Liviu Dragnea, chemat astăzi la DNA

G.U.
Anticorupţie / 26 iulie

Liviu Dragnea, chemat astăzi la DNA

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, eliberat condiţionat în 15 iulie, după ce a executat 2 ani şi 2 luni din condamnarea de 3 ani şi jumătate de închisoare, a fost chemat astăzi la DNA, informează HotNews.ro.

Anunţul a fost făcut ieri de către Codrin Ştefănescu, care susţine că "hărţuirea lui Liviu Dragnea continuă".

"Vreau să fac un anunţ! Hărţuirea lui Liviu Dragnea continuă! Mâine a fost convocat la DNA, exact la ora când medicii îi programaseră RMN! Pe o chestie de procedură la care, în mod legal, puteau participa doar avocaţii! Singuri, fără el! Dar sistemul ăsta ticălos şi rezist nu se lasă! Teama de Dragnea transpiră prin toţi porii lor, frica de ceea ce au făcut i-a înnebunit pe toţi! Abuzurile astea, în formă continuată, dovada clară a unor spaime imense. De care, într-un viitor apropiat, ştiu şi ei că vor răspunde!", a scris Codrin Ştefănescu, duminică pe Facebook.

Fostul lider PSD a fost eliberat din închisoare în 15 iulie, după ce a ispăşit 2 ani şi 2 luni din pedeapsa sa de închisoare de 3 ani şi 6 luni. Decizia de eliberare condiţionată a fost luată de Tribunalul Giurgiu, notează sursa citată.

"A fost o perioadă de 2 ani şi 2 luni de chin şi suferinţă, abuzuri şi umilinţă. Cea mai mare parte a populaţiei a înţeles de ce a trebuit să ajung aici. Lipsa libertăţii e cel mai greu lucru. Eu mă consider deţinut politic pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent să îmi recunosc vinovăţia, ceea ce eu nu am acceptat", a susţinut Dragnea la ieşirea din închisoare.

Cum motivează judecătorii din Giurgiu eliberarea lui Liviu Dragnea: "S-a îndreptat şi se poate reintegra în societate"

Judecătorii Tribunalului Giurgiu se arată convinşi, în încheierea de şedinţă redactată după liberarea condiţionată din penitenciar a lui Liviu Dragnea, că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate după ce a executat o parte din pedeapsa la care a fost condamnat. Judecătorii spun că "scopul preventiv şi educativ al pedepsei a fost atins", transmite HotNews.ro.

"Instanţa, raportând întreaga perioadă executată (...) apreciază că există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins", se arată în documentul citat, informează News.ro.

"Instanţa, raportând întreaga perioadă executată, şi în acord cu comisia de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Bucureşti-Rahova care a propus în unanimitate liberarea petentului condamnat, apreciază că există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viaţă normală, părăsind câmpul infracţional", se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Giurgiu, care a dispus liberarea condiţionată a fostului lider al PSD.

Magistraţii reţin, în documentul citat, că "perioada de timp până la împlinirea integrală a duratei pedepsei nu este foarte mare, intervalul din pedeapsa executată de către condamnat fiind suficient pentru reeducarea sa, scopul pedepsei fiind atins".

În luarea deciziei de liberare condiţionată a lui Dragnea, judecătorii s-au raportat şi la "orientarea europeană" în acest domeniu, care este "de a reglementa acordarea liberării condiţionate ţinând cont exclusiv de conduita condamnatului pe durata executării pedepsei, pentru că numai în acest fel poate fi influenţată şi modelată mai eficient conduita condamnatului care dobândeşte astfel o motivare în plus cunoscând că o bună conduită îl aduce mai aproape de punerea în libertate".

"Acordarea sau nu a liberării ţinând seama de stări de fapt anterioare începerii executării, precum natura şi gravitatea infracţiunii comise, constituie o cauză de descurajare a persoanei condamnate în procesul de reintegrare deoarece aceasta realizează că liberarea nu depinde de conduita sa pe durata executării, ci de faptele sale anterioare, pe care oricum nu le mai poate influenţa în niciun fel", se mai arată în documentul citat.

Magistraţii se arată convinşi, în baza mai multor argumente, că Dragnea s-a îndreptat. "Faţă de toate aceste aspecte, Tribunalul şi-a format convingerea că petentul s-a îndreptat şi că se poate reintegra în societate", concluzionează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Codrin Stefanescu, nu ne este teama de Liviu Dragnea, ci ne este foarte scarba.

  Poate imi explica si mie cineva cum se poate ca Liviu Dragnea sa se fi intreptat in inchisoare, de vreme ce el sustine ca a facut inchisoare nevinovat.

  Daca a fost nevinovat, atunci ce a indreptat inchisoarea la el?!

  Nu credeti ca trebuie bagat la loc? 

  1. Logică de re-tard #rezistent.

   Nu e vorba de nicio îndreptare. Potrivit legii, orice condamnat care bifează anumite criterii în penitenciar (muncă în folosul comunității, condamnare pentru delicte minore, șamd) are posibilitatea de eliberare condiționată. Criteriile alea au fost îndeplinite (cu toate că i-a fost interzis, la un moment dat, dreptul de muncă) și Dragnea a fost eliberat. Ce doreai? Să se nu se aplice legea pentru că pe ăla-l cheamă Dragnea? 

  porcul ingrasat de soros de la fonduri europene , a lipsit Romania de miliarde de euro si-si arata ratul ranjit pe la tv , iar dragnea pentru doua femei angajate undeva ,este tarait pe la dna sistematic , dar in primul caz , dna , n-aude , n-avede nimic . dragnea ar trebui sa fie mai bataios , sa nu mai stea cu capul in nisip . oricum va castiga la cedo dar va fi tarziu .

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2297
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5605
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7938
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro