Lucian Bode: "PNL solicită crearea unor comunităţi cu scopul reinserţiei sociale a consumatorului de droguri"

S.B.
Politică / 18 septembrie

Lucian Bode: "PNL solicită crearea unor comunităţi cu scopul reinserţiei sociale a consumatorului de droguri"

Secretarul general al PNL Lucian Bode a anunţat, luni, referitor la situaţia consumului de droguri că solicită crearea unei comunităţi terapeutice cu scopul reinservţiei sociale a consumatorului de droguri, fiindcă trebuie plecat de la premisa că un consumator este o persoană bolnavă, informează news.ro.

Astfel o soluţie a PNL ar fi înfiinţarea a opt centre regionale pentru care poate fi asigurată finanţare din fonduri europene nerambursabile, cât şi prin programe guvernamentale unde eligibile ar putea fi organizaţiile neguvernamentale şi centrele medicale de îngrijire.

"Problematica drogurilor nu este doar una de aplicare a legii, ci inclusiv una de educaţie şi de sănătate publică. Problematica consumului de drogurilor din România a devenit una dintre cele mai mari provocări de sănătate publică, de siguranţă naţională, odată ce ea iată va fi pusă pe agenda CSAT, şi de ordine socială. Aşadar ecourile acestui flagel se extind peste tot în comunitate. În aceste condiţii, nimeni nu trebuie să caute vinovaţi acum, ci avem cu toţii obligaţia să căutăm soluţii. Responsabilitatea pentru rezolvarea acestei probleme aparţine tuturor şi, în opinia noastră, implică un efort comun", a afirmat Lucian Bode, luni într-o conferinţă de presă.

Liberalul a adăugat că este foarte importantă componenta de asistenţă furnizată victimelor consumului de droguri.

"Eu o să fac referire foarte pe scurt la cea de-a treia componentă şi anume cea de asistenţă, pentru că în asistenţa furnizată victimelor consumului de droguri statul are foarte mult de recuperat. Aici ar trebui să plecăm de la premisa că dependenţa de droguri este o boală. Astfel, programele de reabilitare şi suport sunt indispensabile şi trebuie să trecem dincolo de stigmatizarea victimelor. Statul trebuie să ţină cont de dinamica socială şi economică şi să îşi adapteze politicile publice la realităţi. Măsurile exclusiv punitive şi în forţă nu reprezintă singura soluţie. Aici vreau să fiu foarte bine înţeles - va exista toleranţă zero faţă de consumatori, faţă de traficanţii de droguri, însă ar fi incorect să le tratăm precum nişte cazuri pierdute. Dacă vedeţi în societate există o întreagă dezbatere. Unii consideră consumatorii de droguri ca fiind bolnavi, deci victime, iar alţii spun că ei, consumatorii de droguri, sunt potenţiali infractori şi trebuie pedepsiţi foarte, foarte drastic", a mai explicat Bode.

Prin urmare, a continuat secretarul general al PNL, soluţia liberalilor ar fi crearea a opt centre regionale care să ajute în procesul reinserţiei sociale a consumatorilor de droguri.

"Aşadar, concluzionând, solicităm crearea de urgenţă a unor comunităţi terapeutice cu scopul reinserţiei sociale a consumatorului de droguri. Pentru asta este nevoie de finanţare, soluţia este la îndemâna Guvernului. Asigurarea surselor de finanţare atât din fonduri europene nerambursabile şi PNRR poate reprezenta o soluţie, cât şi programe guvernamentale unde eligibili vor fi organizaţiile neguvernamentale, centrele medicale, centrele de îngrijiri. S-a desprins o primă concluzie - câte astfel de centre ar fi necesare. Sigur nevoia este una foarte mare. Prima noastră propunere este să înfiinţăm opt centre regionale pentru care să asigurăm finanţarea din fonduri europene, respectiv fonduri guvernamentale", a conchis Lucian Bode.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7112
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1393
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7209
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.0737

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb