Lucian Bode, în vizită oficială în SUA

S.B.
Politică / 16 mai

Lucian Bode, în vizită oficială în SUA

Ministrul de Interne, Lucian Bode, face, împreună cu o delegaţie a ministerului, o vizită oficială în SUA, începând de luni, urmând a avea întrevederi cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat, ai Departamentului pentru Securitate Internă şi ai Congresului, informează news.ro.

Discuţiile vizează "eforturile instituţionale în acord cu recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane (TiP Report)", arată MAI.

Potrivit Ministerul Afacerilor Interne (MAI), o delegaţie formată din reprezentanţi ai MAI, condusă de ministrul Lucian Nicolae Bode, face, în perioada 16-18 mai, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

"Vizita se desfăşoară într-un an în care se aniversează 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România-SUA, o bornă semnificativă a relaţiilor bilaterale dintre cele două state", a arătat MAI.

În cadrul vizitei, Bode are întrevederi la Departamentul de Stat, Departamentul pentru Securitate Internă şi Congresul SUA.

"Discuţiile cu oficialii americani vizează eforturile instituţionale în acord cu recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane (TiP Report), România dispunând de instrumentele necesare pentru un răspuns adecvat la provocările generate de acest tip de criminalitate, respectiv structuri, legislaţie, strategii şi planuri de acţiune. Întâlnirile constituie o excelentă oportunitate de reconfirmare a cooperării foarte bune dintre autorităţile române şi agenţiile de aplicare a legii din SUA în domeniul combaterii criminalităţii organizate, cu accent pe combaterea migraţiei ilegale şi a criminalităţii cibernetice, precum şi a intensificări schimbului de informaţii", a precizat sursa citată.

În cadrul întrevederilor cu membri ai Congresului SUA, Bode va discuta provocările actualului context regional atât din perspectiva gestionării crizei umanitare generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cât şi în plan securitar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. a inceput pelerinajul pentru cursuri intensive in sua dupa cel de la kiev .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro