LUCIAN BODE:''Am găsit o variantă să transportăm migranţii care vin în Timişoara înapoi la centrele din ţară''

G.U.
Miscellanea / 16 februarie

''Am găsit o variantă să transportăm migranţii care vin în Timişoara înapoi la centrele din ţară''

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, astăzi, după întâlnirea cu primarul Timişoarei, Dominic Fritz, că s-a găsit o variantă prin care migranţii să fie transportaţi, sub supraveghere, din Timişoara către centrele din ţară, potrivit Agerpres.

"Ne confruntăm cu o lipsă de locuri de cazare - în ceea ce priveşte Timişoara, suntem la o capacitate de 128% în acest moment. Sigur că vom avea în perioada următoare şi alte locuri disponibile. Dar vrem să limităm aceste deplasări din ţară spre Timişoara", a spus Bode, în faţa sediului MAI.

El a precizat că autorităţile locale trebuie să beneficieze de sprijinul statului, de decontarea acestor cheltuieli.

"Am discutat despre modul în care am putea să limităm la minim posibil acest fenomen al migraţiei ilegale şi Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări a prezentat (...) cum anume ne-am gândit să limităm acest fenomen - prin dotarea acestor structuri ale MAI cu mijloace moderne - drone, camere cu termoviziune, cu senzori de mişcare - sunt dotări care au intrat şi vor intra în structurile noastre tocmai pentru limitarea acestui fenomen", a mai afirmat Bode.

Ministrul a adăugat că a mai discutat cu edilul Timişoarei despre destructurarea reţelelor de călăuze, pentru că "este limpede" că foarte puţini ajung în Timişoara cu scopul de a rămâne, transmite Agerpres.

"Există o reţea de călăuze care îi aduc şi îi preiau cu scopul de a-i duce în Vest. Am destructurat astfel de reţele, vom continua să fim foarte atenţi la această activitate prin Poliţia Română, în perioada următoare veţi vedea rezultate", a spus Bode.

Primarul Timişoarei a salutat decizia de a se găsi metode prin care migranţii să fie transportaţi înapoi la centrele din ţară.

"Este foarte clar că autorităţile locale, autorităţile naţionale trebuie să colaboreze. (...). Am aflat azi nişte strategii pe partea de combatere a fenomenului, dar ce a fost important pentru noi, în Timişoara, este că, într-adevăr, acest fenomen în care solicitanţi de azil vin înapoi la Timişoara, unde sunt persoane fără adăpost sau stau în clădiri abandonate, asta nu e o situaţie care poate să dureze", a declarat Dominic Fritz.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Trebuie gasita o varianta prin care sa trimita migrantii inapoi in tarile de origine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro