LUCIAN BODE:"140.000 de bucureşteni au circulat cu metroul în prima zi de stare de alertă"

S.B.
Miscellanea / 19 mai 2020

"140.000 de bucureşteni au circulat cu metroul în prima zi de stare de alertă"

Media zilnică a numărului de persoane care au circulat cu metroul în perioada stării de urgenţă s-a situat undeva la 61-63.000, comparativ cu 650.000 înainte de declanşarea crizei sanitare, iar în prima zi a stării de alertă, 140.000 de călători au apelat la acest mijloc de transport, a declarat, ieri seara, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Lucian Bode a mai spus: "Înainte de criză, zilnic, în Bucureşti, circulau cu metroul 650.000 de călători. În perioada stării de urgenţă, media zilnică a fost undeva la 61-62-63.000 de călători. După ce am ieşit din starea de urgenţă şi am intrat în starea de alertă, vreau să spun că pe 15, în prima zi în stare de alertă, au circulat 140.000 de bucureşteni cu metroul. Este de departe cel mai utilizat mod de transport.".

Potrivit acestuia, cele 134 de accesuri aferente celor 53 de staţii de metrou au fost monitorizate de 320 de agenţi de pază, poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, însă nu s-au înregistrat incidente, întrucât călătorii au ştiut care sunt regulile.

"Noi ne-am asigurat că tot ce înseamnă accesul, pentru că avem 53 de staţii, cele 53 de staţii sunt deservite de 134 de accesuri, toate aceste accesuri în staţii au fost monitorizate de către 320 de agenţi de pază, poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali. Toată lumea a ştiut cu o săptămână, cu 10 zile înainte, a ştiut exact la ce trebuie să se aştepte. Noi am pus în transparenţă decizională un set de măsuri pe care le-am recomandat a fi implementate după data de 15 mai. Aceste recomandări se regăsesc în Legea nr. 55, în Hotărârea de Guvern adoptată astăzi şi în Normele comune adoptate prin ordin de ministru comun de către mine şi de către domnul ministru al Sănătăţii. Pentru că au cunoscut toate aceste recomandări, iată că lucrurile au evoluat foarte bine, transportul în comun în Bucureşti, dar şi la nivel naţional, s-a desfăşurat pe toate modurile de transport fără incidente, cu respectarea regulilor impuse pentru operatori în primul rând cu tot ce înseamnă distanţare, realizarea acelor culoare la aeroport, toate măsurile de siguranţă, de igienizare a spaţiilor comune. Toate aceste măsuri au fost luate de operatori, dar, ce este foarte important, călătorii au dovedit responsabilitate şi, iată, nu am avut niciun incident şi la metrou, unde 140.000 de români au circulat cu metroul pe 15 mai, nu am avut niciun incident", a subliniat ministrul.

Şeful de la Transporturi a menţionat că toate trenurile Metrorex sunt în circulaţie, respectiv 57, iar timpii de aşteptare variază între 2 minute, până la 7-8 minute, maxim 10.

Lucian Bode a adăugat că zilnic 73 de poliţişti şi jandarmi şi 61 de poliţişti locali au fost plasaţi în cele mai aglomerate staţii, pentru a se asigura că pasagerii respectă regulile impuse de starea de alertă.

"Noi avem agenţi de pază - o companie cu care avem contract - avem poliţişti şi jandarmi. Pot să vă spun că am avut zilnic 73 de poliţişti şi jandarmi şi 61 de poliţişti locali pe care i-am plasat în cele mai aglomerate staţii. Din cele 53 (de staţii - n. r.), 20 sunt mai aglomerate, iar poliţia şi jandarmeria ei au aceste atribuţii legale. Agenţii de pază doar pot să facă recomandări, îndrumări...sunt marcate în trenuri atât locurile pe scaune, cât şi locurile în tren pe pardoseală cu stickere de culoare verde unde este indicat a se poziţiona călătorul cu metroul", a explicat ministrul Transporturilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu vad rostul calcularii acestor cifre daca nu stau niste politzai cu testul si seringa in mana la intrarea la metrou.. Pana la urma se vor face teste cu arma la cur.. asta e directia.. Orice intarziere e inutila, mai ales ca tot acolo vom ajunge.

    Nu incercati sa rezistati, veti fi asimilati.  

    1. Nu incerca sa scapi ca te-a asimilat FIARA deja.

      Nebunia ta e sublima. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro