LIVIU DRAGNEA:"Şansele să nu depunem moţiune de cenzură sunt foarte mici"

G.F.
Ziarul BURSA #Politică /

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 18:55 Ministrul Finanţelor: "Vom modifica prin OUG Codul Fiscal de îndată ce putem"

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat, miercuri, că a discutat cu ministrul Apărării, Mihnea Motoc, pe marginea proiectului de OUG privind veteranii de război, precizând însă că Guvernul nu putea modifica, prin hotărâre, Codul Fiscal, aşa cum a afirmat Liviu Dragnea.

''Ca şi tehnică legislativă, o hotărâre de guvern nu poate modifica o lege, respectiv Codul Fiscal. O hotărâre de Guvern nu poate decât să clarifice anumite principii, prevederi dintr-o lege. Asta a făcut HG şi normele metodologice la Codul Fiscal. Da, lucrăm la această modificare. Astăzi am discutat şi cu ministrul Apărării şi vom veni cu o modificare de îndată ce putem emite ordonanţe de urgenţă'', a afirmat Anca Dragu, potrivit unor surse din presă.

(G.F.)

-------

Şansele ca Guvernul Cioloş să nu se confrunte cu o moţiune de cenzură sunt foarte mici, a afirmat astăzi Liviu Dragnea, precizând că doar recunoaşterea greşelilor privind modificările aduse Codului Fisical de către actualul Executiv poate să schimbe această decizie.

"Şansele sunt foarte mici. Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş. Dacă premierul ar înţelege că şi tehnocraţii sunt oameni şi că oamenii pot greşi şi ar recunoaşte că a fost o greşeală de la Ministerul de Finanţe, atunci s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie. Mâine vom vedea care sunt şansele reale de a trece această moţiune în Parlament. N-am o chestiune personală cu domnul Cioloş. Am vorbit la telefon după ce am dat acel comunicat", a precizat Liviu Dragnea la Adevărul Live.

Liderul PSD a spus că urmează să se întalnească joi cu copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu pentru a discuta despre moţiunea de cenzură.

El a subliniat că PSD nu e interesat să preia guvernarea înainte de alegeri, ci pe baza votului popular.

De asemenea, preşedintele PSD, a mai declarat că nu este necesară o alianţă cu PMP pentru a trece moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, spunând că parlamentari UNPR s-au declarat dispuşi să susţinută acest demers pentru că nu au uitat că au fost un partid de stânga.

"N-am nevoie să vorbesc cu conducerea, eu cred că sunt parlamentari UNPR cărora le va fi greu să spună că tot ceea ce au spus până acum a fost o glumă şi că brusc dintr-o noapte şi-au schimbat şi opţiunea politică şi principiile politice şi atitudinea", a spus Liviu Dragnea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS