităţile de război biologic din laboratoarele de pe teritoriul ucrainean", se arată în comunicat. "Ce cercetare paşnică poate fi dacă Pentagonul se află în spatele tuturor lucrărilor?"

Şeful Forţelor Ruse de Protecţie împotriva Radiaţiilor, Chimice şi Biologice, Igor Kirillov, a declarat anterior că într-o operaţiune militară specială în Ucraina a descoperit o reţea de peste 30 de biolaboratoare care lucrau în baza unui contract cu Agenţia de Reducere a Ameninţărilor pentru Apărare, o agenţie din cadrul Departamentului de Apărare al SUA.

---

Actualizare 20:00 - Aviaţia rusă a doborât un elicopter şi 5 drone ale ucrainenilor

Moscova - TASS - 17.03.2022 - Aviaţia rusă şi apărarea aeriană au doborât joi un elicopter Mi-24 ucrainean şi cinci drone, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konaşekov.

"În timpul zilei, forţele de aviaţie şi de apărare aeriană ale Forţelor Aerospaţiale Ruse au doborât un elicopter Mi-24 ucrainean şi cinci drone ucrainene, inclusiv un Bayraktar TB-2", a spus el.

---

Actualizare 19:00 - 130 de civili evacuaţi din Mariupol

Doneţk - TASS - 17.03.2022 - Forţele Republicii Populare Doneţk au evacuat joi un grup de 130 de civili, inclusiv 30 de copii, din oraşul Mariupol, a anunţat centrul de apărare teritorial al RDP pe canalul său Telegram.

"În ziua de 17 martie, un total de 130 de persoane, inclusiv 30 de copii, au fost evacuate de la Mariupol la Bezymyannoye între orele 08:00 şi 18:00", a spus centrul. În acest moment, civilii evacuaţi se află la centrul de cazare al Ministerului Situaţiilor de Urgenţă al DPR.

---

Actualizare 18:00 - SUA şi Ucraina ascund informaţii în ancheta ONU privind cercetările biologice din Ucraina

Moscova - TASS - 17.03.2022 - Statele Unite şi Ucraina au ascuns în mod intenţionat informaţii în rapoartele internaţionale despre cooperarea lor în sfera unei cercetări biologice, a declarat joi şeful trupelor de protecţie împotriva radiaţiilor, chimiei şi biologice din Rusia, general-locotenentul Igor Kirillov.

---

Actualizare 17:00 - Putin şi Erdogan au discutat despre operaţiunea militară din Ucraina

Moscova - TASS - 17.03.2022 - Preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan au discutat despre progresul operaţiunii militare speciale ruse în Ucraina, a anunţat biroul de presă al Kremlinului într-o declaraţie după apelul telefonic dintre cei doi lideri de joi.

---

Actualizare 16:00 - Moscova îdeamnă ONU să adopte o atitudine imparţială în legătură cu situaţia din Ucraina

Moscova - TASS - 17.03.2022 - Rusia îi cere secretarului general al ONU Antonio Guterres şi subalternilor săi să adopte o poziţie obiectivă şi echidistantă cu privire la situaţia din Ucraina, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, într-o conferinţă de presă.

---

Actualizare 15:00 - Dmitry Peskov: "Un acord cu Kievul ar putea opri rapid evenimentele din Ucraina"

Moscova - TASS - 17.03.2022 - Realizarea unui acord cu Kievul şi implementarea acestuia pot opri cu promptitudine evenimentele actuale din Ucraina, consideră purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

---

Actualizare 14:00 - Aeroflot va începe să repatrieze ruşi din Caraibe

Moscova - TASS - 17.03.2022 - Aeroflot Airlines va începe repatrierea cetăţenilor ruşi din Caraibe şi Thailanda pe 18 martie, a anunţat compania într-un comunicat. Tot astăzi, transportatorul plănuieşte să repatrieze cetăţenii ruşi din Turcia

---

Actualizare -12:40- Purtătorul de Cuvânt al Ministerului Rus de Externe:"Livrările de arme americane către Ucraina pot avea consecinţe periculoase"

Moscova - TASS - 17.03.2022 -  Livrările de arme americane către Ucraina pot avea consecinţe periculoase, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-un briefing de presă.

---

Actualizare 11:14 - Purtătorul de Cuvânt al Ministerului Rus de Externe:"Operaţiunea specială a Rusiei nu are ca scop distrugerea Ucrainei"

Moscova - TASS - 17.03.2022 - Operaţiunea militară specială a Rusiei în Ucraina nu are ca scop distrugerea statului sau înlăturarea preşedintelui acestuia, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-un briefing de presă.

"Permiteţi-mi să subliniez încă o dată ceea ce atât mass-media occidentală, cât şi establishmentul occidental refuză să vadă: această operaţiune nu vizează populaţia civilă. Ea nu are scopul de a ocupa teritoriul ţării, de a-i ruina suveranitatea sau de a-l îndepărta pe actualul preşedinte. Continuăm să spunem asta iar şi iar."

"Mass-media occidentală formează o imagine absolut distorsionată asupra evenimentelor actuale. Îşi dezinformează propria populaţie. Sunt un instrument de propagandă în mâinile politicienilor lor", a spus Zakharova.

---

Actualizare 10:04 - Avioanele ruseşti Su-25 au distrus depozitele de arme ale regimului de la Kiev

Moscova - TASS - 17.03.2022 - Avioanele de război Su-25 din cadrul Forţelor Aeriene Ruse au distrus depozitele de arme şi muniţii care aparţin Forţelor Armate ucrainene, a informat, astăzi, Ministerul rus al Apărării.

"Echipajele avioanelor de război Su-25 din cadrul Forţelor Aeriene Ruse au distrus depozitele de arme şi muniţii. Zborurile de luptă au fost efectuate noaptea", au spus reprezentanţii ministerului.

---

Actualizare 07:43 - Volodimir Zelenski: "' Negocierile dintre Ucraina şi Rusia sunt destul de dificile''

New York - TASS - 17.03.2022 - Negocierile dintre Ucraina şi Rusia sunt destul de dificile, a declarat preşedintele ucrainean Vlodimir Zelenski într-un interviu acordat postului de televiziune NBC.

"În primul rând, negocierile sunt încă în desfăşurare. Negocierile sunt destul de dificile", a remarcat Zelenski.

Liderul ucrainean a subliniat că "orice război ar putea fi încheiat la masa negocierilor". Totodată, nu a comentat informaţiile apărute anterior în presă despre presupusele condiţii ale unei eventuale înţelegeri între cele două părţi.

---

Actualizare 06:27 - Peste 2.000 de tone de ajutor umanitar au fost livrate în Donbass şi Ucraina

Moscova - TASS - 17.03.2022 - Peste 2.000 de tone de ajutor umanitar au fost trimise în Republicile Populare Doneţk şi Lugansk (DPR şi LPR) şi în Ucraina, a declarat astăzi Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

"De la începutul operaţiunii umanitare, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a livrat peste 2.000 de tone de ajutoare oamenilor din Donbass şi din Ucraina", a precizat acesta.

Potrivit Ministerului, două centre care oferă servicii esenţiale funcţionează la punctele de frontieră din regiunile Rostov. Peste 6.000 de oameni au folosit serviciile. Aproximativ 400 de refugiaţi din Donbass au fost trimişi ieri din Taganrog în regiunea Vladimir. Peste 13.000 de oameni au fost cazaţi în 18 regiuni ruseşti de la începutul evacuării.

Presa din Rusia 24 februarie - 10 martie

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Hotul striga hotii! Lavrov e un caine la fel de parsiv ca si stapanul lui

    Vladimir Putin OUT

    Alexander Bortnikov IN 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro