London Stock Exchange vrea să deschidă un centru la Bucureşti

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

London Stock Exchange vrea să deschidă un centru la Bucureşti

Bursa londoneză intenţionează să angajeze 200 de persoane la noi  

Lucian Isac, Estinvest: "Principalul avantaj al înfiinţării acestui centru este dat de instruirea personelor care vor lucra acolo, de care ar putea beneficia, ulterior, piaţa noastră de capital"

London Stock Exchange Group (LSEG) va deschide un centru de servicii pentru afaceri în Bucureşti, în cadrul căruia intenţionează să angajeze 200 de persoane, în diverse funcţii, a anunţat, ieri, entitatea care operează bursa londoneză.

Noul centru va angaja personal pentru compania de servicii comune a Grupului, Business Services Ltd (BSL), care furnizează servicii în domeniul tehnologiilor, servicii de date şi funcţii de suport corporativ pentru entităţile Grupului la nivel mondial, incluzând London Clearing House, Borsa Italiana şi FTSE Russel, potrivit informaţiilor publice.

Lucian Isac, director general în cadrul Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Din punctul meu de vedere, principalul avantaj al înfiinţării unui astfel de centru în România, de către bursa londoneză, este dat de instruirea personelor care vor lucra acolo.

Ulterior, aceştia ar putea să îşi folosească cunoştinţele şi experienţa dobândită în cadrul centrului, activând în posturi similare din piaţa de capital locală. Înteleg că este vorba, îndeosebi, de poziţii din zona de post-tranzacţionare.

Singur că, în acest scenariu, piaţa noastră de capital ar avea de câştigat.

Totuşi, în afară de câştigul de imagine concretizat în recunoaşterea calităţii specialiştilor din domeniu care îşi vor desfăşura activitatea acolo, în momentul de faţă, nu cred că putem vorbi despre un beneficiu direct al înfiinţării acestui centru în România".

În vederea demarării acestui proiect, LSEG a asigurat birouri situate în zona de centru-vest a Capitalei, în apropierea Universităţii Politehnice.

Activităţile pe care le vor desfăşura cele 200 de persoane vin în completarea operaţiunilor BSL din Colombo, Sri Lanka, unde sunt angajaţi 480 de oameni.

Murali Subrahmanyam, directorul LSEG Business Services, a declarat: "Suntem bucuroşi să anunţăm deschiderea unui nou centru de servicii în România. Prin dezoltarea unor centre operaţionale strategice în regiuni geografice şi cu fusuri orare adecvate, suntem în măsură să oferim servicii şi asistenţă entităţilor noastre la nivel mondial.

România oferă o forţă de muncă bine calificată, un sistem de educaţie puternic şi o infrastructură bună. Am fost încântaţi de primirea călduroasă a Guvernului României, a agenţiei Invest România şi a comunităţii locale de afaceri.

Aşteptăm să devenim un angajator în România şi să contribuim la dezvoltarea viitoare a aptitudinilor în domeniul pieţelor de capital din ţară, pentru a susţine creşterea viitoare".

La rândul său, Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a spus: "Suntem încântaţi că Grupul London Stock Exchange a ales România pentru unul dintre amplasamentele sale strategice, creând peste 200 de locuri de muncă calificată în Bucureşti. Angajamentul pe termen lung faţă de ţara noastră consolidează, de asemenea, dezvoltarea capacităţilor în domeniul pieţelor de capital din România".

La finalul anului trecut, fostul minis-tru al Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Ilan Laufer anunţa că Guvernul României poartă discuţii pentru o posibilă relocare a bursei de la Londra la Bucureşti în contextul Brexit-ului.

London Stock Exchange Group operează o gamă largă de pieţe internaţionale de acţiuni, obligaţiuni şi instrumente derivate, incluzând London Stock Exchange.

Grupul cu sediul în Londra are operaţiuni importante în America de Nord, Italia şi Franţa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS